Krachtig DIY gezichtsserum recept met avocado-olie en groene koffie-olie

DIY gezichtsserum - Krachtig recept met avocado-olie, groene koffie-olie, MCT-olie en salie voor hydratie en herstel


Is jouw huidverzorging niet naar jouw zin? Of wil jij ook eens een huidolie of gezichtsolie of haarserum zelf maken? Misschien is dit krachtige DIY gezichtsserum dan net wat je zoekt. Het bevat slechts twee ingrediënten en afhankelijk van wat jij wilt, breid je dat uit naar vier. Het fijne is dat je hetzelfde flesje meteen in kunt zetten als haarserum.

De basis van deze krachtige face oil en hair oil zijn avocado-olie en groene koffie-olie. Het zijn oliën met bijzondere eigenschappen, want ze doen meer dan hydrateren en verjongen alleen. Bovendien passen ze bij alle huidtypen, want ze helpen elke huidsoort balanceren. Dat is wel zo gemakkelijk!

Voordelig doe-het-zelf-recept

Een olie of een serum kan jouw huid extra voeding en hydratie bieden. Het kan een fijne basis zijn voor jouw verdere gezichtsverzorging, waardoor je gezichtscrème zelfs beter in kan trekken en je make-up beter uit kan komen. Het extra fijne is dat je dit DIY gezichtsserum ook als haarolie en body oil kunt inzetten.

Zo maak je zelf een mooie multi-tasker. Verdeel eens een paar druppels olie over je haarpunten. Je zult al snel merken dat ze zachter aanvoelen. En probeer de olie eens uit op plekken met eczeem. Ook droge plekjes kunnen blij zijn met jouw inzet. Bovendien kun je met dit doe-het-zelf-recept voordeliger uit zijn. Reken maar eens uit hoeveel producten en geld je uitspaart.

Eigenschappen van avocado en groene koffie

Avocado-olie bevat veel vitaminen, mineralen en vetzuren. Door de samenstelling heb je een krachtige antioxidant in handen en kan de huid hulp krijgen bij het herstellen van pigmentvlekken en collageenproductie.  

Net als avocado-olie kan groene koffie-olie het lichaam helpen herstellen. Daarnaast kan de groene koffie ook sinaasappelhuid en rimpels vervagen. Ook kan het tegen vrije radicalen beschermen en afvalstoffen helpen afvoeren. Met avocado en groene koffie heb je dus een geweldig anti-aging product in handen.

Eigenschappen van MCT-olie en salie essentiële olie

MCT-olie wordt door destillatie gewonnen uit kokosnoten en is daarmee lichter dan gewone kokosolie. Het helpt net als avocado-olie en groene koffie-olie hydrateren en verzorgen. MCT-olie kent veel toepassingen en kan ook ingezet worden tegen veroudering. Daar avocado-olie en groene koffie-olie vrij zwaar kunnen zijn en daardoor op de huid of haren kan blijven liggen, is het toevoegen van een lichte olie als een MCT-olie wel handig is. Zo kunnen de oliën beter in de huid trekken. Maar kijk wat voor jou het beste is. Elke huid en elk haar is immers anders.

Aan dit DIY recept is ook wat salie essentiële olie toegevoegd. Salie heeft eveneens anti-aging eigenschappen en zit vol antioxidanten. Net als avocado, groene koffie en MCT helpt salie oneffenheden, vlekjes en uitslag oplossen. Salie heeft bovendien een lekkere, verkwikkende geur en helpt de andere oliën landen. Natuurlijk mag je het ook weglaten en zeker als je besluit een paar dagen het serum uit te testen. Voeg de MCT en salie op je gemak later eens toe.

Waar kun je de ingrediënten bestellen?

Nederland kent verschillende webwinkels die pure oliën kunnen leveren. Bestel dus naar je zin. Deze blog bevat geen betaalde promotie, maar de blog bevat ook geen geheimen. Mijn oliën bestel ik op dit moment bij twee webwinkels: Holland & Barrett en Natural Heroes.

Op beide websites vind je meer informatie over de oliën. Lees die informatie vooral door, want zij zijn de professionals en jij hoort altijd te weten wat goed voor jou is. Dat kan ik niet voor jou weten.

Mocht je met korting willen bestellen bij Natural Heroes, dan kan dat met deze link van Natural Heroes speciaal voor Vera. Zo krijg jij 10% korting en bezorg je mij op jouw beurt wat voordeelpunten voor mijn volgende bestelling. Dus dank je wel vast!

DIY Facial serum en hair oil recipe op het YouTube-kanaal van Vera’s Lifestyle Wereld

Recept DIY gezichtsserum met avocado en groene koffie-olie

Bij dit DIY gezichtsserum geldt dat je het naar jouw behoeften kunt aanpassen. Dat maakt zelfgemaakte recepten extra fijn en persoonlijk. Als je alleen gebruik wilt maken van avocado-olie en groene koffie-olie kun je een 1:1 verhouding gebruiken, dus de helft avocado en de helft groene koffie.

Als je MCT-olie erbij wilt gebruiken, kun je van alles 1/3 pakken – wat ik zelf deed.  Voor de salie essentiële olie geldt dat een druppel per 10 ml olie een prima maat zou kunnen zijn. Ook dit kun je naar eigen inzicht aanpassen.

Ingrediënten 30 ml flesje DIY gezichtsserum

  • 10 ml avocado-olie
  • 10 ml groene koffie-olie
  • 10 ml MCT-olie (eventueel)
  • 3 druppels salie essentiële olie (eventueel)

Bereiden DIY gezichtsserum

Voeg alle oliën samen in een schoon flesje. Kantel het flesje iets zodat de oliën kunnen mengen. Het DIY gezichtsserum is nu klaar voor gebruik. Het serum kan als dag- en nachtverzorging worden ingezet. Vooral ’s nachts kan de samenstelling in alle rust inwerken. Verspreid 3-5 druppels op je gezicht, hals en decolleté. Vergeet je nek en oren niet.

Een paar druppels door je haren kan ook groot verschil maken voor je kapsel. Resultaten verschillen wel per persoon en per recept. Maar doorgaans kun je in een week het verschil zien. Vergeet dus niet voor- en nafoto’s te maken. En geniet vooral van het proces!

Misschien vind je deze DIY recepten ook interessant?

Krachtige DIY gezichtsolie, serum en zonnebrandolie in één – Frambozenpitolie, squalaan en ylang ylang

DIY Recept 3 ingrediënten henna-haarverf met cacao voor een chocoladebruine haartint

DIY Haarolie met pepermunt voor betere haargroei

DIY gezichtsserum - Krachtig recept met avocado-olie, groene koffie-olie, MCT-olie en salie voor hydratie en herstel
DIY gezichtsserum – Krachtig recept met avocado-olie, groene koffie-olie, MCT-olie en salie voor hydratie en herstel

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld vind je meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Meer over het avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Dit werkelijk spannende en dikke boek vind je eveneens op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website en weet zelf wat goed voor jou is. Er is geen sprake van betaalde blogs, tenzij anders aangegeven.

Loop ook eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website. Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Help jij mee en laat je advertenties toe? Dank je wel vast!

Geverifieerd door MonsterInsights