Spread the love
Meal Prepping is onmisbaar. Over beter en gezonder leven. Inclusief recept ontbijtmuffins.
Meal Prepping is onmisbaar. Over beter en gezonder leven. Inclusief recept ontbijtmuffins.

Meal prepping kan met gezondere recepten in potten, zoals dit potje bakmix recept met 50% minder suiker voor vegan, tarwevrije, zuivelvrije ontbijtmuffins.

Meal prepping is hot. Preppen is immers onmisbaar bij het laten slagen van een gezonde leefstijl – en onmisbaar bij blijvend slanker en fitter zijn. Het klinkt ingewikkeld. Toch is prepping niet moeilijk. Eigenlijk is meal preppen niets meer dan een trendy term voor maaltijden voorbereiden. Vooraf al weten wat je gaat eten en drinken.  En al klaar hebben staan, zodat je niet misgrijpt. Meal preppen voorkomt dat je in een impuls die reep chocola pakt … waardoor je terug bij af bent. En dat beter zijn voor jezelf niet eens een kans geeft.Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor gezonder willen leven. Want als je geen plan hebt, kom je niet ver. Dat geldt bij alles wat je bereiken wilt. En al helemaal als jij oude gewoonten wilt veranderen, zoals jouw voedingspatroon. Wat je pakt aan eten en drinken is gewenning. Net als met andere gewoonten, kan dat voedingspatroon een tijdje goed gaan. Tot het je niet meer past. En je toe bent aan nieuwe patronen.

Nou hoef je niet te schrikken. Iedereen leert gedrag aan. Met als gevolg dat elk mens een uniek setje ingebouwde gewoonten wordt. Nieuwe dingen kun jij jezelf aanleren, als je dat nieuwe maar bewust oppakt. En geduld hebt. Er staan ongeveer 21 dagen voor het aanleren van een nieuwe gewoonte en 90 dagen voor een compleet andere leefstijl. Deze 21/90 regel is cruciaal. Geef jezelf die tijd.

Een lage koolhydraten leefstijl

Start jij bovendien met een lage koolhydratenleefstijl, zoals het ketogeen dieet, dan is voorbereiden helemaal belangrijk voor dat slagen. En helemaal als jij besluit ook die eerste strenge ketofase in te gaan voor die vetverbranding. Missers zijn niet erg, als je maar jezelf bewust herpakt. Als jij jouw fitdoelen helder op rij wilt hebben, dan raad ik je mijn fitplanner aan. Dat digitale werkboekje kun je downloaden van mijn website. Dat e-boek helpt jou al in een paar minuten bepalen welke kant jij uit kunt. En vertelt jou hoe ik jou daarin kan begeleiden. Als jij daarnaast behoefte hebt aan simpel te volgen recepten, lees dan even mee!

Is het jou al opgevallen dat wij voornamelijk tarwe en suiker binnen krijgen met doorsnee boodschappen? Als je niet beter weet, tenminste. Waar mogelijk beperk ik dat. Onder meal prepping versta ik dan ook bakmixen klaarzetten – naast maaltijden koken. Mixen voor glutenvrije muffins, vezelrijke bonenpannenkoeken en ketocrackers vol zaden en pitten voorkomen dat je toch even snel dat merk pakt. De voorbereide mixen schelen tijd en gedoe ter plekke. En dat scheelt weer terugvallen naar tarwegluten en minder vezels. Je hoeft er niet expliciet tijd voor te maken. Als ik een keer ga bakken en mijn voorraadpotjes leeg zijn, vul ik ze weer aan. Ik ben toch aan het afwegen!

Recept vegan ontbijtmuffins – tarwevrij & zuivelvrij

Ben jij op zoek naar vegan muffins die ook tarweglutenvrij zijn, zuivelvrij en minder geraffineerder suiker bevatten? Waarbij de muffins toch zacht zijn en goed vullen? Ik maak al jaren deze ontbijtmuffins voor mijn kinderen. Als laat ontbijt of als lunch is het een fijne aanvulling op hun eetpatroon. En stiekem? Krijgen zij 50% minder geraffineerde suiker binnen dan met gewone muffinrecepten.

Op het moment dat ik deze cakejes afweeg, zorg ik ervoor dat ik ook meteen voor twee andere keren eenzelfde hoeveelheid afweeg. Bijelkaar weeg ik dus meteen 3 bakmixen af. Zo win je tijd! Plaats een memo op de potjes, zodat je weet wat erin gaat. Zo gaat het hervullen nog sneller de volgende keer. Zijn de cakejes ook een tweede en een derde keer gemaakt? En je voorraadpotjes leeg? Top. Vul de keer daarna bij het opnieuw afwegen meteen weer 2 voorraadpotjes met de droge bestanddelen. En maak jouw derde batch. Zo eenvoudig wordt het volhouden van een betere leefstijl! Kijk jij mee naar mijn filmpje?

Meal Preppen – Een batch maken en twee toekomstige batches bewaren in een voorraadpotje

Deze cakejes zijn slechts een kwestie van glad mengen en de oven in. Twintig minuten later heb jij dampende muffins op tafel die ’s ochtends of ’s middags heerlijk smaken bij een kop thee. En dat met maar 50% suiker vergeleken met een gewone cupcake. Blijven er muffins over? Top. Vries een batch in en pak ze als je haast hebt. Zo vergroot jij de kans op jouw succes en een blijvend betere leefstijl. Goed voor jezelf zijn moet je immers zelf doen.

Ingrediënten voor ca. 12 muffins

In een voorraadpot

  • 80 gram boekweitmeel
  • 60 gram havermeel
  • 80 gram rietsuiker
  • 40 gram (soja)eiwitpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • ½ theelepel vanillepoeder

Bij het bereiden toevoegen

  • 100 ml kokosolie
  • 300 ml bronwater met bubbels

Bereiden

Zet de oven op 200C. Doe alles voor de mix in een kom. Roer glad met een garde. Verdeel de inhoud over 12 vormpjes. Plaats eventueel wat extra’s bij het beslag, passend bij jouw leefstijl en smaak, zoals  bosbessen of pure chocolade. Bak 20 minuten. Geniet meteen van de warme muffins. Ze blijven in een afgesloten bak een aantal dagen goed. Vries een deel van jouw batch in. Een paar tellen in de magnetron en je hebt weer een dampend vers ontbijt.

Maak ontbijtkoek of brood

Heb jij liever brood of ontbijtkoek? Gebruik eventueel minder suikers. Laat de olie weg. Stort de massa in een langwerpige cakevorm. Verleng de baktijd tot ca. 40 minuten. Af laten koelen. In plakjes snijden en naar wens beleggen.

Weet jij vandaag wat jij morgen gaat doen?

Weet jij vandaag wat jij morgen gaat doen? Ook voor gezonder leven geldt: voorbereiden.
Weet jij vandaag wat jij morgen gaat doen?

Weet jij vandaag wat jij morgen gaat doen? Vaak weet je het wel in grote lijnen: werken of niet werken, die ene afspraak, dat andere dat je echt moet doen. Maar weet jij op dit moment wat jij morgen gaat doen als het gaat om beter zijn voor jezelf? Meer groenten. Meer fruit. Minder snelle suikers. Meer slapen. Meer bewegen. Staan die items klaar? Fysiek of in jouw koppie? Meestal kan het echt beter. Ook bij mij. Door volle dagen schiet die voorbereiding er nog wel eens in. Neem die paar tellen de moeite om te bedenken wat anders kan. Het kan dat verschil maken in beter in je vel zitten. En beter in je vel zitten? Houdt meer in dan een strak lijf – hoewel dat meegenomen is. Houd dat lijf fit. Met alles wat jij daaraan doen kunt. Het leven is zoveel leuker met jou erin!

Meer voorgemengde of invriesbare recepten

Die smaakpapillen laten tintelen. Gewoon in je eigen keuken. Dat is blijvend die betere gezonde leefstijl in. Meer recepten en maaltijd-ideeën die je kunt pakken op mijn site om in te vriezen of al voorgemengd in een voorraadpot te bewaren, zijn onder meer:

Tussen mijn recepten vind jij veel bakmixen die jij al afgewogen in voorraadpotten kunt bewaren, zoals mijn Recept voor Zaden en Pitten Keto Crackers . Deze crackers kunnen haast niet mislukken en eerlijk? Smaken ze beter dan welk andere cracker ook. Gun jezelf die betere voedingsstoffen!

Het juiste drinken kan die weerstand verbeteren, zoals de wereldberoemde golden milk. Meng je potje voor weken en weken gebruik aan de hand van Recept Ketogeen Gouden Melk

Maaltijdsoepen zoals deze Surinaamse bravoesoep peppen jou in no time op met alle vezels en goede vetzuren. Vries een deel in voor die snelle lunch of avondmaaltijd de week daarna. Zo blijf jij verzekerd van belangrijke prebiotische vezels.

Meer groenten kunnen zonder opvallen in een hartige taart worden verwerkt, waardoor jij eenvoudig aan een grote hoeveelheid groenten komt. En dat merk jij weer aan jouw functioneren. Pak jouw Recept voor Hartige Keto Groentetaart en oordeel zelf of jij gedurende dag fitter blijft.

Google eens onderaan deze blog naar andere recepten van mij. Misschien zijn deze ideeën net wat jij nodig hebt.

Net dat zetje nodig die gezonde leefstijl in? Pak de fitplanner bij Vera's Lifestyle Wereld en bepaal jouw fitdoelen.
Net dat zetje nodig? Bepaal jouw fitdoelen.

Over Vera

Ook ik heb het druk met mijn gezin, mijn coaching, filmpjes en blogs. Toch moet en zal ik die gezonde leefstijl zo’n 90% van de tijd volhouden. Gewoon, omdat het beter voor mij is – en die wijze van doen ten goede werkt richting anderen. In de loop der jaren heb ik daartoe een routine ontwikkeld in en om de keuken. En die planning deel ik op mijn beurt graag weer met jou!

Zelf vind ik dat bij een betere leefstijl ook een goede verzorgingslijn hoort. Vandaar dat ik met It Works International samenwerk. In de loop der jaren heb ik met mijn opgedane ervaring een aantal boekjes geschreven die gericht zijn op deze verzorgingslijn. Zodat jij de beste resultaten kunt hebben. Wil je starten met mijn informatie en It Works? Leg dan contact. En neem ook kennis van wat wij voor je kunnen doen. Als bijna iedereen resultaat ziet, waarom jij dan niet met ons?

Actueel online voordeel staat in de webshop van Vera's Lifestyle Wereld
Actueel online voordeel vind je in Vera’s shop

Gezonder leven. Fitter zijn. Minder stress. Meer genieten. Onze verzorgingslijn is helemaal ingesteld op jou. Met unieke combinaties van planten, bloemen, fruit en groenten, waardoor een synergetisch effect optreedt. Onze specialiteit. Want wij helpen jou graag naar het behalen van jouw fitdoelen toe. Naast onze supplementen, zoals de Keto Coffee en de Super Greens, hebben wij huidverzorging zoals de Defining Gel en de Neck Treatment die jou gauw zichtbare resultaten kunnen helpen behalen. Vaak al in jouw eerste week! Wij hebben meestal online voordeel voor jou klaar staan als starter. Benieuwd naar het assortiment? Kijk op

Meal Prepping – Pot Bakmix Recept Vegan Ontbijtmuffins, Vera's Lifestyle Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download jouw GRATIS e-boekjes en ga gelijk op voor beter! Ook jij kunt voortaan fijnere dagen hebben.

Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten!
Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten met een handige checklist!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies recepten!

Recente berichten
No thumbnail available
Vertrouw op jezelf en jouw intuïtie
Het leven kan een uitdaging zijn met al die obstakels onderweg. Vertrouw op jezelf. Jouw intuït[...]
No thumbnail available
Wie je vandaag bent, hoef jij morgen niet te zijn
Wie je vandaag bent, hoef jij morgen niet te zijn. Wie jij vandaag bent, zegt niets over wie ji[...]
Kids kiwi tiramisu - Minder suiker no bake cake
Kids kiwi tiramisu - Minder suiker no bake cake
Kids kiwi tiramisu - No bake cake recept met minder suiker Deze kiwi tiramisu is een frisse no b[...]
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept Wispelturig, beschadigd en stug haar heeft soms iets [...]
Recept gebakken zuivelvrije minder suiker yoghurttaart – Gemakkelijke variatie op cheesecake
Recept gebakken zuivelvrije minder suiker yoghurttaart – Gemakkelijke variatie op cheesecake
Recept gebakken zuivelvrije yoghurttaart met minder suiker - Gemakkelijk alternatief voor cheesecak[...]