Spread the love
Sociale Contacten – Wat houdt interactie, actie en welbevinden eigenlijk in?, Vera's Lifestyle Wereld

Voor JOU!
Fijn dat jij steeds mijn berichten leest. Dat jij waardeert dat ik moeite doe om iets meer neer te zetten dan ‘het was leuk’.

Wat ben ik überhaupt blij met mensen die zonder een gevoel van urgentie een gesprek met iemand kunnen hebben. Dat zij die haast niet door laten schemeren in het gesprek. En er gewoon op vertrouwen dat het goed komt die dag met hun tijd.

Wat ben ik blij met mensen die trouw hun Facebook of email of Whatsapp checken. En het niet alleen laten bij een ‘gelezen’. Of een emoji. Maar ook een normaal antwoord terug kunnen geven. Of een felicitatie. Zoals het hoort. Dat je een reactie terugkrijgt. Dat langer is dan een tekentje of een suf woordje. Een kwestie van fatsoen eigenlijk.

Dank je wel dus JIJ! Want jij snapt hoe dat zit met tijd. En fatsoen. En dat het om meer draait in het leven. Dat het draait om echte interactie. Echte communicatie met mensen. En warmte. Ik weet namelijk dat jij het niet minder druk hebt – dan die ander die alleen een bericht leest. Of hint met ‘Ik heb het druk’, terwijl jij het absoluut niet minder druk hebt.

Ik weet dat jij ook overloopt. Net als ik. Maar dat jij anders staat in jouw contacten. Dat het gaat om oprechte aandacht. En respect. En dat jij dus ook ergens anders in tijd beknibbelt. Waarschijnlijk in jouw rust. Als je bent zoals ik. Want jij hebt ook maar 24 uur. Zoals elk ander persoon, die ‘vindt’ dat hij het te druk heeft. Vindt … En dan eigenlijk gewoon de tijd vindt om rustig dat kopje thee te drinken. Of die borrel elders te hebben. Maar jou die aandacht niet gaf, toen jij het eerder vroeg.

Jij snapt namelijk – net als ik – ook dat een emoji niet echt een antwoord is. Niet elke keer tenminste. En dat communicatie tweerichtingsverkeer is. En niet alleen een bericht gelezen. Een vlugge ‘check’.  Een vinkje ergens in de lucht.

Het is gebakken lucht. Want het is net als in het echte leven: als jij elk jaar dat cadeau krijgt, of dat kaartje voor jezelf – of voor jouw gezin, en jij doet niet hetzelfde terug … Jij geeft niet die oprechte aandacht terug, niet een met zorg uitgezocht cadeau terug … Of je nodigt niet (bijtijds) uit, of je appt op jouw beurt pas in de loop van de dag klakkeloos af met een korte felicitatie – of niet eens.

En jij komt niet opdagen, terwijl er rekening is gehouden met jouw komst – en jij niets urgents had … dan is het alleen normaal dat die aandacht richting jou stopt. Op een gegeven moment. Want het is gegeven tijd. Aan jou. Van iemand. En dat is kostbaar. En blijkbaar waardeer jij die aandacht niet op waarde. Misschien wel van niemand.

Een kwestie van omdenken?

Sociale contacten, interactie met mensen en welbevinden. Hoe gemakkelijk vergeten wij wel niet wat echt contact onderhouden betekent? En hangen wij wat rond aan de oppervlakte? Hoe vaak nemen wij niet de moeite om oprecht te vragen hoe het gaat met iemand? En dan geduldig te luisteren? Terwijl je die tijd echt wel terug wint in je dag.

Deze blog is dan ook een kritische kanttekening op de term ‘druk’. Want ‘het druk hebben’ betekent gewoon ‘niet de tijd willen maken’. Het is geen kritische kanttekening gericht op jóú. Maar slechts cynisme gericht op fatsoenlijk gedrág.

Als je niet wilt, dat de aandacht richting jou stopt, neem dan gewoon even de tijd voor een persoon. Die tien seconden gerichte aandacht win je echt weer terug. Want vergeet niet: Mensen die naar jou luisteren, of mensen die naar jouw feestje komen – en dus tijd voor jou máken, moeten ergens anders hun tijd ook terug winnen … want ook zij zijn net zo druk.

De term ‘druk’ is gebakken lucht. Het is een kwestie van tijd willen vinden. Iemand belangrijk genoeg vinden om tijd te wíllen maken. Dat is het verschil. Tot die tijd blijf jij aan de oppervlakte hangen. Je raakt sociale interactie maar lichtjes aan. Een kwestie van omdenken. Maar wel handig om dit geval om te denken, als een relatie belangrijk is voor jou. 

Aangeleerd, ingebakken en geconditioneerd?

Zo vreemd is mijn overpeinzing niet over die ingebakken zin – die ongelooflijke dooddoener: ‘Ik heb het zo druk’. Zoals meestal ging ik naar aanleiding van mijn overdenking op zoek naar een geschikt antwoord. Ik vond het dit keer bij Dr. Joe Dispenza. Op zijn site en Facebook pagina vind jij meer informatie over gewoonten en geconditioneerd gedrag. Joe Dispenza is heel stellig.

Wat Joe Dispenza zegt, is dit: ‘Tegen de tijd dat we 35 jaar oud zijn, is 95% van wie we zijn een aangeleerde combinatie van gedragingen, emotionele reacties, onbewuste gewoonten, ingebakken houdingen, overtuigingen en waarnemingen die functioneren als een computerprogramma.’

Voor 95% dus al geconditioneerd. Al rond je 35ste… Kun je daaruit breken? Uit al die aangeleerde patronen? Ja. Maar het start wel met bewustwording. Met actie. Naar jezelf leren kijken … Durven kijken. Goed nadenken over wat je wilt aanleren. Of afleren aan gewoonten. En accepteren dat veranderingen tijd kosten. En dat die successen op en af gaan. Wees je er vooral van bewust wat je wilt veranderen.

Weet ook dat het aanleren van een nieuwe gewoonte zo’n 21 dagen kost. Op en af. Hoe lang duurt het aanleren van een nieuwe, gezonde leefstijl? Zo’n 90 dagen. Geef het de tijd en wees lief voor jezelf of voor anderen die wat aan hun ingebakken patronen doen.

Wees je er ook absoluut van bewust dat je de opvoeding van je kinderen maar één keer goed kunt doen. Iets meteen goed aanleren, is stukken gemakkelijker dan iets afleren of een nieuwe gewoonte te moeten creëren. Later denken ‘Had ik het maar anders gedaan’ heeft geen nut. Pak een issue meteen op. Laat het niet gaan met ‘Het loopt wel los’. Laat het niet gaan voor jezelf. Maar laat het ook vooral niet gaan voor je kind. Want … op je 35ste … ben jij voor bijna 100% al geconditioneerd.

Goed. Beter. Best? Jij bepaalt! Misschien is dit assortiment net wat je zoekt. Klik voor aanbiedingen en bestsellers op de link  Wat moet je gezien hebben bij Vera’s Lifestyle Wereld 

Sociale Contacten – Wat houdt interactie, actie en welbevinden eigenlijk in?, Vera's Lifestyle WereldJe gewoonte doorbreken?

De Griekse Aristoteles zei het al: ‘We zijn wat wij gewend zijn te doen. Uitblinken in iets is derhalve niet een eenmalige actie, maar een gewoonte.’

Kijk maar eens naar topsporters. Of topmuzikanten. Er geldt ongeveer 10.000 uur inzet om in iets uit te blinken?

Maar hoe breek je uit een gewoonte? Zeker als je je leven ietsje anders wilt zien? Een paar tips. Natuurlijk leiden er meer wegen naar Rome … uh … Athene.

Stap 1: Het begint met jouw actie. Jouw besluit. Beslis het anders te doen.

Stap 2: Kijk naar jouw patronen. Hoe je nu leeft. En kijk naar wat je wilt bereiken.

Stap 3: Stap uit die herhaling. Leer een nieuwe gewoonte aan.

En geef het de tijd. 21 dagen voor het aanleren van een gewoonte. En 90 dagen voor een verandering in leefstijl. Je vindt meer uitleg op Over nieuwe gewoonten en de 21/90 regel .

Wil jij meer weten over hoe jij in actie moet komen? Voor jouw beste zelf? Kijk dan eens mee naar mijn vlog. Ik maakte het speciaal voor jou! En vergeet niet: Het start bij jou. Heb het fijn!

Individuele resultaten kunnen en zullen variëren. Het It Works! assortiment & Vera’s Lifestyle Wereld beweren niet eventuele, aan huid, lichaam, of haar gerelateerde aandoeningen te genezen/behandelen /voorkomen. Indien je allergisch bent voor een van de vermelde ingrediënten, of onder behandeling staat, dan wel medicatie gebruikt, overleg dan voor gebruik met jouw arts. 

Net als bij andere merken zijn niet alle producten en adviezen geschikt voor kinderen, of vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Vraag na bij je specialist of gebruik kan.

Vera Ramman-Delpeut is echtgenote, moeder, blogger, auteur en wellness & business coach bij Vera’s Lifestyle Wereld. Vera vindt dat ieder mens recht heeft op een fijn leven. Maar dat je dat leven wel zelf in je eigen handen moet houden. Jij bent ‘in control’. Zodra jij dat beseft, breng jij een hoop goeds voor jezelf in gang.

Burn-out verschijnselen, te moe, te druk, te weinig energie en toch een work-a-holic? Als ervaringsdeskundige vindt Vera dat positieve motivatie jou beter in je vel brengt. Een positieve mind brengt jou overall verder. Het mooie van zo’n mindset? Je straalt en dat draag je uit! Wees de beste versie van jezelf. Je kunt het!

Gezonde voeding en een betere leefstijl kunnen voor jou de oplossing zijn. Meer blogs, vlogs en tips over bewuster leven vind jij op www.veraslifestylewereld.nl

Slim & snel fit in je vel kan met de gratis e-boekjes die je kunt downloaden van haar website www.veraslifestylewereld.nl . Deze boekjes geven jou meer informatie over ketogeen leven, lage koolhydraten en balansdagen. De info helpt jou je doelen te bepalen en je fit plan op te stellen. De boekjes zitten vol tips over hoe je zelf kunt starten met fitter worden, want … succes komt pas als je zelf aan de slag gaat! 

De gratis Live Fit app vind jij ook op Vera’s website. Deze digitale fitness app biedt jou workouts op jouw niveau, gezonde recepten en positieve tips. Gewoon als reminder dat jij niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf moet zorgen. Je kunt de app gratis downloaden door te klikken op  Download de gratis Live FIT app nu!  .

Met haar lifestyle & business coaching wil Vera graag die bewustwording in gang brengen. Die bewustwording dat jij er ook mag ‘zijn’. Zonder de nuchterheid en droge humor te verliezen die Vera zo eigen is. Volg haar op haar pad! Wees mindful en wees niet alleen goed voor anderen, maar ook goed voor jezelf! 

Vera’s blogs over wellness en mindfulness, over dromen en plannen vind jij op haar website onder de categorie ‘Een beter mens en ouder – Positieve mind ‘. 

Als onafhankelijk distributeur bij It Works! International helpt Vera cliënten en teamleden verder met de verzorgingslijn van It Works – een eigenzinnige en tikje holistische wellness onderneming. Want je eigen welbevinden pak jij zelf op, maar wat hulp de goede kant op is fijn! Het natuurlijke assortiment van It Works vind jij in de webwinkel door op de link Webwinkel Vera’s Lifestyle Wereld te klikken.

Voor vragen kun jij mij e-mailen op info@veraslifestylewereld.nl of leg contact via facebook! In Vera’s facebookgroep Keto Live Fit & Lage Koolhydraten Leefstijl met Vera’s Lifestyle Wereld vind jij gratis eboekjes en tips over gezonder leven. Je vindt de groep door op Keto Live Fit met It Works en Vera te klikken. Deze groep is geen praat- of reclamegroep, maar een informerende plek van Vera over hoe jij snel beter in je vel kunt zitten. Met of zonder producten. Wees welkom!

Blijf op de hoogte van alle nieuws en aanbiedingen en word lid van de nieuwsbrief! Tijdelijk krijg je bij inschrijving op www.veraslifestylewereld.nl gratis e-boekjes over gezonder leven.

https://mailchi.mp/5863233f0c40/gratis-verzending-op-alle-bestellingen

Sociale Contacten – Wat houdt interactie, actie en welbevinden eigenlijk in?, Vera's Lifestyle Wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download jouw GRATIS e-boekjes en ga gelijk op voor beter! Ook jij kunt voortaan fijnere dagen hebben.

Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten!
Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten met een handige checklist!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies recepten!

Recente berichten
No thumbnail available
Klassieke witlofschotel uit de kamado
Zijn er mensen binnen jouw gezin die witlof niet lekker vinden? Dikke kans dat zij deze klassie[...]
No thumbnail available
Leuk hersengymnastiek voor de hond (en kind) - Snoepjes raden
Odin, onze IJslandse hond, vindt samen spelen gezellig. Vooral zoekspelletjes vindt hij fijn, w[...]
Beter weerbaar met affirmaties en oefeningen
Beter weerbaar met affirmaties en oefeningen
Beter weerbaar met affirmaties en oefeningen met Op naar beter van VP Ramman Beter weerbaar met [...]
Worteltaart met bloedsinaasappelglazuur
Worteltaart met bloedsinaasappelglazuur
Recept worteltaart met bloedsinaasappelglazuur Deze worteltaart is een hoop: suikerarm, veganist[...]
Surinaamse sojabrokken gecoat met ketjap manis
Surinaamse sojabrokken gecoat met ketjap manis
Recept Surinaamse sojabrokken gecoat met ketjap manis of sojasaus Sojabrokken worden door Surina[...]