Spread the love
Over ontzwangeren, striae, complicaties en keizersnede - Hoe kun je sneller herstellen?
Over ontzwangeren, complicaties en keizersnede

Zwanger zijn en bevallen gaan sommigen van ons gemakkelijk af. Heerlijk is dat! Dat mag elke mama gegund zijn. Des te getraumatiseerd zijn we soms bij een zwangerschap met complicaties. Frustraties na een moeilijke bevalling doorstaan te hebben. Stress door toch een keizersnede te hebben moeten ondergaan. Of een ander heftig ingrijpen.

Sommige moeders worden daarnaast met een vroeggeboorte geconfronteerd. Of een ziek kind. Waardoor zelf herstellen complex wordt, omdat jouw kind ook dat herstel in moet. Je hebt het als ouder niet voor het zeggen.

Zelfreflectie na een zwangerschap

Jezelf bekijken en je situatie ten goede veranderen kan soms lastig zijn. Je beschikt niet altijd over een helder relativerend vermogen. Zeker niet, als je niet lekker functioneert. Zelfreflectie kan onder normale omstandigheden al moeilijk zijn. Laat staan als je pijn hebt of chronisch moe bent. Ik zette daarom een aantal tips voor jou op een rij. Pak een paar mee en start gelijk met beter zijn voor jezelf.

Is jouw zwangerschap een hele tijd terug geweest? Deze tips werken ook voor jou als jouw keizersnee al jaren geleden is uitgevoerd. Deze tips werken ook als je lang geleden moest ontzwangeren. Deze tips werken ook als jouw complicaties jaren geleden optraden. En ook … als jij nu problemen begint te ontwikkelen, zoals pijnlijk weefsel, een zere rug of stramme spieren.

Lees ook mijn blog op Hoe kun je beter ontzwangeren na complicaties? voor meer adviezen. Laat jij in de reacties bij deze blog weten wat bij jou heeft geholpen?

Pak It Works met Vera op!
Pak It Works met Vera op!

Herstel verweekt weefsel

Weet jij, dat het vrouwelijk lichaam aan alle kanten verweekt bij een zwangerschap? Van top tot teen? Hierdoor wordt het weefsel slap, zodat het lichaam ruimte kan maken voor de groeiende baarmoeder met alles wat daar in zit. Zo krijgt jouw kind voldoende ruimte in de buik.

Daarnaast is dat verweken van weefsel en botten nodig om de bevalling te vergemakkelijken. Botten moeten immers voldoende kunnen wijken om de geboorte te versimpelen. Dat jij je tegen het einde van een zwangerschap slapjes voelt, klopt. Doe het kalm aan en heb respect voor je zwangere lijf.

Na de bevalling heeft het lichaam een aantal maanden nodig om dat verweekte weefsel weer te herstellen. Vaak gaat dat vanzelf. Gaandeweg kan een moeder meer spieren belasten en merken dat zij weer sterker wordt. Haar oude zelf. Dat is bij een normale, voorspoedige bevalling het geval.

Herstel doorgesneden weefsel

Weet jij, dat een keizersnede nog niet zo heel lang wordt toegepast? Voor een keizersnee wordt doorgaans gekozen als een kind te groot is voor de doorgang; of in een stuit ligt; of als de gezondheid van moeder of kind in het geding komt. Een operatie kan al dan niet acuut of gepland gaan.

Bij een keizersnede heb je te maken met zogeheten complicaties bij een bevalling. Je herstel verloopt na een ingreep anders, want er is in je gesneden. Je lijf reageert anders op doorgesneden weefsel. Er is geen sprake meer van een natuurlijke bevalling. Waardoor er ook geen sprake is van een natuurlijk herstel.

Ontzwangeren? Overweeg It Works met Vera
Ontzwangeren? Overweeg It Works met Vera

Het herstellen na een keizersnee is complex. Je hebt te maken met kapot weefsel. Je hebt te maken met verslapt weefsel. Je hebt te maken met extra, diepe littekens. Je wordt door de incisie aan alle kanten geremd in je beweging door de snee en door de pijn. Je beperkt daarmee jouw motoriek. Je beperkt daarmee jouw herstel. Met als gevolg, dat spierkracht lang verminderd kan zijn en je lijf gepaard gaat met pijn.

Je zou hulp verwachten, in de vorm van een hersteltraject. Het gekke is, dat juist bij keizersneden – gepland of ongepland – specialisten nog niet voldoende bedacht zijn op nazorg. Op een uitzondering na. Zelfs anno 2020 wordt jou vaak verteld, dat je alles weer kunt na een tijdje rust. Zonder begeleiding van een fysiotherapeut. Soms lukt dat. Soms niet. Soms merk je niet eens, dat het je niet lukt. Tot problemen met rug of bekken optreden.

Wees ervan bewust dat dit gebrek aan opvolging van een specialist geen nazorg is. Accepteer deze wijze van doen dan ook niet van jouw gynaecoloog, verloskundige of huisarts. Stel je proactief op. Het is jouw pijn. Jouw ongemak. Jouw herstel. Denk aan jouw lijf, jouw gezin en jouw toekomst. En start zelf dat fitplan.

Slechts 3 maanden verder!
Slechts 3 maanden verder!

Start jouw fitplan

Gefascineerd door processen en denkwijzen lees ik al jaren wat er voorbij komt aan inzichten, van zowel ervaringsdeskundigen als van specialisten. In gesprekken vraag ik aan anderen vaak naar hun persoonlijke ervaringen bij issues die zij hebben. Naar aanleiding van die kennis, gebundeld met mijn eigen ervaringen, kan ik stellen dat jouw stappenplan er als volgt uit mag zien:

Bepaal wat jij nu nodig hebt

Blijf in het ‘nu’. Wat heb je precies op dit moment nodig om te herstellen? Maak op basis van jouw dagen en waar jij nu in staat de beslissingen. Dat later komt wel.

Neem jouw rust, indien dat is wat er moet gebeuren. Durf te onthaasten. Durf nee te zeggen. Durf (tijdelijk) uit je sociale kring te stappen. Jouw gezin is het best gebaat bij jou als jij goed op energie bent. De rest komt allemaal wel weer.

Zelf aan de slag
Zelf aan de slag

Schakel hulp in

Ga ervanuit dat jouw kring er niet voor jou zal zijn. Anno 2020 zijn veel mensen gericht op zichzelf. Belangeloos een ander helpen gebeurt te weinig. Als je deze verwachtingen los laat, voorkom je teleurstellingen. Helpt je familielid of kennis wel uit? Tof! Koester ze en doe te zijner tijd absoluut iets goeds terug. Pay it forward. Of give back. Zo zou het moeten zijn, tenminste.

Als het jou lukt extra hulp te regelen in de vorm van een doula, extra kraamhulp, een masseuse en/of een huishoudelijke hulp, doe dat dan. Ook al denk je alles zelf te kunnen: je houdt het op de lange termijn beter vol, omdat je rustiger kunt herstellen. Alles wat je bij jezelf weg kunt halen aan werkzaamheden is meegenomen. Alles wat jij voor jouw lichaam kunt betekenen, is meegenomen.

Start jouw fit-traject

Ga naar een personal trainer of fysiotherapeut die gericht is op problematiek rond het zwangeren en ontzwangeren, inclusief het versterken van verweekt weefsel na een zwangerschap. Ook als jij geen aantoonbare problemen hebt, dien je behandeld te worden. Het is belangrijk dat het herstel van het bekken en de rug goed in de gaten wordt gehouden. Neem dit niet te licht. Ik hoor van teveel vrouwen dat issues pas een jaar of tien na de geboorte van hun kind aan het licht komen – en te relateren zijn aan die zwangerschap. Pijn en operaties die misschien voorkomen hadden kunnen worden door dat verweekte weefsel meteen de aandacht te geven en niet pas jaren later.

Start jouw fitplan met jouw specialist. Bekijk welke oefeningen en beweging daarbij nodig zijn en hoeveel tijd in het fitter worden gaat zitten.

Zelf thuis lekker in je vel
Zelf thuis lekker in je vel

Let op jouw voeding

Bij dit fitplan horen ook goede voeding en supplementen. Hoe zuiverder en kleurrijker en gevarieerder jouw eten en drinken, hoe beter. Voeg collageen toe aan jouw voeding. Wel of niet met de supplementen van It Works, zoals de Hair Skin Nails, CollagenWorks en Keto Coffee.

Beslis wat jij fijn vindt qua voeding. Zorg voor gemakkelijke, voedzame maaltijden vol groenten, zaden en pitten. Vergeet proteïne en gezonde vetten niet. Doe aan meal preppen en een volle vriezer. Dat verhoogt jouw kans op een sneller herstel en meer energie.

Leer luisteren en overleggen

Leer luisteren naar jouw lijf. Houd jouw voortgang in de gaten en wees trots op wat jij bereikt! Vink jouw mate van balans af door mijn blog door te nemen op Naar een gezond metabolisme

Neem jouw partner ook mee in deze planning. Een kind verzorgen en herstellen als ouder is niet niks! Ik zou Vera niet zijn als ik niet een blog zou hebben geschreven voor mannen. Je vindt het op Waarom je best aan mannen mag denken?

Overleg met jouw specialisten, ook over het gebruik van de producten. Zo raden wij zelf aan te wachten met de body applicator, de defining gel en de cleanse tot na de borstvoeding.

Elke situatie is anders en hoe meer huisartsen, verloskundigen, kinderartsen, gynaecologen, fysiotherapeuten, en anderen feedback krijgen van jou, hoe beter zij in de toekomst ook andere cliënten kunnen helpen. Het balletje gaat immers pas rollen als jij het in beweging zet.

Durf te vertrouwen op het proces. Durf jouw gezin voorop te stellen. Durf jouw leven in te richten. Durf te vragen om een betere kwaliteit van leven. Durf jezelf te herpakken als het niet goed gaat. Stel jouw fitdoelen op. En start!

Een deel van het It Works assortiment
Een deel van het It Works assortiment

Hoe ondersteunt It Works jouw fitplan?

Jouw fitplan kun je uitwerken zonder supplementen of verzorgingsproducten. Maar waarom zou jij het proces niet versnellen? Waarom zou jij niet tijd willen winnen? Waarom zou jij je niet goed laten ondersteunen? Zeker als je beter ontzwangert, en daarmee minder moe en misselijk bent, en al die lichamelijke verschijnselen beter te boven komt?

Als bijna iedereen (in ons geval dus bijna 100% van de gebruikers en gebruiksters) snel verschil merkt met onze natuurlijke verzorgingslijn, waarom jij dan niet? Zeker daar ons synergetisch assortiment juist prachtige resultaten laat zien bij moeders. Het zou jammer zijn, als jij je niet verdiept in onze natuurproducten. Daarnaast bieden wij jou zo’n 40% tot 70% korting als trouwe klant (waarbij je slechts drie keer iets hoeft af te nemen om gratis lid te zijn). Lees dus even mee!

Bij ons kun je lekker voordelig gebruiken als trouwe klant. Wij geven jou altijd extra korting, variërend tot 40% of meer. Daarnaast kun jij afhankelijk van de aanbieding en jouw spaarvoordeel nog meer verrassingen en cadeaus verwachten. Lees maar eens mee op Nog meer voordeel met het vernieuwde loyal customer programma van It Works!

Waar wij jou bij kunnen helpen, leg ik jou uit op Wanneer pak jij It Works op? Zodra jij producten bestelt via Vera’s webwinkel, kun jij je eerste werkboekjes cadeau verwachten. Deze boekjes zijn alleen verkrijgbaar bij Vera. Daarnaast vind jij bij Vera tips om jouw resultaten te verbeteren. En heb jij al naar wat video’s van Vera gekeken? Vera’s info maakt gezonder leven een stuk eenvoudiger!

Fitter en slanker met keto support
Fitter en slanker met keto support

Cleanse

De Cleanse helpt je afvalstoffen verliezen, wat wel zo handig is met alle medicatie rond een keizersnede. Ook helpen de voedingsstoffen in deze milde ontgiftingskuur je op energie te komen na je bevalling. Vaak heeft het spijsverteringskanaal het flink te verduren gehad tijdens een zwangerschap. De plantaardige melange in de Cleanse helpt jouw darmflora weer op peil. Haast onmisbaar dus na een zwangerschap. Kijk eens mee naar meer uitleg en foto’s op Is een detox sexy? Ontgiften in 48 uur met de Cleanse.

Super Greens

De Super Greens helpt jou dagelijks die goede voedingsstoffen toe te voegen uit allerlei groenten en kruiden. Pak dus de Greens op na de Cleanse. Dat helpt jou zoveel gemakkelijker door je dag heen.

Super Reds

De Super Reds bevat fruit en groenten in rood, paars en blauwtinten. Deze kleuren zijn ongelooflijk belangrijk voor het versterken van jouw immuunsysteem. De weerstand van een herstellende moeder is vaak maar zwak door alles wat jouw lijf heeft ondergaan. Help jouw lijf dus een handje met dit natuurproduct. Leer meer over supplementen op Wat is de It Works Super Reds voor supplement?

CollagenWorks

De CollagenWorks is een supplement dat alle typen collageen bevat, inclusief fruitzuren. Hierdoor landt de collageen ook beter in het lijf, waardoor het bindweefsel mag herstellen en pijn kan reduceren. Daarnaast kun je ook verschil merken in de textuur van je huid. Egaler. Minder kringen. En minder uitslag. Met die bekende ‘keto glow’! Leer meer over waarom je eigenlijk niet zonder een collageen supplement kunt op Waarom zitten er 5 typen collageen in de CollagenWorks

Op naar een beter dagritme
Op naar een beter dagritme

Keto Coffee

Over keto glow gesproken: de Keto Coffee bevat ook wat collageen naast de goede vetzuren uit grasboter en kokosolie. Deze milde koffie zorgt door de unieke componenten voor een goede ondersteuning van het complete lijf, waardoor het brein scherp kan en mag functioneren.

Thermofight Xx

Wil je afvallen en weer terug in vorm komen? Overweeg dan ook de Thermofight Xx. Deze tabletjes helpen je metabolisme op verschillende niveaus waardoor je snel fitter en slanker kunt worden. Gemiddeld raken mensen 10 kilogram per 3 maanden kwijt. Lees meer over de werking op Verbeter je metabolisme met de Thermofight

Skinny Brew en Carb Control

Wil jij het lage koolhydraten dieet in, zoals het ketogeen dieet? Overweeg dan het toevoegen van de Skinny Brew en de Carb Control. De Skinny Brew is een milde koffie die de stofwisseling helpt verhogen, waardoor je gemakkelijker af kunt vallen. De Carb Control helpt de hormoonhuishouding beter in balans, waardoor snelle koolhydraten minder impact kunnen hebben.

Gauw putjes, cellulite en spataderen verlichten
Gauw putjes, cellulite en spataderen verlichten

Hair Skin Nails

Haren, nagels en huid zijn niet voor niets dof na een bevalling. De hormoonhuishouding is uit balans en dat herstel duurt even. Met de Hair Skin Nails kun je je lichaam ondersteunen, waardoor haaruitval en uitslag verminderd kan worden. De HSN helpt de aanmaak van collageen, waardoor ook pijn kan verminderen. Daarnaast helpt de HSN ook het lichaam in balans en wordt stress minder stressvol ervaren. Een echte aanrader dus!

Stretchmark

Na de bevalling of na een keizersnee kunnen die littekens en zwangerschapsstriemen zo’n pijn doen. Je went er aan, maar dat zou niet hoeven. Als jij denkt dat niets helpt tegen striae en littekens dan heb jij het gelukkig goed mis! Zelfs zwangerschapsstriemen vervagen al héél snel met onze tube Stretchmark. Daarnaast weet deze plantaardige melange de huid te vergladden en te verstevigen. Je krijgt letterlijk een babyzacht huidje. Echt een aanrader dus als je graag je pijn ook wilt verlichten. Want stiekem doet beschadigd weefsel pijn. Ook al heb je dat vaak niet door en wen je aan een situatie. Kijk eens voor meer informatie en foto’s naar It Works Stretchmark voor minder striae en littekens.

Slechts 1 bodywrap en 45 minuten
Slechts 1 bodywrap en 45 minuten

Defining Gel

De Defining Gel is een contouring gel en ideaal om terug in vorm te komen na een bevalling. Deze afslankgel helpt littekens goed vervagen, evenals putjes en de huid verstevigen. Het mooie is, dat vermoeide benen en spataderen ook verlichten. Vaak zie je in je eerste week al verschil. Lees mee op Snel buikvet verliezen en afslanken, hoe doe je dat?

Body Applicator

De Ultimate Body Applicator is een bodywrap die jij thuis zelf kunt aanbrengen. Wel zo simpel. De lotion op de doek helpt niet alleen je huid te verstevigen en littekens te vervagen en zwangerschapsstriemen te verminderen, maar helpt je ook meteen contouren. Je krijgt snel definitie.

Voor alle huidtypen! Snel verbetering met de BeautyWorks collection op plantaardige basis. Pak het trouwe klantenprogramma van It Works op bij Vera's Lifestyle Wereld voor jouw scherpste prijzen.
Voor alle huidtypen!

Beauty Works, dr. Nassif en Facial Applicator

De BeautyWorks lijn, de dr. Nassif lijn en de Facial Applicator helpt je gezichtsverzorging naar een hoger niveau. Feitelijk win jij tijd terug met onze natuurproducten en voel jij je sneller beter met acné, rode vlekken en zwangerschapsvlekken die kunnen verminderen. Natuurlijk kunnen lijnen en wallen en kringen ook vervagen.

Overleg uiteraard met je specialist voor je start. En lees in onze productinformatie of wij het betreffende product aanraden aan mensen die borstvoeding geven of zwanger zijn. Je vindt de webwinkel op

Jouw fitdoelen. Onze support. Online voordeel.
Jouw fitdoelen. Onze support. Online voordeel.

Over Vera’s Lifestyle Wereld

Elk mens heeft een tijdje dat het leven fijn is. En dan weer niet. Zo is het leven. De vraag is alleen hoe jij zelf met die fluctuaties omgaat. En in het leven staat. Hoe buigzaam ben jij? En hoe proactief? Wil jij jezelf herpakken?

Mijn eigen herstel na mijn gecompliceerde keizersnedes werd veel te laat ingezet. Pas zo’n acht jaar na mijn eerste keizersnee – op mijn eigen verzoek. Terwijl het leven een absolute achtbaan is geweest. Met een lijf dat in pijn was. Waardoor elk beetje energie besparen fijner was geweest. Met als gevolg dat ikzelf en mijn gezin het onnodig zwaar hebben gehad.

Wat ik precies gedaan heb, kun je lezen op In 30 dagen fitter en herstellen van een oververmoeidheid

Impact op het complete gezin

Het is niet alleen de moeder die het zwaar heeft. Het gebrek aan goed herstel en de pijn en frustraties werken door richting partner en kinderen. Het hele gezin. Waardoor het gezin niet optimaal kan functioneren.

Het probleem zit in de nazorg en de herstelprocessen die nog niet voldoende aandacht krijgen bij artsen. Waardoor ouders het onnodig zwaar kunnen hebben. Terwijl de kennis tot goed herstel er wel is bij specialisten.

Mijn advies? Een specialist heeft de neiging je te snel los te laten, omdat hij of zij gebaseerd op eigen ervaringen te werk gaat. Als oud-cliënte mag je altijd terug komen, als problemen weer opspelen. Maar in de praktijk doet een enkeling dat.

Als oud-cliënten echter geen feedback geven, weet een specialist niet dat hij of zij te vroeg gestopt is met het herstelproces. En dat jij echt nog hulp nodig had voor een beter herstel. Heb jij dè specialist gevonden? Laat die deskundige in jouw leven niet los. Tot het wel echt kan.

Kijk wat je ziektekostenverzekering biedt, en haal het maximale eruit. Het gaat om jouw gezondheid. Een zwangerschap heeft impact op je van jouw kruin tot je tenen. Lees mijn blog op Hoe kun je beter ontzwangeren na complicaties? vooral. Daar ga ik een stukje in op de hormoonhuishouding.

Neem je partner mee in dat herstel. Pak mijn tips op Beter herstellen als nieuwe ouders op. Als je eenmaal weet wat jij van elkaar, je omgeving en jouw specialisten mag verwachten, ben je immers beter voorbereid.

Alle vrouwen mogen van mij beter aan hun balans denken en zichzelf het minimale gunnen. Een aantal punten vind jij op Maak moederdag meer in balans met It Works.

Pak mijn ondersteuning met It Works op en ga lekker proactief in het leven staan. Ook jij mag en kunt meer genieten van het leven!

Zit jij op facebook? In mijn facebookgroep vind jij mijn gratis e-boekjes en recepten. Mijn vlogs en tips helpen jou bepalen waar je staat en wat er moet gebeuren om jou weer beter in je vel te krijgen. De toegang naar mijn gratis groep vind jij door te klikken op

Werken met Vera’s Lifestyle Wereld?

Jaren geleden besloot ik, mede door mijn ervaringen beschreven in dit artikel, te stoppen met freelancen op kantoor. Ik had inmiddels twintig jaar ervaring in het bedrijfsleven. Presteren op dat hoge niveau moest vanuit thuis ook kunnen – met gezin.

Ik besloot full time met It Works verder te gaan. Met mijn webwinkel. Met werkboekjes die kopers in de webwinkel sneller verder kunnen helpen. Met gezondere recepten. Met begeleiden van teamleden die hetzelfde willen. Lijkt het assortiment een geweldige aanvulling voor jezelf, jouw salon of studio? Leg contact! Ik help jou graag verder! Overleg met jouw specialist indien nodig. Meer informatie evenals de disclaimer over ons assortiment vind jij door te klikken op

BeautyWorks slechts 6 dagen
BeautyWorks slechts 6 dagen

Gratis e-boekjes in de nieuwsbrief!

In mijn nieuwsbrieven, zoals Snel die betere leefstijl in vind jij meer over ons assortiment, het trouwe klantenlidmaatschap en het distributeurschap. Met de ‘Subscribe‘ button ontvang je mijn gratis e-boek ‘Drinken tot je een ons weegt’ en het e-boek ‘Van Wens Naar Fit‘. Werk dus snel je plan uit!

Op mijn website kun je gratis e-boekjes vinden, gezondere recepten en uitleg over het assortiment. Neem eens een kijkje op

Misschien vind je dit ook interessant?

Ssst… wees lief voor jezelf! Jij luistert ook mee. Als het gaat om gezonder leven, krijg je ook kritiek van anderen. Doe niet mee! Herpakken is genoeg.

Bronvermelding

Een prachtige website – met informatie over de veranderingen tijdens en na de zwangerschap – biedt de Core Academy. Zo is het artikel https://www.coreacademy.nl/krachttraining-zwaar-tillen-tijdens-en-na-de-zwangerschap/ een must read om te leren begrijpen hoe erg jouw lijf verweekt tijdens een zwangerschap. En dat jij werkelijk móét werken aan die betere conditie na jouw zwangerschap. Om fit te zijn voor jezelf, jouw kind en je partner. Een kind verzorgen is immers topsport! Daarnaast verzorgt de Core Academy tevens hun PowerMama trainingen die je bij diverse personal trainers kunt volgen.

Ook het Spine and Joint Centre biedt informatie en hulp bij problemen van rug en bekken. Ook zij richten zich op herstel van een normale functie.

Verder zijn diverse artikelen een punt van aandacht, zoals de volgende https://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/kans-op-complicaties-na-keizersnede-groter-dan-gedacht/361

Een artikel als https://snelzwangerworden.nl/zwanger-na-keizersnede/ legt uit hoe een keizersnee impact kan hebben op jouw lichaam. Neem dus de tijd. En rust uit waar mogelijk!

Ongelijkheid gaat in meer gevallen op, zoals bij menstruaties en onvruchtbaarheid. Lees eens mee op https://www.linda.nl/lifestyle/gezondheid/gynaecoloog-smeets-over-endometriose/

En last but not least: wees trots op jouw lijf! Het is normaal dat een lichaam verandert en al helemaal na een zwangerschap. Knap wat jij kan. Lees mee op https://www.ad.nl/gezin/deze-moeders-brengen-een-ode-aan-het-moederlijf-je-mag-trots-zijn-op-je-lichaam~a4a5f85e/

Wat wij wel of niet voor jou kunnen betekenen? Lees onze vrijwaringsclausule meteen.

Hoe kun je beter herstellen na een keizersnede? (Ontzwangeren Blog 1 van 2), Vera's Lifestyle Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download jouw GRATIS e-boekjes en ga gelijk op voor beter! Ook jij kunt voortaan fijnere dagen hebben.

Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten!
Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten met een handige checklist!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies recepten!

Recente berichten
No thumbnail available
Vertrouw op jezelf en jouw intuïtie
Het leven kan een uitdaging zijn met al die obstakels onderweg. Vertrouw op jezelf. Jouw intuït[...]
No thumbnail available
Wie je vandaag bent, hoef jij morgen niet te zijn
Wie je vandaag bent, hoef jij morgen niet te zijn. Wie jij vandaag bent, zegt niets over wie ji[...]
Kids kiwi tiramisu - Minder suiker no bake cake
Kids kiwi tiramisu - Minder suiker no bake cake
Kids kiwi tiramisu - No bake cake recept met minder suiker Deze kiwi tiramisu is een frisse no b[...]
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept Wispelturig, beschadigd en stug haar heeft soms iets [...]
Recept gebakken zuivelvrije minder suiker yoghurttaart – Gemakkelijke variatie op cheesecake
Recept gebakken zuivelvrije minder suiker yoghurttaart – Gemakkelijke variatie op cheesecake
Recept gebakken zuivelvrije yoghurttaart met minder suiker - Gemakkelijk alternatief voor cheesecak[...]