Spread the love
boekweit-spelt-flensjezzz
boekweit-spelt-flensjezzz

Niet alleen lekker eten, maar het juiste eten, zoals flensjes zonder geraffineerde tarwemeel. Zoek naar voeding die bij jou past – en neem niet met minder genoegen. De juiste voedingsstoffen kunnen jouw lijf namelijk op aan zetten, waardoor je voldoende energie hebt om alles te doen wat moet, èn ook oprecht te genieten van jouw tijd. Alles valt of staat met voldoende energie. En dat start met de keuzes die jij maakt in eten en drinken.

Accepteer niet dat je te moe bent in je dag. Vaak kan een kleine verandering in voeding je al verder helpen. Schrap bijvoorbeeld eens zoveel mogelijk gewone tarwe in je dag. Schrap ook gewone suiker. Schrap nog meer geraffineerde voeding. Vervang dat met betere voeding en andere meelproducten. Probeer verschillende uit. Als je op speltmeel niet goed reageert, pak je bijvoorbeeld havermeel. Probeer ook wat vaker kokos of grasboter door jouw voeding te verwerken. Betere vetzuren kunnen merkbaar verschil maken voor jouw lijf.

Recept boekweit-spelt-kokos-flensjezzz

Deze flensjes zijn bij ons hot! Onze kinderen houden van creëren en dat kan uitstekend met deze dunne pannenkoeken – en zonder dat zij het door hebben, vult de maaltijd goed met de juiste voedingsstoffen. Wij kiezen graag voor zelfgemaakte jam, vers fruit en slagroom. Je kunt de flensjes echter versieren hoe je zelf wilt. Dit recept is eenvoudig te volgen en de pannenkoekjes staan snel op tafel. Met recht ‘flensjezzz’, want zo spreek je dat uit, als je flensjes erg lekker vindt.

Nodig voor ca. 25 flensjes:

(nagerecht, hoofdgerecht, lunch, tarwevrij, melkvrij, vegetarisch)

250 gram boekweitmeel

250 gram speltmeel

1 liter kokosmelk

4 eieren (middelgroot)

Om te bakken: kokosolie of olijfolie

Bereiden:

Breek de eieren en doe de inhoud in een kom, samen met de andere ingrediënten. Klop met een mixer alles glad en luchtig. Het beslag dient wat dunner en luchtiger te zijn dan een Hollands pannenkoekenbeslag. Verhit een of twee pannen met een platte bodem. Doe een drupje olie in de pan. Schenk een pollepel beslag in de pan. Laat het beslag dun uitlopen over de hele pan. Houdt het pannenkoekje dun. Als de bovenkant droog is, draai je het flensje om, totdat ook de andere kant gaar is. Haal het flensje eruit. Herhaal dezelfde stappen bij de rest van het beslag. Serveer de flensjes met fruit, jam, ijs, slagroom en/of appelstroop. Eet smakelijk!

Tips:

Gratis ebook Van Wens Naar Fit Plan
Gratis ebook Van Wens Naar Fit Plan

Meer gezondere recepten

Gezondere voeding betekent niet meteen streng diëten. Denk alleen eens wat beter na over wat voor jou werkt. Hoe een dieet succesvol kan zijn met balansdagen, of een koolhydraatarm dieet zoals het ketogeen dieet vertelt jou meer.

Op zoek naar een lekkere jam? Maak zelf eens een verse appel-bosbessensaus. Niet alleen lekker bij havermoutpap, ook flensjes worden er heerlijk van!

En als wij het toch hebben over havermoutpap, dan vind jij dit recept voor een vegan havermoutpap met kokos vast fijn.

Meer gezondere recepten vind jij in de blogs op Vera’s Lifestyle Wereld. Pak meteen de nieuwsbrief mee. Bij de nieuwsbrief kun je namelijk een eboek gratis downloaden. Dit werkboek vul jij voor jezelf in, waardoor jij al snel in een paar minuten weet waar jij staat en waar jij naar toe kunt met jouw lijf. Jouw wereld mag fijner zijn. Start dan ook gelijk met beter in je vel te zitten.

Het Van Wens Naar Fitplanner vind jij in de nieuwsbrief op Merkbaar beter in je vel al in 1 week. Kijk ook eens naar onze gezichtsverzorging. Het is echt bijzonder hoe goed natuurlijke producten je kunnen helpen als de samenstelling net even anders is. Ken jij het assortiment van It Works International nog niet? Leg dan zeker contact met Vera bij vragen. Zonder overdrijven slaan de combinaties bij bijna elke gebruik(st)er al in 1 week aan – merkbaar!

Betere ondersteuning maakt alle verschil
Betere ondersteuning maakt alle verschil

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vera is wellness coach & onafhankelijk distributeur bij It Works International en ondersteunt haar cliënten en teamleden

Ontvang exclusieve e-boekjes en wellness tips gratis

* indicates required
Email Format
Ontvang meteen GRATIS e-boekjes in je mailbox!
Gratis ebook Van Wens Naar Fit Plan

Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner

Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Mocktails!

Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Mocktails!

Recente berichten
No thumbnail available
Ontdek Kungshamn in Zweden – Scherenkust Bohuslän
Daar aan de kust, de Zweedse kust – Kungshamn. Een winderige dag in augustus met krabben, vogel[...]
Afvallen zonder dieet met It Works
Afvallen zonder dieet met It Works
Afvallen zonder dieet met It Works bij Vera's Lifestyle Wereld Afvallen zonder dieet met It Work[...]
Ontdek Gårvik in Zweden – Rotstekeningen en scherenkust
Ontdek Gårvik in Zweden – Rotstekeningen en scherenkust
Ontdek Gårvik in Zweden. Scherenkust Bohuslän. Ontdek Gårvik in Zweden. Vul je dag met wandelin[...]
Overheerlijk Recept Wilde Appel-Bosbessensaus Zonder Geleisuiker
Overheerlijk Recept Wilde Appel-Bosbessensaus Zonder Geleisuiker
Recept Wilde Appel-Bosbessensaus Haal meer smaak in huis met zelfgemaakte jamsoorten. Je hoeft n[...]
Afslanken binnen een uur zonder dieet of sporten met de It Works Toning Body Wrap!
Afslanken binnen een uur zonder dieet of sporten met de It Works Toning Body Wrap!
Afslanken binnen 1 uur zonder sporten of liposuctie Het geheim van de It Works verzorgingslijn? [...]