DIY Krachtige detox badzout



DIY Recept Krachtige Detox Badzout - de meest simpele detox kuur ooit!
DIY Recept Krachtige Detox Badzout – de meest simpele detox kuur ooit!

Tot rust komen en detoxen? Met een bad? Soms is voor jezelf zorgen zo eenvoudig, dat je dat in alle drukte vergeet. Verliezen van afvalstoffen door je huid is de gemakkelijkste detox die er is. Je huid is immers een orgaan! Met het juiste badzout en wat etherische olie heb je in een paar tellen een potje waardevolle, ontgiftende badzout klaar staan. Een krachtige detox badzout zelfs, als je goed let op je ingrediënten. En heb je geen bad? Maak dan een voetenbad voor jezelf klaar. De combinatie helpt je snel beter – en mindful – te voelen.

Je eigen wellness center thuis

Weet jij dat een bad niet alleen ontspannend werkt? Maar dat je lichaam ook afvalstoffen kwijt kan raken die zich ongemerkt ophopen? Een detox bad is gemakkelijk zelf te maken. Je hoeft dus niet te wachten op een dagje wellness center. Als je een bad in huis hebt staan, gebruik dat bad! Heb je geen bad? Vul dan een teiltje voor een voetenbad. Elke week een bad met de juiste stoffen heeft een heilzaam effect op je. Denk dus vooral aan jezelf en je eigen gezondheid. Door alle beslommeringen vergeet je wel eens dat je ook goed voor jezelf moet zorgen. Zelf gezond blijven is belangrijk!

Wat heb je nodig voor een basisrecept detox badzout?

Slechts twee of drie ingrediënten. Dat is alles. Meng alles in een grote pot en klaar! Voeg bij dit basisrecept eventueel extra ingrediënten toe, zodat jouw detox bad helemaal een ultieme belevenis wordt. Denk aan gedroogde rozemarijn of lavendel. Of voeg aan het hete badwater verse bloemen, muntblaadjes of citrus naar wens toe.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram zout
  • 125 gram baking soda (eventueel)
  • 15 druppels essentiële olie naar jouw keus

Bereidingswijze

Epsom zout of Dode Zeezout

Kies voor Epsom zout of Dode Zeezout. Doe 500 gram van jouw keus in een grote, glazen pot. Beide zouten bevatten een unieke, hoge concentratie aan mineralen en sporenelementen. De rijke samenstelling heeft een ontgiftende en ontzurende werking, waardoor de combinatie helpt lichaamscellen te reinigen en te vernieuwen. De bestanddelen weren schimmels en bacteriën, zoals bij oksels en voeten. Ook kunnen (spier)pijn, ontstekingen, luchtwegen en migraine worden verlicht. Je merkt snel dat deze zouten helpen stress te verminderen en je beter te ontspannen. Je krijgt dus een positief effect op verder functioneren.

Baking soda

Doe eventueel 125 gram baking soda in de pot. Je mag meer gebruiken, maar niet iedereen verdraagt baking soda. Pak dus een kleine hoeveelheid soda bij jouw eerste gebruik. Baking soda helpt het badwater te neutraliseren en bevordert de opname van de mineralen. Bovendien heeft het fijne antibacteriële eigenschappen. Roer het zout en de baking soda goed door.

overzicht oils


Etherische olie    

Je profiteert beter van de goede eigenschappen van etherische oliën in bad als je de olie vooraf mengt met de zouten. De olie mengt dan beter met het badwater. Druppel dus 15 druppels essentiële olie van jouw keus in de pot.

En keus is er genoeg met de Essential Oils van It Works! Deze flesjes zijn al voorgemengd en klaar voor gebruik. Elk flesje heeft specifieke eigenschappen met de juiste verhouding pure oliën, zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken. Geuren als eucalyptus, munt, citrus en lavendel zijn tot in perfectie gecombineerd. De bestanddelen hebben een synergetisch effect en versterken dus elkaars werking.

De BOOM maakt je weer fit en vitaal. Een flesje DEFEND helpt verkoudheden te verdrijven en je immuunsysteem te ondersteunen. Met de CHILL melange krijg je de ultieme ontspanning en de CLEAR helpt je weer helder worden, waardoor je weer kunt focussen. Wil je weten welke geuren bij je passen en wat de inhoud is van elke melange? Lees dan ook mijn blog op Waarom zijn It Works Essential Oils essentieel.

Heb je geen It Works oliën in huis? Kies iets naar je zin, zoals essentiële olie van rozemarijn, eucalyptus, tea tree of pepermunt. Die helpen allemaal mee met ontgiften en ontspannen. Kun je niet kiezen? Druppel dan uit verschillende flesjes je eigen melange bij elkaar. Roer het mengsel opnieuw goed door. Jouw basisrecept is klaar. Sluit de pot goed af tot gebruik. Je kunt dit zout dan langere tijd bewaren. Een hoeveelheid van circa 500 gram badzout zou echter genoeg moeten zijn voor 1 tot 4 keer badderen. Mocht je nog niet gewend zijn aan deze zuivere badzouten, start dan met een voorzichtige hoeveelheid en bouw dat op.

Cleanse your body, reset your mind
Cleanse your body, reset your mind

Hoe profiteer je het beste van een ontgiftend bad?

Zet de badkraan open op heet. Voeg een hoeveelheid badzout naar wens toe. Afhankelijk van je gevoeligheid voor de bestanddelen kan dat 100 tot 500 gram zijn. Los het zout goed op in het hete water. Vul het bad – indien mogelijk – tot een hoogte waarbij alleen je hoofd en hals uitsteken. Maak het bad heet, maar wel tot de temperatuur die jij nog prettig vindt. Het is de bedoeling dat jij de eerste 20 minuten zoveel mogelijk afvalstoffen er uit zweet, zonder dat jij jezelf een kreeft in een te warm badje voelt. De tweede 20 minuten kan je huid de goede stoffen uit het badwater absorberen. Ontspan en rust uit. Drink eventueel alvast wat water of kruidenthee in bad om het zweten te compenseren.

Kom na minimaal 40 minuten voorzichtig uit bad – zeker als je nog niet gewend bent aan natuurlijke badzouten. Je kunt je iets licht in je hoofd voelen. Doe het dus rustig aan. Droog je af. Kleed je warm aan, zodat je nog verder gaat met afvalstoffen uitzweten. Drink voldoende water of kruidenthee om het vocht aan te vullen en de stoffen verder te laten werken. Geniet van je rust! En … Herhaal … Elke week … Voor een mindful experience …!

12400466_1141110412566732_5325748886161160329_n (1)Extra tips voor mindful leven

Als je dan toch de It Works Essential diffuser in huis hebt, verstuif dan een essentiële olie naar je zin, zodat je helemaal zen je bad uitkomt en nog meer profijt hebt van je mindful bad. Zo maak jij jezelf weer gelukkig. In het hier en nu. Want jij bent ook belangrijk. Dat is pas mindfulness!

Misschien vind je dit ook interessant?

Je kunt veel met essentiële oliën en wij gebruiken die graag in veel van onze producten. Hoe je zelf een gezonde deodorant maakt, zonder parabenen en aluminium met de It Works Essentials Set lees je op Drie methoden voor een natuurlijke deodorant

Een baardolie die je ook meteen kunt inzetten voor je hoofdharen vind jij op DIY Recept geurige baardolie

Sneller die burn out of oververmoeidheid uit? Lees mee op Hoe kom je sneller uit die burn out?

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop dan eens hieronder door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Did you know? Lemon Essential Oil
Did you know? Lemon Essential Oil

Bronvermelding

Met deze 10 ontspannende recepten voor in bad op https://draxe.com/detox-bath-recipes/ ben jij verzekerd van jouw mindfulness op maat.

Geverifieerd door MonsterInsights