Wat kun je doen in het voorjaar rond Munkedal en Uddevalla in Zweden?

Wat kun je doen in het voorjaar rond Munkedal en Uddevalla in Zweden?


Zweden kent ontzettend veel stille dorpen tussen de grote steden in. Bescheiden als de Zweedse inwoners zijn, is er online niet veel te vinden over alle leuke dingen die je doen kunt. Het lijkt wel alsof het leven stil staat, omdat het toerisme zich richt op de maand juli als bijna alle Zweden vakantie hebben. Toch kun je het hele jaar door een leuke tijd hebben in dit land. Ook in het voorjaar. Om als toerist toch wat meer uit je verblijf te halen, vind je in deze blog meer informatie over zo’n stil dorp: Munkedal.

Als je richting Oslo in Noorwegen rijdt, ligt Munkedal op ongeveer een kwartier rijden voorbij Uddevalla, en een uur rijden voorbij Göteborg. Het dorp is een van de grootste rond Uddevalla, wat betekent dat er verschillende grote winkelcentra in de buurt zijn. Zo ben je snel bij Torp Köpcentrum Uddevalla, een van de populairste met een Ikea en Maxi-ICA en Maxi-Coop. Eigenlijk is alles daar extra large, dus een dag is zo gevuld.

Wat te doen in het voorjaar rond Munkedal

De Bohusleden is een 340 kilometer lange wandelroute in Zweden en loopt langs Brålandsfallet in Munkedal. Deze waterval met zalmtrap behoort bij de rivier Örekilsälven. De waterval is in de zomer redelijk rustig. In het najaar zwelt het water aan en valt het bulderend omlaag. Afhankelijk van de wind druppelt het water dan op je gezicht en camera. Hoe dan ook … je bent verzekerd van een mooi uitzicht over het onstuimige water, zoals je ziet. Hier een indruk!

Meer filmpjes over Zweden staan op het YouTube-kanaal van TweePlusDrieIsVijf. Word gratis abonnee en blijf op de hoogte.

Brålandsfallet in Munkedal – Wandelen van de Bohusleden in Zweden

Elk mens kan op game drive in Zweden. Op avontuur en wild spotten is een kwestie van de auto in en op pad. Een tocht langs akkers en weilanden in Zweden vergroot je kans op het treffen van elanden.

Op zoek naar elanden? Ga mee op game drive in Zweden!

Zweden bestaat uit duizenden meren. Niet verrassend dus dat je slingerend over landweggetjes van Munkedal richting Håby uitkomt bij een meer. Het smalle strand van Kärnsjön loopt langs een energiecentrale. Het meer leent zich goed voor zwemmen of varen. Meestal heb je het strand voor jezelf en kun je heerlijk onthaasten. In het voorjaar is het water ijskoud, maar fris je juist op en kun je opgeladen terug de auto in.

Uitzicht over Kärnsjön bij Håby – Onthaasten rond Uddevalla, Zweden
Wat kun je doen in het voorjaar rond Munkedal en Uddevalla in Zweden?
Wat kun je doen in het voorjaar rond Munkedal en Uddevalla in Zweden?

Wil je langer onthaasten in Zweden?

Wil jij langer onthaasten vlakbij de scherenkust? Bohuslän is een prachtige streek als je houdt van zee en rotsen en watervallen. Ook musea en winkelcentra zijn volop aanwezig. Kijk eens naar de verhuur van vakantiehuizen in de buurt van grote steden als Göteborg, Uddevalla en Trollhättan.

Wil je verblijven in ons grote, luxe loghuis in Zweden? Vlakbij Goteborg – en Kungshamn? Ons huis midden in het bos – en toch gelegen in een groot dorp – is een deel van het jaar in verhuur bij Novasol. Kijk eens op Wil jij stilte ervaren? Ervaar een verblijf in Zweden.

Op de hoogte blijven van meer filmpjes over Zweden, over outdoor verblijven en andere leuke feel good activiteiten? Word dan abonnee van het YouTube kanaal TweePlusDrieIsVijf! Natuurlijk is lid zijn gratis en vrijblijvend. Dank voor je support in elk geval – en geniet vooral van je tijd.

Reserveringen in het hoogseizoen gaan via Novasol. Je vindt ons huis met nummer S08078 op Beschrijving Novasol huis S08078

Voor beschikbaarheid in het laagseizoen kun je rechtstreeks mailen naar info@veraslifestylewereld.nl

Wandelen in het voorjaar door de natuur in Zweden – Een korte indruk van het Zweeds huisje en de omgeving in Munkedal

Misschien vind jij dit ook interessant?

Uitzicht over het meer Kärnsjön vlakbij Uddevalla in Zweden

Hoe spot je elanden het best in Zweden? Ga mee op game drive

Ontdek de vlonderwandeling in Grundsund vlakbij Lysekil in Zweden

Is Bohuslän in Zweden al leuk in mei?

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!