De perfecte DIY gezichtsolie en zonnebrandolie in één – Frambozenpitolie, squalaan en ylang ylang

De perfecte DIY gezichtsolie en zonnebrandolie in een – Frambozenpitolie, squalaan en ylang ylang


Heb jij – net als ik – ook moeite met het vinden van de juiste gezichtsverzorging? Vaak kan een gezichtsolie dan verschil maken. Ik ben zelf al een jaar dik tevreden met mijn gezichtsverzorging. ’s Ochtends en ’s avonds gebruik ik nu het hele jaar door mijn eigen DIY-recepten.

Zelf een gezichtsolie naar je zin maken is gelukkig niet meer zo moeilijk. Zuivere basisoliën en essentiële oliën zijn gemakkelijk online te bestellen. Er is genoeg te koop. Kies eens een single olie uit of pak een voorgemengde. Als je merkt dat die huidolie toch niet perfect op je huid aansluit, is het zelf mengen van jouw ideale combinatie zo gebeurd.

De perfecte gezichtsolie voor je ochtendritueel

De gezichtsolie in dit recept is geschikt voor de ochtend en is een gezichtsolie en zonnebrandolie in een. Het recept bevat slechts drie ingrediënten van welk de derde niet persé hoeft, maar wel ongelooflijk veel goeds brengt in je dag. Het kan het perfecte verzorgingsproduct in je ochtendritueel worden.

Frambozenpitolie

Ik koos om meerdere redenen voor frambozenpitolie. Deze olie bevat het een hoog gehalte antioxidanten, vitamines en omega vetzuren. Niet alleen is deze olie geschikt voor alle huidtypen, maar kan het ook acné en mee-eters helpen verminderen.

Daar frambozenpitolie ook ingezet kan worden als zonnebrandolie (afhankelijk van de leverancier een bescherming van SPF50) gaf dat bij mij de doorslag. Vaar alleen niet blind op de eventueel aanwezige hoge SPF en doe wat goed voor jou is.

Squalaan

In dit recept zit ook plantaardige squalaan verwerkt. Deze squalaan komt uit olijfolie en helpt net even beter de elasticiteit van de huid te verbeteren. Hierdoor is het een krachtig anti-aging product. Binnen een paar dagen kan de huid al ongelooflijk opknappen en zacht en soepel aanvoelen. 

Squalaan is superlicht en helpt de frambozenpitolie, die wat zwaarder is, in de huid te trekken. Samen kunnen de oliën dus een krachtig instrument zijn voor een betere hydratie van de huid. Het resultaat kan je algauw een mooie, gladde huid opleveren zonder oneffenheden, kleinere poriën en een gezonde, egale gloed.

Ylang ylang

Squalaan en/of frambozenpitolie werken al fijn op het gezicht. Je kunt het houden bij alleen de squalaan en de frambozenpitolie. Zeker als je net begint met het zelf mengen van je oliën en een klein budget hebt. Begin dan goedkoop en voorzichtig en breid je collectie langzaam uit.

Ik vul beide oliën intussen aan met een paar druppels ylang ylang. Deze essentiële olie komt uit een bijzondere bloem die in Azië en Zuid-Amerika groeit. Het bevat belangrijke voedingsstoffen die de huid – en het mentale welzijn – naar een beter herstel kunnen helpen. Ylang ylang kan de bloedsomloop verbeteren en de olie-en vochtbalans helpen verbeteren, waardoor de huid nog zachter kan aanvoelen en littekens en vlekken kunnen verminderen.

Daarnaast staat ylang ylang bekend om de opwekkende werking en kan het je lekker wakker maken in de ochtend. Ook kan het helpen om een gelukkiger gevoel beter vast te houden. Ruik maar eens aan de essentiële olie: de geur is verleidelijk. Niet voor niets wordt ylang ylang in de aromatherapie veel gebruikt. Met ylang wordt jouw huidverzorging dus net even krachtiger. En dat is wel zo prettig!

De oliën zijn bij meerdere webwinkels te krijgen, zoals Holland and Barrett en Natural Heroes. Kijk eens op hun websites en lees daar meer over de toepassingen. Bij Natural Heroes staan tips en reviews van gebruikers die nooit meer zonder natuurlijke oliën willen. Je bent bij deze gewaarschuwd over de effecten die het oppakken van een andere, natuurlijke huidverzorging op je kan hebben.

Recept DIY gezichtsolie en zonnebrandolie in een – slechts 3 ingrediënten

Slechts twee vegan (en dus ook vegetarische) producten en in de verhouding 1:1. Daarna voeg je een paar druppels etherische olie toe. Wil jij weten of deze verdeling voor jou ook het beste is? Probeer dan eerst eens een paar dagen een twee druppels frambozenpitolie vermengd met twee druppels squalaan op je gezicht uit, voordat je een flesje samenstelt.

Je weet dan snel genoeg welke combinatie voor jou werkt. Misschien vaar je beter bij 1 druppel squalaan en 2 druppels frambozenpitolie of andersom. Ook kan de verhouding per seizoen anders zijn. In de winter vraagt de huid immers vaak rijkere voeding.

Ingrediënten gezichtsolie

  • 15 ml frambozenpitolie
  • 15 ml squalaan
  • 3-5 druppels ylang ylang essentiële olie

Bereiden gezichtsolie

Vul de helft van een flesje met frambozenpitolie. Vul aan met de squalaan. Druppel 3-5 druppels ylang ylang in het flesje. Kantel het flesje zachtjes om de vloeistof te vermengen. Meteen klaar voor gebruik. Veel plezier ermee!

YouTube-video Vera’s Lifestyle Wereld: De perfecte DIY gezichtsolie en zonnebrandolie in een – Frambozenpitolie, squalaan en ylang ylang

Mijn persoonlijke ervaring

Mijn voorouders komen uit India, waardoor mijn huid een grotere kans heeft op hyperpigmentatie, donkere kringen rond de ogen, pigmentvlekken, een vlekkerige huid en ouderdomsvlekken. Ik gebruik deze gezichtsolie elke ochtend, als basis voor mijn make-up, om dit alles te voorkomen en wat ik had op te lossen en te vervagen.

En als ik mijn foto’s en mijn video’s van voor de oliën terugzie, is er een groot verschil. Ik gebruik al eeuwen goede huidverzorging – echt goede en prijzige en natuurlijke. Toch maakte deze ene en zelfgemengde olie een enorm verschil. De donkere randen rond mijn ogen hebben kunnen oplichten. Ook is mijn huid egaler geworden en vervagen pigmentvlekken en sproetjes.  

Op erg zonnige dagen smeer ik mij extra in met een zonnebrandcrème op natuurlijke basis met zink en een hoge SPF, zoals ik voor deze huidverzorging ook al deed. Het verschil zit dus in het dagelijkse gebruik van dit recept! Dit recept is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en kan voor iedereen anders uitwerken. Kijk dus zelf wat bij jou werkt. Pas het zelf aan naar jouw zin.

Misschien vind je dit ook interessant?

Inspirerende boeken van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld vind je het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Of loop meteen naar de bestelsite van de drukker Pumbo en vind meer over het boek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Je kunt ook bij haar drukker Pumbo meer lezen door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

De perfecte DIY gezichtsolie en zonnebrandolie in een – Frambozenpitolie, squalaan en ylang ylang
De perfecte DIY gezichtsolie en zonnebrandolie in een – Frambozenpitolie, squalaan en ylang ylang

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Toch hoor jij zelf te weten wat het beste voor jou kan zijn. Neem voor alle zekerheid ook kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat het emailadres van Vera mocht je eventueel in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze blog bevat geen betaalde promotie. Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights