DIY Hoe maak je zelf haarolie met pepermunt? Recept voor voller haar en snellere haargroei

DIY recept Hoe maak je zelf haarolie met pepermunt?


Pepermunt in je haar?! Jazeker. We zijn zo gewend aan dat pepermuntje, dat we vergeten dat we meer kunnen met pepermuntolie. Dit plantje heeft namelijk niet alleen een kalmerend effect op de spijsvertering. Ook haren en huid doen het er goed op. En die haarolie met pepermunt maken is niet moeilijk. Je hebt maar twee ingrediënten nodig – en het is een kwestie van samenvoegen. In een paar tellen ben je klaar. En weet jij dat een natuurlijk product met minder toevoegingen vaak beter kan helpen?

Binnen de Ayurveda wordt de combinatie van pepermunt en kokosolie al duizenden jaren ingezet om haar en hoofdhuid in betere conditie te krijgen en haarverlies te voorkomen. Zet het recept in dit blog ook meteen in als gezichtsverzorging of bodylotion. De pepermuntolie is niet alleen verzorgend, maar helpt ook eczeem en spierpijn verlichten. Daarnaast helpt het insectenbeten voorkomen en uitslag verminderen. Een flesje voor een hoop toepassingen dus! Als je geïnteresseerd bent in kruiden en natuurlijke grondstoffen kan dit recept dan ook het proberen waard zijn.

Pepermuntolie is in de westerse wereld al verschillende keren onderzocht en zit niet voor niets in sommige haar- en huidverzorging. Het werkt verzorgend en kalmerend en pept haar en huid op. Regelmatig aanbrengen op het haar en de hoofdhuid kan de haargroei stimuleren. Ook maakt het vet haar schoon zonder de haren te strippen van de natuurlijke oliën. Feitelijk helpt de pepermunt haar en huid balanceren. Het kalmeert, verkoelt, verfrist en helpt de doorbloeding stimuleren.

Onderstaand YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld laat zien hoe eenvoudig je de haar- en huidolie zelf maakt.

Haar- en huidolie met slechts 2 ingrediënten: Pepermunt essentiële olie en kokosolie – Vera’s Lifestyle Wereld

Recept haarolie en huidolie met pepermunt

Denk eraan dat een flesje essentiële olie de pure olie uit heel veel planten bevat. Dat is vaak te sterk in gebruik. Maar de olie heb je zo verdund met een basisolie. Maak dus zelf goede pepermuntolie door een paar druppels uit een flesje essentiële olie te mengen met een basisolie naar jouw zin.

Denk aan een basisolie als kokosolie, olijfolie of amandelolie. Ikzelf heb graag de MCT kokosolie van Holland & Barrett en heb ook daar mijn etherische pepermuntolie vandaan.

Het fijne van het gebruik van kokosolie is, dat de bestanddelen zoals laurinezuur helpen het haar te herstellen. Het dringt diep door en dat is net wat je wilt als je droge en stugge haren weer zacht en hersteld wilt hebben.

Ook pepermuntolie bevat herstellende bestanddelen. Ook helpt het de bloedtoevoer verbeteren, waardoor haarzakjes gestimuleerd kunnen worden tot betere groei. Je kunt dus niet alleen voller haar verwachten, maar ook snellere haargroei.

Ingrediënten

  • 4 druppels essentiële pepermunt olie
  • 10 ml kokosolie

Bereiding haarolie en huidolie met pepermunt

DIY recept Hoe maak je zelf haarolie met pepermunt?
DIY recept Hoe maak je zelf haarolie met pepermunt?

Voeg de bestanddelen samen in een flesje of potje. Sluit af. Schud zachtjes en klaar voor gebruik. Breng een paar druppels op haar en hoofdhuid als haarverzorger na het wassen.

Of gebruik het als intensieve conditioner: Masseer uitgebreid meer olie in haar en huid en laat het minimaal een uur inwerken, voordat je je haren wast. Deze olie is ook  prima te gebruiken als conditioner in een hennahaarmasker.

De olie mag dagelijks gebruikt, maar dat is per persoon afhankelijk van haar en huid. Probeer uit welke frequentie het beste voor je werkt.

Bewaar de olie weg van zonlicht. Gebruik glazen of donkere flesjes. Of houd lichte of plastic potten of flesjes uit de zon.

Gemotiveerd op naar beter!

Vera schrijft naast blogs ook boeken. Mocht je die stretch willen, dan is het boekje ‘Op naar beter’ misschien de moeite waard. Dit werkboek is meer dan een notitieboek en meer dan een quote-boek. Het is bovendien gemakkelijk te lezen met herkenbare materie. Elk mens kan wel wat inspiratie en motivatie gebruiken. Dat maakt ‘Op naar beter’ een leuk cadeau voor je vriendin, oma, moeder, zus of collega.

‘Op naar beter’ is te bestellen bij alle (online) boekhandels, zoals de Bruna, Ako en Bol.com met ISBN/EAN 978-94-6443-212-1.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem ook kennis van onze vrijwaringsclausule.

Bronvermelding

Wil je meer weten over pepermunt? Kijk dan hier bij Stichting Aromatherapie. Een handige link met meer informatie over het verdunnen van etherische olie staat hier bij Care Scent.

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!