Boekweit-Spelt-Flensjezzz
(nagerecht, hoofdgerecht, lunch, tarwevrij, melkvrij, vegetarisch)
Deze flensjes zijn bij ons hot! Onze kinderen houden van creëren en dat kan uitstekend met deze dunne pannenkoeken. En zonder dat zij het door hebben, vult de maaltijd goed met de juiste voedingsstoffen. Je kunt de flensjes versieren met wat je zelf wilt. Dit recept is eenvoudig te volgen en de pannenkoekjes staan snel op tafel. Met recht ‘flensjezzz’, want zo spreek je dat uit, als je flensjes erg lekker vindt.
Nodig voor ca. 25 flensjes:
250 gram boekweitmeel
250 gram speltmeel
1 liter kokosmelk
4 eieren (middelgroot)
Om te bakken: kokosolie of olijfolie
Bereiden:
Breek de eieren en doe de inhoud in een kom, samen met de andere ingrediënten. Klop met een mixer alles glad en luchtig. Verhit een of twee pannen met een platte bodem. Doe een drupje olie in de pan. Schenk een pollepel beslag in de pan. Laat het beslag dun uitlopen over de hele pan. Als de bovenkant droog is, draai je het flensje om, totdat ook de andere kant gaar is. Haal het flensje eruit. Herhaal dezelfde stappen bij de rest van het beslag. Serveer de flensjes met fruit, jam, ijs, slagroom en/of appelstroop. Eet smakelijk!
Tips:
- Kokosmelk kan afhankelijk van het merk vrij dik zijn. Is de kokosmelk te dik? Gebruik dan 500ml kokosmelk en 500ml water.
- Liever iets anders dan kokosmelk? Met 1 liter karnemelk heb je een luchtig een fris beslag.
- Glutenvrij? Vervang het speltmeel door kokosmeel.
- Wat meer uitleg over spelt? Lees bijvoorbeeld http://missnatural.nl/alles-over-spelt/
- Meer weten over boekweit? http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/104099-de-geneeskracht-van-boekweit.html
- Waar kokos goed voor is, staat bijvoorbeeld op https://gezondafvallen.nl/kokos-gezond
- Een eitje past in een lage koolhydraten leefstijl. Lees bijvoorbeeld verder op http://nl.atkins.com/community/blog/de-kip-en-het-ei!.html