Suikerarme rabarbertaart – Ouderwets lekker!



Als – zo rond de zomer – het rabarberseizoen aanbreekt, is het bij mij tijd voor dit recept. Een ouderwets lekkere rabarbertaart in een modern jasje, maar dan met zo’n 50% minder suiker. Ik gebruik meestal de helft minder dan gevraagd wordt. Dit recept voor een frisse, zachtzoete voorjaarstaart is zo lekker, dat ik niet een ander recept uitprobeer. Een punt van deze vlaai-achtige taart is precies goed zo. De moderne bereidingswijze van deze ouderwetse rabarbertaart is bovendien eenvoudig, waardoor het snel in de oven staat.

Dit recept zorgt voor een friszure taart en combineert uitstekend met het lichtzoete van een vanillesaus en wat vers fruit. De saus maakt de taart af. Een ideaal nagerecht, zeker als het warm geserveerd wordt. Afkoelen hoeft dus niet, tenzij je stevige punten wilt. Een ‘must’ als goed tegenwicht op alle zoete taarten. Chique, fris en ouderwets tegelijk!

Recept Suikerarme Rabarbertaart

(minder suiker, vegetarisch, lunch, koffie, thee, nagerecht)

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 1 pak appeltaartmix (of 225 gram meel naar keus met max. 75 gram suiker)
  • 1 middelgroot ei
  • 150 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel speculaaskruiden (of kaneel)

Voor de inhoud:

  • 1 zak rabarber (ca. 6 stengels, 750 gram)
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram custard (optioneel)

Voor de garnering:

  • Vanillesaus (foodcorner IKEA), vanillevla en/of slagroom (optioneel)
  • Vers fruit, zoals frambozen, aardbeien of ananas (optioneel)

Bereiden

(10 minuten + 60 minuten oventijd)

Oven voorverwarmen op 175 ⁰C. Meng de appeltaartmix met het ei en de boter. Bekleed een vorm met het deeg. Bestrooi de bodem met de speculaaskruiden. Zet de vorm eventueel koud weg.

Was de rabarber. Snijd de uiteinden van de rabarber, knak de stengels doormidden en haal een deel van de draden die loskomen weg. Schil eventueel meer van de schil weg, als de rabarber je te dradig lijkt. Snijd de stengels in dunne plakjes en meng met de suiker en custard.

Stort de vulling over het deeg. Doe de taart in het midden van de oven. Na ca. 60 minuten controleren of de taart gaar is. De rabarber moet makkelijk in te prikken zijn en het deeg mooi bruin en stevig. Je kunt de taart warm serveren. Schenk de vanillesaus ernaast en garneer eventueel met wat fruit of room.

Tips:

  • Liever geen appeltaartmix? Gebruik dan 225 gram van een meelsoort die je wel wilt en meng dit met 75 gram suiker. Afhankelijk van het meel kun je nog extra vocht toevoegen, zoals water of melk. Werk verder zoals hierboven beschreven.
  • Geen problemen met een vezelige taart? Laat de schil dan intact en verwerk de rabarber zoals hierboven beschreven.
  • Liever een taart zonder vezels? Kook de rabarber dan eerst zacht met de suiker, custard en wat water.

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Suikerarm Recept Rabarbertaart - Ouderwets lekker!
Suikerarm Recept Rabarbertaart – Ouderwets lekker!

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop dan eens hieronder door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights