Spread the love
Jij bent uniek! Vergelijk jezelf niet zomaar met anderen
Jij bent uniek! Vergelijk jezelf niet zomaar.

Wat te doen bij burnout, stress en oververmoeidheid. Lees je mee? Misschien vind jij net jouw oplossing bij Vera. Of in elk geval een start.

En daar zit je dan. Te moe. Niet in staat te bedenken wat jouw volgende stap moet zijn. Ik zat daar ook lange tijd. En ben er inmiddels uit. Wat mij betreft blijvend. Ik heb er van geleerd.

Mijn belangrijkste les? Vergelijk jouw hoofdstuk niet met anderen. Tenzij je heel even wilt weten waar je staat. En waar je naar toe wilt. En dat je wilt leren van de ander.

Het heeft namelijk geen zin om jouw hoofdstuk 12 te vergelijken met een hoofdstuk 48 van iemand anders. Of een hoofdstuk 6 van een ander. En daar gewicht aan te hangen. Of daar een bookmark te plaatsen. Want ieder mens groeit op eigen wijze. In eigen tempo. En dat mag!

Realiseer je goed dat vergelijken om het labelen nutteloos is. Je plakt mensen dan labeltjes op, terwijl dat tempo van groeien, de omgeving en de interesses niet te labelen zijn. Die omstandigheden zijn voor elk mens anders.

Wees je er liever van bewust dat jij je eigen verhaal schrijft. Dat jouw boek uniek is. Dat jij uniek bent. Maak dan ook van je eigen leven het beste verhaal dat jij kunt schrijven! Dus: even vergelijken en dan … los!

Zorg dat je weer bloeit!

‘Een bloem wedijvert niet met andere bloemen. Het bloeit alleen,’ volgens Zen Shin. Stel je eens voor hoe eenvoudig het leven kan zijn, als je alleen streeft naar verder zijn dan je gisteren was! Vergelijken met anderen is niet nodig. Zolang jij maar bent waar je wilt zijn. Zo lang jij de beste versie bent van jezelf. Dan is het goed zo.

Vergelijken bij burn out en stress – Doelen stellen en fitter worden, Vera's Lifestyle Wereld

En als je geen zin hebt om in je eentje te bloeien … nou … dan zorg jij voor je eigen groepje … om samen te groeien. Want samen sta je sterk. Erg sterk.

Kijk eens naar deze bloemen. Dit groepje krokussen ontstond ooit jaren terug naast mijn huis – toen ik mijn tuin opnieuw inrichtte – met een paar in het gras achtergebleven jonge bolletjes. Ik krijg het hele bollenveld niet meer op de foto, want inmiddels zijn ze met honderden! Zelfs de gemeente krijgt ze niet klein. Na de grasmaaier veren ze elke keer terug. En ze komen het jaar erna met meer krokussen de grond uit. Focus je dus in de eerste plaats op je eigen groei. En die van je dierbaren. De juiste kring aan mensen ontstaat dan zelf wel weer verder om je heen. Vertrouw op het proces.

Vergelijken bij stress en burn- out

Weet jij dat volgens VGZ, een van de grote ziektekostenverzekeraars, een op zeven van de werkende mensen burn-out-verschijnselen heeft? 1 op 7. Rond begin 2019. Dat is best veel! En intussen zijn het er vast meer geworden door alle gedoe rond COVID19.

En dan hebben wij het bij dit onderzoek alleen over het ‘werkend volk’. Een burn-out komt vaak door de drive die mensen kunnen hebben. En daardoor veel te veel op zich nemen. Zowel zakelijk als privé. Mensen die erg plichtsbewust zijn. Die niet anders kunnen, dan vinden dat zij toegewijd moeten zijn. Of een enorme focus hebben om bepaalde taken af te ronden. Die grote wilskracht kan ook in de privésfeer liggen, zoals zorgen voor je zieke partner. Of je jonge, onzekere kinderen verder willen helpen. En dat je dan veel te lang sterk moet zijn. Dat je door blijft gaan, terwijl je lijf roept om een time-out.

Ook kan het zijn dat jij de neiging hebt een ander te kopiëren of wenselijk gedrag te vertonen. Dat kan jou veel energie kosten. En het kan ronduit frustrerend zijn. Want eigenlijk doe jij niet wat jij wilt. Of wat bij je past. Dus leidt dat tot onnodig veel stress. En kun jij jezelf kwijt zijn.

Wat jouw reden tot die burn-out of die oververmoeidheid ook mag zijn: Dicht bij jezelf gaan staan, is vaak de beste oplossing. Maar hoe doe je dat? Hoe maak jij voor jezelf inzichtelijk wat goed is voor jou? En wat jij wilt?

Wanneer is vergelijken met een ander juist goed?

Vergelijken is handig als je veel stress ervaart, vindt dat je een hoge werkdruk hebt, of dat jouw sociale leven te vol zit. Dat je door omstandigheden niet voldoende toekomt aan jezelf. Dan is het handig om even te bedenken hoe het leven van een ander eruitziet. Dat leven van je naaste collega, dat van jouw beste vriendin, of die bekende persoon die jij zo enorm waardeert.

Vergelijken is dan juist goed. Want jij bent je balans kwijt. Jij bent zoekende. Dan is het fijn om een ijkpunt te hebben. Bepaal dus waar je staat. Wat jou zou kunnen helpen met bepalen van ‘jouw startpunt‘ zijn mijn blogs – met af en toe een vlog – over doelen stellen. De blogs zijn zo ingericht met links dat je van het ene artikel naar het andere kunt ‘hoppen’. Neem eens een kijkje!

Vastgelopen? In jouw gewoonten? Zo kom jij eruit. Kijk je even mee?

Wat is jouw doel?
Wat is jouw doel?

Hoe kom jij snel fitter en beter in je vel?

Helaas wordt de kracht van voeding nog vaak onderschat. Terwijl het logisch zou moeten zijn, dat als jij gevarieerd en gezond eet, dat jij dan voor meer goede energie in je lijf zorgt, waardoor allerlei lichaamsprocessen beter kunnen blijven functioneren. Zeker in tijden van drukte is het juist zo ongelooflijk belangrijk dat jij goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Maar wat is goed? En wat is gezond?

De kracht van goede voeding

De kracht van goede voeding wordt nog altijd onderschat. En dat is jammer. Want als jij weet welke voedingsstoffen jouw darmflora nodig hebben, kunnen al die darmbacteriën beter hun werk doen. Ik vertel mijn kinderen altijd dat zij miljoenen Minions in zich hebben die schreeuwen om eten en verdrietig rondlopen omdat ze niet goed kunnen functioneren. Zo zou jij je spijsverteringskanaal ook moeten zien. Hoe beter die darmbacteriën aanwezig zijn, in grote verscheidenheid, hoe beter de rest van jouw lijf functioneert. Al die prachtige transportbanen in je kunnen immers de benodigde voedingsstoffen naar al het weefsel brengen. En dat kan alleen als jij die nodige (fyto)nutriënten binnen krijgt. Vind je dit een interessant onderwerp? Lees eens mee op Hoe wordt een gezond dieet succesvol met voeding?

Pak extra ondersteuning met de Fit30
Pak extra ondersteuning met de Fit30

Pak hulp aan van Vera en It Works

Denk jij dat je wel een extra aanvulling in je voeding kunt gebruiken? Of dat een andere manier van eten voor jou de oplossing zou kunnen zijn? Vera’s Lifestyle Wereld kan jou ondersteunen met de natuurproducten van It Works. Wij kozen de ingrediënten uit op synergie en hoge werkzaamheid, waardoor al deze groenten, fruit, bloemen en meer tesamen een beter verschil kunnen maken. Dit unieke, snelwerkend assortiment vind jij in haar webwinkel.

Welke It Works combinaties kunnen ondersteunen bij een burn out of oververmoeidheid?

Zelf ben ik erg tevreden over een voordeelpakket, zoals de Fit30. Ik heb dat pakket beschreven in mijn blog op In 30 dagen herstellen en fitter. De combinatie aan artikelen helpt afvalstoffen kwijt te raken, op adem te komen en te herstellen. Al in je eerste week kun je verschil merken. Zo kun je je fitter voelen en minder mistig. Zo’n pakket pak je natuurlijk met ons online voordeelprogramma. Zo kunnen wij jou zo’n 70% korting op de normale prijs geven.

Lage koolhydraten en het ketogeen dieet
Lage koolhydraten en ketogeen dieet

Balansdagen, lage koolhydraten en ketogeen dieet

Onze supplementenlijn is ontwikkeld op het bieden van ondersteuning met het lage koolhydraten principe. Je hoeft echter niet aan een lage koolhydraten dieet te doen om onze producten te gebruiken.

Zeker als je merkt dat je duf en moe rondloopt of op de bank blijft hangen, is het niet verkeerd om een tijdje op lage koolhydraten of – nog beter – het ketogeen dieet over te stappen. Daarvoor bied ik jou na jouw bestelling het Start jouw keto vandaag boekje aan.

Dit werkboek bevat een boodschappenlijst, recepten, betere opties en informatie over de werking van jouw lichaam. Dit werkboek helpt jou begrijpen waarom het zo belangrijk is te denken aan die goede nutriënten. En waarom lage koolhydraten en ketogeen leven jou verder kunnen helpen. Het beslaat niet voor niets bijna 50 pagina’s!

Bij een burn out of oververmoeidheid kan jouw mate van ketogeen leven een draai geven aan die vermoeidheid. Een ketogeen leefstijl is niet griezelig, ook die intermittent fasting niet! En eigenlijk heel eenvoudig uit te voeren, met dit werkboek in je bezit.

Een balansdag werkt!
Werken met balansdagen werkt!

Mocht je nieuw zijn in de wereld van ‘diëten’, dan kun je het ook anders aanpakken. Een simpele manier om te starten met gezonder leven, is het toepassen van balansdagen. Starten met balansdagen is laagdrempelig en helpt jou jouw doelen te verhelderen. Daar valt of staat succes mee: met heldere doelen en een goed plan.

Ook dat plan heb ik voor je liggen. Handig als jij een lage koolhydraten dieet, zoals het ketogeen dieet, te extreem vindt. Ook al is intermittent fasting een optie en geen verplichting. Mijn e-boekje ‘Werken Met Balansdagen’ kun jij ook cadeau ontvangen na je bestelling. Ik help je graag. Maar vergeet niet dat de bal uiteindelijk bij jou ligt. Zonder jouw verdere actie gebeurt er niets. Helemaal niets.

Mijn stappen voor het minderen van jouw vermoeidheid

De volgende stappen kun jij nu al bij Vera maken. Hiermee kun jij jouw oververmoeidheid gauw verminderen:

  • Download Vera’s gratis e-boek ‘Van Wens Naar Fit’-Plan van haar website. Je krijgt tijdelijk het boek ‘Drinken tot je een ons weegt’ erbij cadeau. Ruim 50 bladzijden die jou verder kunnen helpen met je al beter voelen vanaf dag 1.
  • Vul het Van Wens Naar Fit-Plan in. Slechts een paar minuten van je tijd is voldoende. Let op! Sommigen vinden de uitkomst confronterend, maar het helpt je wel realiseren waar je naartoe kunt.
  • Kijk in Vera’s webwinkel naar onze combinaties van It Works International. Overweeg voor een snelle start de grotere voordeelpakketten. De naam zegt het al: je bespaart geld en je start beter. En vergis je niet: bij een oververmoeidheid of burn out merk je vaak met onze combinaties al in de eerste week verschil. Maar het aanleren en bijvoeden en ondersteunen van jouw lijf heeft weken of maanden nodig. Geef je lijf dat herstel. Dat win je weer terug.
  • Geld besparen doe je ook met ons online voordeelprogramma. Griezelig is het niet. We vragen slechts 3 bestellingen met een ‘autoshipment’ die je per keer naar wens kunt wijzigen met je account. In ruil krijg je meer dan 40% korting en gelden allerlei extra kortingen ook nog eens voor jou. Eenmaal je gegevens invoeren en klaar. Vrij aanpassen mag altijd daarna. Zie het lidmaatschap als een pasje voor een groothandel. En weet je … dat zijn we ook! We hebben een groot magazijn in Nederland en zijn aanwezig in ruim 20 landen, waaronder België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië en Canada.
  • Na jouw bestelling bij Vera ontvang je van haar het e-boek ‘Start Jouw Keto Vandaag’. Let wel dat alleen Vera dit werkboek heeft en beschikbaar stelt aan haar cliënten. Puur omdat zij wil dat jij doelgericht aan de slag kunt.
  • Voor de volledigheid wijzen wij jou wel op onze vrijwaringsclausule. Neem die even door, zodat je beter begrijpt dat bijna alle cliënten bij ons snel resultaat merken, maar dat wij niet zaligmakend zijn. Elk mens is immers uniek, elke leefstijl ook. Daarnaast verschilt de inzet ook nog eens per persoon. Maar … met onze steun kun je in elk geval al veel bereiken!
  • Wacht niet op al dat komt. Vera’s website zit vol informatie die jou al meteen verder kunnen helpen, terwijl jij wacht op je bestelling. Pak wat gezondere recepten op, probeer mindfulness uit en heb het vooral fijner!
Meer spiermassa of fitter? Ook daar ondersteunen wij je in. Pak een It Works combinatie naar je zin en Vera’s online begeleiding. Op Vera’s Lifestyle Wereld vind jij meer info.
Meer spiermassa of fitter?

Over Vera’s Lifestyle Wereld en It Works International

Mijn toewijding voor alles wat mij interesseert bracht mij uiteindelijk tot een flinke oververmoeidheid. Een burn out kent verschillende gradaties werd mij daarna pijnlijk duidelijk. Want als je een doorzetter bent zoals ik, wordt die burn out niet onderkend. Want je gaat immers door met al jouw taken? Uiteindelijk kwam ik zelf uit die oververmoeidheid. Mede door het assortiment van It Works. Lees maar eens mee op Oude patronen doorbreken met mijn verhaal als dat je interesseert.

Ik geef je ook 7 Wellness Tips in Leer het goede te zien in jouw leven die zo ongelooflijk belangrijk zijn, maar te vaak vergeten worden.

Oververmoeid? Laat je ondersteunen
Oververmoeid? Laat je ondersteunen

Als onafhankelijk distributeur bij It Works International lever ik inmiddels al jaren hoogwaardige natuurproducten. Je kunt ze online bestellen in mijn webwinkel. Als extraatje krijg je al mijn extra informatie cadeau bij jouw start, zoals mijn blogs op mijn website, mijn e-boekjes en productinformatie. Mocht je extra online begeleiding nodig hebben, dan spreken wij vooraf een extra tarief af. Wel zo duidelijk! In de praktijk blijken cliënten echter voldoende te hebben aan mijn online informatie en kunnen ze al snel heerlijk zelfstandig verder. Gewoon thuis. Gewoon zelf. Want je zult het zelf moeten doen. Op naar beter!

Je kunt vrijblijvend overleggen met mij. Mijn gegevens vind jij op

Je kunt kijken naar de productinformatie, ingrediënten en actuele aanbiedingen door te klikken op

Je kunt kijken naar meer inspiratie, recepten, en zo al meer op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je op voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS e-boekjes in je mailbox!
Gratis ebook Van Wens Naar Fit Plan

Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner

Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Mocktails!

Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Mocktails!

Recente berichten
Hoe kom je die burn out sneller uit?
Hoe kom je die burn out sneller uit?
Hoe kom je die burn out sneller uit? Al in 1 week merkbaar verschil kan. In 30 dagen kun je op naar[...]
Help! Hoe verzorg ik mijn oudere huid?
Help! Hoe verzorg ik mijn oudere huid?
Help! Hoe verzorg ik mijn oudere huid? 21 dagen verder met de BeautyWorks Help! En daar sta je d[...]
Dagboek van een IJslandse hond genaamd Odin
Dagboek van een IJslandse hond genaamd Odin
Dagboek van een IJslandse hondenpup genaamd Odin Weet jij, dat ik naast moeder en echtgenote ook[...]
Weet wat femicide inhoudt! - Over (on)gelijkwaardigheid van vrouwen
Weet wat femicide inhoudt! - Over (on)gelijkwaardigheid van vrouwen
Weet wat femicide inhoudt! Over de (on)gelijkwaardigheid van vrouwen Ik schrijf vaker over de ge[...]
Ontdek Kungshamn in Zweden – Scherenkust Bohuslän
Ontdek Kungshamn in Zweden – Scherenkust Bohuslän
Ontdek Kungshamn in Zweden - Scherenkust Bohuslän Daar aan de kust, de Zweedse kust – Kungshamn.[...]