Spread the love

Ouderwets lekkere rabarbertaart in een modern jasje

(minder suiker, vegetarisch, lunch, koffie, thee, nagerecht)

Als – zo rond de zomer – het rabarberseizoen aanbreekt, is het bij mij tijd voor dit recept. Deze rabarbertaart is zo lekker, dat ik niet eens een ander recept uitprobeer. Ik vind het een ‘must’, een goed tegenwicht op alle zoete taarten. De bereidingswijze van deze ouderwetse rabarbertaart in een modern jasje is eenvoudig, waardoor het snel in de oven staat. Dit recept zorgt voor een friszure taart en combineert uitstekend met het lichtzoete van een vanillesaus en wat vers fruit. De saus met het fruit maken de taart af. Een ideaal nagerecht, zeker als het warm geserveerd wordt met een koude topping. Chique, fris en ouderwets tegelijk!

Ouderwets lekkere rabarbertaart in een modern jasje

Ouderwets lekkere rabarbertaart in een modern jasje

Nodig:

Voor het deeg:

  • 1 pak appeltaartmix
  • 1 middelgroot ei
  • 150 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel speculaaskruiden (of kaneel)

Voor de inhoud:

  • 1 zak rabarber (ca. 6 stengels, 750 gram)
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram custard (optioneel)

Voor de garnering:

  • Vanillesaus (foodcorner IKEA), vanillevla en/of slagroom (optioneel)
  • Vers fruit, zoals frambozen, aardbeien of ananas (optioneel)

 

Bereiden: (10 minuten + 60 minuten oventijd)

Oven voorverwarmen op 175 ⁰C. Meng de appeltaartmix met het ei en de boter. Bekleed een vorm met het deeg. Bestrooi de bodem met de speculaaskruiden. Was de rabarber. Snij de uiteinden van de rabarber, knak de stengels doormidden en haal een deel van de draden die loskomen weg. Schil eventueel meer van de schil weg. Snijd alles in dunne plakjes. Meng het met de suiker en custard. Stort de inhoud over het deeg. Doe de taart in het midden van de oven. Na ca. 60 minuten controleren of de taart gaar is. De rabarber moet makkelijk in te prikken zijn en het deeg mooi bruin en stevig. Je kunt de taart warm serveren. Schenk de vanillesaus ernaast en garneer eventueel met wat fruit of room.

 

Tips:

Vera Ramman-Delpeut is blogger, freelance schrijfster en zzp-er. Andere artikelen, tips en recepten vind je op www.veraslifestylewereld.nl

Heb het fijn! Pak jouw gratis FIT app!

Werk aan jezelf op jouw niveau, krijg gezonde recepten en wellness tips. Klik op de link en Download de gratis FIT app nu !

Ontvang meteen een GRATIS e-boek in je mailbox!
Krijg een e-boek 'Drinken tot je een ons weegt' cadeau! Bijna 50 blz. helpen jou verder met tips & recepten over beter drinken. (De nieuwsbrieven kun jij altijd stop zetten)

Krijg een e-boek ‘Drinken tot je een ons weegt’ cadeau! Bijna 50 blz. helpen jou verder met tips en recepten over beter drinken. (De nieuwsbrieven kun jij altijd stop zetten)

 

Vera is wellness coach & onafhankelijk distributeur bij It Works International en ondersteunt haar cliënten en teamleden

Ontvang exclusieve e-boekjes en wellness tips gratis

* indicates required
Email Format
Recente berichten
Tips voor omkleden - Zonder functioneel bloot te laten zien
Tips voor omkleden - Zonder functioneel bloot te laten zien
Waar begin jij? - Omkleden zonder functioneel bloot Iedereen denkt anders over naakt. Over naakt[...]
Liefdestaal en zelfliefde - het moois begint als jij jezelf bent
Liefdestaal en zelfliefde - het moois begint als jij jezelf bent
Liefdestaal en zelfliefde - het moois begint als jij jezelf bent Twee keer ging ik in gesprek la[...]
Over consequent goede gewoonten aanleren - 21/90 regel
Over consequent goede gewoonten aanleren - 21/90 regel
Over succesvol goede gewoonten aan te leren door consequent te zijn Nieuwe dingen aanleren kost [...]
Gun jij jezelf hetzelfde? - Gunfactor
Gun jij jezelf hetzelfde? - Gunfactor
Gunfactor - Gun jij jezelf hetzelfde? We gunnen een ander vaak zoveel. Maar gun jij jezelf hetze[...]
Geen vooruitgang zonder diepgang - Over corona, respect en egocentrisme
Geen vooruitgang zonder diepgang - Over corona, respect en egocentrisme
Ik wil door de ingang naar binnen lopen. Boodschappen doen. Op de glazen deur prijkt aan mijn k[...]