Recept Twee Ingrediënten Laddoo – Snoepgoed zonder koken

Vera's Lifestyle Wereld


Heb jij al eens geprobeerd iets lekkers met kokos te maken, zoals bounty bonbons? En ken jij laddoo al? Laddoo, oftewel ladu of ladoo, is een Indiase snoeperij. De bolvormige lekkernij is daar net zo gangbaar als bonbons in Nederland. Dit snoepgoed wordt vaak bij feestjes en ceremonies geserveerd.

Een laddoo bevat vooral suiker en kan op verschillende manieren worden gemaakt. Er circuleren zat recepten online van deze Hindoestaanse lekkernij. Maar het meest eenvoudige – zonder koken – is wel het onderstaand recept. Het kan haast niet mislukken, zo gemakkelijk is het. In ruil heb je een goedkope, smeuïge traktatie.

Bovendien heb je maar twee ingrediënten nodig – en vijf minuten van je tijd. Je hoeft niets te verhitten, waardoor ook kinderen simpel aan de slag kunnen. Leuk voor een kinderpartijtje dus, zeker met de tips onderaan dit recept. Ook voor de student zonder grote keuken is dit een fijne low budget snoeperij.

Recept Twee Ingrediënten Laddoo

Met een half blikje gecondenseerde melk kun je ongeveer 30 kleine laddoo maken. Maak met de rest van de gecondenseerde melk eens rocky road fudge. Dit recept vind je door te klikken op Rocky Road Fudge.

Dit recept is geschikt voor een balansdag, dus vandaag snoepen en morgen niet zodat je in balans blijft. Volg je een lage koolhydraten dieet zoals het ketogeen dieet? Verknal je strenge ketofase niet en kies bijvoorbeeld voor dit recept Keto Chocolade Truffels met Kokos.

Ingrediënten

  • ½ blikje gecondenseerde melk
  • 150 gram gemalen kokos

Bereiden

(5 minuten)

Schenk de melk in een ruime kom. Roer in twee delen de gemalen kokos door, totdat de melk volledig opgenomen is. Pak een theelepel van het mengsel en vorm tussen je handpalmen een balletje.

Kijk wat het balletje doet. Is het mengsel te kleverig? Voeg dan meer kokos toe aan de kom of rol het kokosballetje door wat geraspte kokos. Is het mengsel te droog? Voeg dan een beetje gecondenseerde melk toe.

Laat de laddoo in een afgesloten schaal (in de koelkast) opstijven of geniet meteen. Door de flinke hoeveelheid suiker is de laddoo lang houdbaar. Maar daar is die natuurlijk niet voor bedoeld.

Meer lekkers met dezelfde laddoo

Deze laddoo kun je rustig als basis gebruiken voor meer lekkers. Kijk eens mee!

  • Rol de laddoo na het vormen van een balletje door wat gemalen kokos of decoratiestrooisel (musketzaad of discodip) voor een extra vrolijk effect
  • Stop een hazelnoot of amandel in het midden van zo’n balletje. Rol het balletje daarna door wat extra kokos. Zo heeft het wat weg van een Ferrero Raffaello.
  • Surinaamse Hindoestanen verdelen het mengsel nog weleens in tweeën. Voeg een paar druppels voedingskleurstof toe aan de andere bak. Druppel daar een paar druppels vanille essence of cola essence of amandel essence erbij. Meng goed en draai de balletjes.
  • Natuurlijk past echte gemalen vanille, kaneel of cacao ook prima door de vulling.
  • Koel de balletjes en dip elk in gesmolten chocolade. Zo creëer je je eigen bounty bars, zeker als je ervoor kiest de vulling in langwerpige vorm te kneden.

Misschien vind jij dit ook interessant?

Je weg vinden en gemotiveerd blijven kan zo moeilijk zijn. Vera heeft daartoe het inspirerend boekje ‘Op Naar Beter’ uitgebracht. Dit doe-het-zelf-boekje helpt je met inspiratie, affirmaties en andere oefeningen beter in balans te blijven. Kijk eens mee naar:

Motiverend en inspirerend op naar beter met V.P. Ramman

Persbericht Op Naar Beter van V.P. Ramman

Persmap Op Naar Beter van V.P. Ramman

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop dan eens hieronder door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!