Hoe maak ik me minder druk?

Hoe maak ik me minder druk? Stap uit die gewoonte om jezelf steeds onder druk te zetten - Op naar beter, V.P. Ramman


Lief mens, je hoeft je alleen aan jezelf te bewijzen. Alleen jouw ‘zelf’. Je willen bewijzen aan anderen zorgt voor een last. Een extra last die zwaar kan zijn. Maak je voortaan minder druk, door te begrijpen waarom jij jezelf die druk op legt.

Want meestal doe jij je die stress vrijwillig aan. Stap uit die gewoonte om jezelf steeds onder druk te zetten. Stap uit die competitie die jij jezelf hebt aangeleerd. Omdat je dacht dat het zo hoorde. Omdat je toen niet beter wist. Het brengt stress met zich mee. Stress kan goed zijn, als het gaat om een portie gezonde spanning. Maar continue in die ‘stress mode’ zitten is niet gezond. Stress kan impact hebben op jouw hormoonbalans. Spanning kan slopend zijn.

Uit het boekje ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman

Hoe maak ik me minder druk? Hoe stap ik uit die gewoonte om mezelf steeds onder druk te zetten?

Hoe maak ik me minder druk?

Jouw groei is geen wedstrijd. Daar hoort verliezen of falen niet bij. Je bent of aan het winnen of aan het leren. Wees dus liever voor jezelf. Leer bij in jouw tempo. Scherp aan wanneer jij dat wilt. Ga op voor jouw doel, als jij iets wenst te bereiken. Herpak als jij er aan toe bent. En realiseer je vooral, dat het alleen jouw pad is – en alleen de jouwe. Hoe vaak jij uitrust is aan jou. Alleen aan jou.

Jezelf minder druk maken, kan op verschillende manieren. Belangrijk is je eerst te realiseren hoe het komt dat jij zoveel druk ervaart. Ligt het aan jou? Ligt het aan anderen? Is het een combinatie? Onderstaande oefening kan je verder helpen.

Oefening

Krijg een beter beeld van jouw leefwereld en vraag je eens het volgende af:

  • Ervaar jij competitiedrang? De druk om te presteren ten opzichte van familieleden, buren of collega’s bijvoorbeeld?
  • Waar komt die druk vandaan, denk jij? Zet jij jezelf onder druk? Of word jij onder druk gezet om te presteren?
  • Is het nodig om jezelf steeds op te jagen? Moeten dingen echt? Of moet het van jou?
  • Wat kun je eraan doen om die prestatiedrang te verminderen? Kun je deadlines verschuiven? Kun je punten schrappen?
  • Is de takenlijst eerlijk verdeeld? Trek jij zelf teveel naar je toe? Of wordt er veel bij je neergelegd?
  • Hoe kun jij op naar minder stress? Hoe krijg jij het rustiger? Moeten er taken weg bij jou?
  • Hoe win jij meer tijd? Welke tijden kun je het beste blokken om op adem te komen?
  • Welke lessen kun jij trekken uit voorgaande dagen en jaren? Hoe kun jij beter op naar een fijnere tijd?

Vriendelijker staan in jouw dagen, betekent streng kijken naar jouw eigen prestatiedrang. Zowel zakelijk als privé kan de druk hoog zijn – opgelegd door jezelf vaak. Leer van jouw antwoorden en verander de wereld voor jezelf ten goede.

Meteen al die druk verminderen?

Een oefening die je meteen kunt doen, is de natuur in – zoals hieronder in de YouTube-video van TweePlusDrieIsVijf. Wandel, mijmer, of zit op een bankje. Laat je gedachten gaan en schrijf op wat je te binnen schiet. Natuurlijk helpt een voice recorder ook.

Heb je meteen oplossingen voor je problemen? Of nieuwe ideeën? Top, je stress aanpakken werkt al. Stel meteen je plan op en help je druk verminderen door het uitwerken van jouw eigen tips. Gun jezelf dat compliment, want je herpakt jezelf. Op naar betere dagen.

De herfst in samen met IJslandse hond Odin – TweePlusDrieIsVijf

Meer dan een notitieboek of een boek met quotes

Wil je meer weten over beter zijn voor jezelf? Zou je verandering willen in jouw dagen? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Zorg dan voor de nodige tips die jou verder kunnen helpen. Het boekje ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman bevat misschien die handvaten voor jou.

Dit boek is een inspirerend en motiverend werkboek waardoor je merkbaar betere dagen kunt hebben. Met oefeningen, affirmaties en tips kun jij zelf aan de slag met bewuster in je dagen staan. Zo wordt het mogelijk jouw leven te veranderen. Pak die houvast.

Het boekje is handig naast coaching die je al krijgt, want een professional kan nou eenmaal niet steeds met jou meekijken. Je zult zelf die blijvende verbetering in jouw dagen moeten inbouwen. Fijn om dan de juiste tips te vinden in dit boek. Ga gelijk aan de slag en bouw die betere gewoonten in!

Gemotiveerd op naar beter!

Bovenstaand stukje tekst met oefening komt uit het boekje ‘Op naar beter’. Dit werkboek is meer dan een notitieboek en meer dan een quote-boek. Het is bovendien gemakkelijk te lezen met herkenbare materie. Elk mens kan wel wat inspiratie en motivatie gebruiken. Dat maakt ‘Op naar beter’ een leuk cadeau voor je vriendin, oma, moeder, zus of collega.

Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld vind je meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

De gelijkgestemden

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Misschien vind jij dit ook interessant?

Hoe kan ik mijn leven veranderen?

Hoe vind je meer rust in jezelf als jouw wereld zo druk is?

Hoe kies ik voor mezelf?

Hoe maak ik mij minder druk?

Wees zo moedig als een puppy – Groeien en leren kun jij ook

Doe meer van wat jou blij maakt

Leuk hersengymnastiek voor hond en kind

Beter weerbaar met affirmaties en oefeningen

Hoe maak ik me minder druk? Stap uit die gewoonte om jezelf steeds onder druk te zetten - Op naar beter, V.P. Ramman
Hoe maak ik me minder druk? Stap uit die gewoonte om jezelf steeds onder druk te zetten – Op naar beter, V.P. Ramman

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights