DIY Henna-haarverf met amla en zwarte thee

Henna-haarverf met amla en zwarte thee voor kleuren van grijze en witte haren


Het kan zoeken zijn naar een rijke, warme, bruine haarkleur die je met een natuurlijke haarverf wilt bereiken. Gelukkig kan dit DIY recept voor een henna-haarverf met amla en zwarte thee je uithelpen. Het is gebaseerd op een klassiek recept uit India. Dit doe-het-zelf-recept bevat maar drie ingrediënten en is gemakkelijk te maken. Bovendien is dit henna-haarmasker best voordelig en bovenal puur en plantaardig.

Mijn eigen ervaring is dat ook nieuwe, witte haartjes met dit recept meteen vanaf de eerste pakking mooi donkerbruin kleuren – niet dat oranje dat je wel eens hoort bij het verven met henna. Prettig om te weten dus als je ook grijze of witte haren wilt dekken met henna.

Recept DIY Henna-haarverf met amla en zwarte thee

Dit DIY Henna-haarverf met amla en zwarte thee is een krachtig wapen in het effectief kleuren van haren. Zelfs witte en grijze haren kunnen snel kleuren. Ook kan deze combinatie je haren en hoofdhuid helpen herstellen en voeden.

De resultaten kunnen echter verschillen per persoon en per haarkleur en per menging. Soms dien je je haren vaker te verven met dit recept voor je goede resultaten hebt. Geef het de tijd en ga al je stappen elke keer goed na. Zo kun je je recept steeds verder verfijnen

Wil je meer weten over haren verven met henna? Kijk dan eens naar de blogs onderaan deze blog. Elk recept heb ik zelf op mijn zwart met deels witte krullen uitgeprobeerd. Ik gebruik al meer dan tien jaar henna in mijn haren. Ik zoek het internet af naar allerlei weetjes over henna-haarverf en weet nog lang niet alles. Waarom? Omdat je met henna ongelooflijk veel mogelijkheden hebt.  

Ingrediënten DIY Henna-haarverf met amla en zwarte thee

  • 4 volle theelepels hennapoeder
  • 2 theelepels amla olie
  • 4 theelepels losse zwarte thee
  • 150 ml heet water
  • evt. conditioner of olie

Bereiden DIY Henna-haarverf met amla en zwarte thee

Kook water. Giet ca. 150 ml heet water op de zwarte thee. Laat dit 3-5 minuten trekken. Voeg een scheutje zwarte thee (zonder de theeblaadjes) bij de henna en roer door. Herhaal tot de henna van een dik papje naar haast vloeibaar gaat.

Hoe dunner de henna-haarverf, hoe beter de deeltjes kunnen hechten aan het haar. Zet de henna afgedekt weg, zodat de kleurdeeltjes kunnen vrijkomen. In een uur tijd zal de henna van donkergroen overgaan naar bruin.

Roer na een uur de amla olie door. Na een paar minuten zal de kleur bruin veranderen naar donkerbruin. Voeg eventueel een conditioner of haarolie toe. De henna-haarverf is nu klaar en kan aangebracht worden in het haar. Kijk zelf hoe lang je het haarmasker inlaat. Grijs en wit haar hebben voor een goede kleuring wel zeker 2 uur nodig.  

Stappenplan DIY Henna-haarmasker met amla en zwarte thee

Meer over henna

In India worden henna en amla al duizenden jaren gebruikt voor het verzorgen van haren. Henna komt van de bladeren van de hennastruik en bevat naast kleurende deeltjes ook veel belangrijke voedingsstoffen voor haar.

Zorg voor pure 100% hennapoeder – dus zonder toevoegingen. Ik gebruik het merk Jacob Hooy dat een constante kwaliteit aanbiedt. Deze henna kun je al gauw na het prepareren in je haren aanbrengen. Voor haar tot ongeveer je schouders heb je aan 4 volle theelepels henna genoeg.

Meer over amla

Amla is een zure kruisbes uit India en zit vol goede nutriënten voor haar en lijf. In India is het een onmisbaar ingrediënt voor het verkrijgen van gitzwart, gezond en lang haar. Zorg voor een zo puur mogelijke amla-haarolie zonder synthetische toevoegingen. Ik gebruik in de YouTube-video een flesje amla-olie van Holland & Barrett die meer bestanddelen dan amla bevat. Het is daartoe een ideale conditioner bij het henna-haarmasker.

Pure amla-olie zorgt echter wel voor donkerder haar, dus maak je keus. Als je kiest voor amla-poeder, meng je dit poeder meteen mee met het henna-poeder. Zo hebben beide kleurdeeltjes voldoende tijd om vrij te komen.  Gebruik glaswerk, porselein of hout om te voorkomen dat de henna verkeerd kleurt.

Meer over zwarte thee

Zwarte thee bevat belangrijke voedingsstoffen voor haar en lijf. Ook kan het haar donkerder kleuren, als de thee sterk genoeg wordt gezet. Henna met zwarte thee aanmaken is een beproefde methode in India om het rood van de henna af te zwakken naar een donkerbruine tint. Kies voor een zo zwart mogelijke thee. Als je de kans hebt, is een zuivere Indiase of Indonesische zwarte thee het beste.

Misschien vind je dit ook interessant?

Inspirerende boeken van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld vind je het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Of loop meteen naar de bestelsite van de drukker Pumbo en vind meer over het boek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Je kunt ook bij haar drukker Pumbo meer lezen door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Henna-haarverf met amla en zwarte thee voor kleuren van grijze en witte haren
Henna-haarverf met amla en zwarte thee voor kleuren van grijze en witte haren

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Deze blog bevat geen betaalde promotie. Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Maar je dient zelf te weten wat het beste voor jou is. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights