Spread the love

Ouderwets lekkere rabarbertaart in een modern jasje

(minder suiker, vegetarisch, lunch, koffie, thee, nagerecht)

Als – zo rond de zomer – het rabarberseizoen aanbreekt, is het bij mij tijd voor dit recept. Deze rabarbertaart is zo lekker, dat ik niet eens een ander recept uitprobeer. Ik vind het een ‘must’, een goed tegenwicht op alle zoete taarten. De bereidingswijze van deze ouderwetse rabarbertaart in een modern jasje is eenvoudig, waardoor het snel in de oven staat. Dit recept zorgt voor een friszure taart en combineert uitstekend met het lichtzoete van een vanillesaus en wat vers fruit. De saus met het fruit maken de taart af. Een ideaal nagerecht, zeker als het warm geserveerd wordt met een koude topping. Chique, fris en ouderwets tegelijk!

Ouderwets lekkere rabarbertaart in een modern jasje

Ouderwets lekkere rabarbertaart in een modern jasje

Nodig:

Voor het deeg:

  • 1 pak appeltaartmix
  • 1 middelgroot ei
  • 150 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel speculaaskruiden (of kaneel)

Voor de inhoud:

  • 1 zak rabarber (ca. 6 stengels, 750 gram)
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram custard (optioneel)

Voor de garnering:

  • Vanillesaus (foodcorner IKEA), vanillevla en/of slagroom (optioneel)
  • Vers fruit, zoals frambozen, aardbeien of ananas (optioneel)

 

Bereiden: (10 minuten + 60 minuten oventijd)

Oven voorverwarmen op 175 ⁰C. Meng de appeltaartmix met het ei en de boter. Bekleed een vorm met het deeg. Bestrooi de bodem met de speculaaskruiden. Was de rabarber. Snij de uiteinden van de rabarber, knak de stengels doormidden en haal een deel van de draden die loskomen weg. Schil eventueel meer van de schil weg. Snijd alles in dunne plakjes. Meng het met de suiker en custard. Stort de inhoud over het deeg. Doe de taart in het midden van de oven. Na ca. 60 minuten controleren of de taart gaar is. De rabarber moet makkelijk in te prikken zijn en het deeg mooi bruin en stevig. Je kunt de taart warm serveren. Schenk de vanillesaus ernaast en garneer eventueel met wat fruit of room.

 

Tips:

Vera Ramman-Delpeut is blogger, freelance schrijfster en zzp-er. Andere artikelen, tips en recepten vind je op www.veraslifestylewereld.nl

Vera is wellness coach & onafhankelijk distributeur bij It Works International en ondersteunt haar cliënten en teamleden

Ontvang exclusieve e-boekjes en wellness tips gratis

* indicates required
Email Format
Ontvang meteen GRATIS e-boekjes in je mailbox!
Gratis ebook Van Wens Naar Fit Plan

Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner

Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Mocktails!

Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Mocktails!

Recente berichten
Wat voor supplement is de It Works Super Greens?
Wat voor supplement is de It Works Super Greens?
Dreams don't work unless you do Vraag jij je ook af of supplementen werken? Het is niet vreemd d[...]
Hoe herstel je beter na een coronabesmetting?
Hoe herstel je beter na een coronabesmetting?
It Works productcatalogus Kun je als vegetarier of veganist ook lage koolhydraten of een ketogee[...]
Snel en gezond ontbijten of brunchen – recepten en tips
Snel en gezond ontbijten of brunchen – recepten en tips
Heb jij ook moeite met ontbijten? Geen punt. Veel mensen zijn van nature geen vroege ontbijters[...]
Soepel door de overgang met It Works
Soepel door de overgang met It Works
Op nieuwe kansen. Op mooie wensen. Op naar beter. Start anders. Fitter en dat dal uit? Zo erg[...]
Betere sex en meer orgasmes door minder stress en beter dagritme
Betere sex en meer orgasmes door minder stress en beter dagritme
Samen. Motiveer elkaar. Op naar beter. Betere seks en meer orgasmes ... Intens genieten van elk[...]