Persmap ‘Op naar beter’ – een inspirerend en motiverend werkboek, geschreven door V.P. Ramman is nu verkrijgbaar. Kijk voor het bijbehorend persbericht op Persbericht: ‘Op naar beter’ kan stress helpen minderen.
‘Kan ik mezelf veranderen? Kan ik mijn uitkomst veranderen? Hoe kan ik verandering in gang brengen?’
We ervaren allemaal druk op het werk, in de studie of privé … En toch leren we die last vaak niet herkennen, waardoor stress de overhand kan nemen. Uit een onderzoek in het jaar 2018 door het RIVM bleek onder de werkenden in Nederland meer dan een derde het werk te verzuimen door stress. Zo’n 1,2 miljoen mensen ervaren bovendien burn-outklachten. Natuurlijk ervaren niet-werkenden ook stress. Denk maar eens aan mensen die door omstandigheden niet kunnen of mogen werken. Natuurlijk liggen de aantallen intussen hoger door alle coronabeperkingen vanaf 2019. Het COVID19-virus heeft een gat geslagen in de reserves van mensen. En toch … zal ongeveer de helft niets doen aan het verlagen van druk – zeggen onderzoeken naar stressreductie. Dit betekent dat 50% van de mensen die langdurig stress ervaren gewoon in die negatieve prikkels blijven zitten. Demotiverend, niet?
‘Je hoort Vera vertellen. Helder en oplossingsgericht, positief en opbouwend. Precies zoals zij is.’
We weten dat langdurige stress niet goed is
‘Teveel mensen vergeten dat het lichaam een uniek stuk mechanisme is. Met jouw lichaam moet je het een leven lang doen. Het moet soepel blijven werken. Waarom laat je dat lijf dan onder zo’n grote druk staan? Waarom accepteer je dat benauwende gevoel? Waarom geef je het reduceren van stress niet de aandacht die het verdient?’ vraagt Vera. ‘Beter voor jouw lijf zijn, zou net zo normaal moeten zijn als ademhalen. Leren luisteren naar jouw signalen is essentieel voor het ervaren van een fijn leven. Leren wat de beste verzorging is, wat goede voeding is en wat rust inhoudt hoort daarbij. Net als grenzen leren bepalen.
We weten dat langdurige stress niet goed is voor het lichaam. Vaak weten we echter niet wat we moeten doen om dat lijf rustig te krijgen. Om dat brein te ontprikkelen. We leren niet luisteren naar onze signalen – de waarschuwingen in de vorm van schrik of paniek of moe zijn. We leren die negatieve gevoelens juist sussen, waardoor wij denken dat druk ervaren goed is. We denken onterecht dat ontlasten moeilijk is. Dat die stress daar hoort. En toch … valt die druk snel te verlichten, als je jouw patronen doorziet. Vaak kun je door een blik op jezelf te werpen anders in je dagen gaan staan, waardoor de uitkomst anders kan zijn.
En het mag op een eenvoudige manier, zodat je ook echt werk maakt van jouw dagen. Het boek ‘Op naar beter’ biedt jou korte uitleg over stress, patronen, gedragingen en wensen – normale onderwerpen die elk mens kunnen helpen naar een fijner gevoel van leven. Door met de oefeningen aan de slag te gaan, zie jij al snel waar jouw verbeterpunten liggen en hoe je voortaan verder kunt. Inspireer en motiveer jezelf dus om te beginnen. Op naar beter!’
Tekst omslag
Voor mensen die meer richting willen geven aan hun gedachten en wensen. Voor mensen die stress willen minderen. Voor mensen die oprecht willen genieten van hun tijd.
Lees, schrijf en wens aan de hand van dit werkboek. De los van elkaar te lezen teksten bevatten oefeningen met vragen en affirmaties. Ze helpen jou motiveren en inspireren naar meer. Vorm jouw ideeën over onder meer jouw lijf, jouw energie, het bioritme, de gunfactor, de wet van de aantrekkingskracht, en een betere invulling van die vage term ‘tijd’.
Leer jouw grenzen bepalen, zodat grensoverschrijdend gedrag op het werk en in de privésfeer zichtbaar wordt. Werk jouw inzichten uit en ga op voor beter. Als je weet wat jij wilt, kun je meer lijn brengen in jouw leven. Jouw dagen kunnen mooi zijn – met jou er stevig in!
Op naar beter toont de interesse van V.P. Ramman voor menselijke gedragingen en de Zweedse natuur. Blijf niet zitten in jouw gewoonten. Met net wat meer aandacht kan het leven zoveel mooier zijn. Accepteer niet minder van jouw tijd. Doe je mee?

Samenvatting
‘Op naar beter’ is een inspirerend en motiverend werkboek voor mensen die meer richting willen geven aan hun gedachten. Met tips voor mensen die stress blijvend willen minderen in hun dagelijks bestaan. Herkenbare materie confronteert jou met je eigen doen en laten – en soms die van anderen. Elk onderwerp en elke oefening kun je los oefenen, op naar een beter ‘zijn’.
Het werkboek start met de gevolgen van te vaak druk ervaren en hoe je die druk kunt minderen. Vervolgens krijg je meer begrip voor jezelf in relatie tot anderen. Je leert hoe jij meer grip kunt krijgen op zaken door naar jouw reacties te luisteren. Je oefent affirmaties en vragen formuleren, zodat jij je te midden van jouw kring beter staande kunt houden.
Je leert waarom een positieve insteek zo belangrijk is. Je leert meer over de wet van de aantrekkingskracht en het manifesteren van goede gedachten om lichaam en geest beter in balans te krijgen. Je oefent hoe je proactief beter in je dag kunt staan. Je leert hoe je beter weerbaar kunt zijn met meer grip op jouw bioritme, leefstijl en voeding. Je leert waarom reflecteren belangrijk is voor die verbetering van jouw tijd.
Daarnaast kijk je naar jouw sociale contacten en hoe jij jouw kring aan mensen kunt verbeteren. Je leert in alle respect en in volwaardigheid jezelf centraal stellen – zonder schuldgevoel en zonder dat je anderen tekort doet. Je zorgt voor die volle beker, genoeg energie, en een goede balans – in een wereld die jou voortaan minder onder druk kan zetten. Kortom: Je kunt gemotiveerd en vol inspiratie in het leven staan met dit oefenboek! Maak die omslag. Op naar beter. Een fijner leven mag elk mens ervaren.
Benieuwd naar de inhoud van het boek? Kijk je mee naar de boektrailer?
Overzicht specificaties
- Binding : Paperback
- Distributievorm : Boek (print, druk)
- Formaat : 148mm x 210mm
- Aantal pagina’s : 80
- Uitgeverij : V.P. Ramman
- Drukkerij : Pumbo.nl
- ISBN/EAN : 9789464432121
- NUR : 450 lifestyle algemeen
- Prijs : € 16,95
- Foto’s : Ja
- Datum publicatie : 12-2021
Inhoudsopgave
Benieuwd hoe het boek opgebouwd is? Lees eens mee!
Inhoudsopgave
Voorwoord 5
1. Op naar minder stress 7
Stil staan bij jezelf 8
Voelen wat je voelt 9
Gedachten leren affirmeren 11
Winnen of verliezen 13
Minder stress agenderen 15
Meer grip op zaken 17
Dicht bij jezelf staan 18
Met aandacht op naar minder stress20
2. Op naar meer (be)grip 22
Gun jezelf dat! 23
De wet van de aantrekkingskracht 24
Manifesteren van goede gedachten 26
Bewust positiviteit aantrekken 27
Alles start bij jou 29
Werk bewust aan jezelf 31
Ook als je niet kiest, kies je 31
Start beter, start anders: privé 33
Start beter, start anders: je werk 34
Win jij de dag? 35
Maak helder wat kan 37
Reflecteren op jouw dag 38
Proactief op naar meer (be)grip 39
3. Op naar meer rust 41
Druk, druk, druk 42
Durf te minderen 43
Op naar stilte 44
Centraal staan en egoïsme 46
Prettig contact definiëren 48
Onprettig contact minderen 50
Op naar respect en volwaardigheid 51
Plan op weg naar meer rust 53
Wees zelf het licht 55
4. Op naar meer energie 57
Meer impact met meer energie 58
Maak je beter weerbaar 59
Geef jouw bioritme meer aandacht 60
Begrijp jouw basisbehoeften beter 62
Meer energie met betere voeding 64
Meer energie met een beter humeur66
5. Op naar beter ‘zijn’ 69
Niet ik eerst, maar ik ook 70
Leef je beste leven 71
Beter dan gisteren 72
Een compliment voor jou! 73
Leven en genieten van het leven 74
Op naar beter ‘zijn’ 75
Jij mag er zijn! 76
Nawoord 78
Over de auteur 79
‘Die omslag ligt in jouw handen. Niet in die van een ander.’
Fragment
Zoals je in de inhoudsopgave kunt lezen, behandelt dit werkboek verschillende onderwerpen. Lees je mee met een fragment over stress?
Met aandacht op naar minder stress
Neem de moeite om te kijken naar wat bij jou past. Stress ondergaan heeft meer impact dan je vermoedt. Die prikkelverwerking geen aandacht schenken, kan eigenlijk niet meer in deze tijd. Wat helpt, is meer rust inbouwen in je dagen. En nee, daarmee ben je niet oud! Heel vroeger was het normaal om meer te luisteren naar het lichaam. En meer te luisteren naar wensen.
Laat los waar mogelijk. Er is maar zoveel dat je doen kunt als mens zijnde. Doe het belangrijkste. Jouw rust en die van jouw naasten dienen voorop te staan. Dat betaalt zich later terug. Vertrouw daarop en durf te schrappen. Zonder twijfel. Zonder nare gedachten. Zonder schuldgevoel. Want ook dat veroorzaakt stress.
Oefening
Met een paar aandachtspunten kun jij voortaan op naar beter. Vink eens mee.
o Schat in wat jij aan kunt. In grote lijnen. Weiger meer toe te voegen aan jouw dagen. Zo blijf je beter in balans.
o Houd waar mogelijk jouw werkagenda leger dan je normaal zou doen. Zo spreid je drukte en energie beter.
o Houd zonder enig schuldgevoel jouw agenda zoveel mogelijk vrij van sociale bezigheden die jij niet fijn vindt. Zo dipt je energie minder.
o Kijk of de dagen jou brengen wat jij in gedachten had. Heb je toch teveel gedaan? Zit jij er naast, dan is dat zo. Op naar beter.
o Luister naar jouw mate van stress. Was het te veel? Te weinig? Of prima te doen? Probeer de volgende dagen opnieuw in te schatten wat bij jou het beste past.
Herhaal alle stappen net zo lang tot jij in een beter passend ritme zit.
‘Maak die omslag. Op naar beter. Een fijner leven mag elk mens ervaren.’
Biografie
‘Menselijke gedragingen fascineren mij. Soms vind ik een antwoord. En soms niet. Ik wil niets liever dan dat mensen gaan voor beter en fijner. Betrokken en energieke mensen maken de wereld leuker.’ Aan het woord is Vera Ramman. Bescheiden als Vera is, trok zij jaren geleden weinig aandacht bij de lancering van haar debuutroman ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’, een spannend avonturen-fantasie boek. Dit verhaal gaat over een aantal tieners met op de achtergrond de vluchtelingenproblematiek, nog voordat de vlucht richting Europa plaats vond. Met als verschil dat de vluchtelingen in ‘De Gelijkgestemden’ uit andere dimensies komen.
Het boek biedt een indringend beeld van hoe mensen een nieuw leven op moeten bouwen in een vreemde situatie. Samen met het feit dat deze tieners over bijzondere talenten beschikken en er iets vreselijks staat te gebeuren, maakt het boek tot een meeslepend verhaal. De veelbelovende vervolgen staan gepland. Toch besloot Vera een andere reeks tussendoor te publiceren. Waarom?
‘Ik vond niet dat ik met de lancering van ‘Op naar …’ moest wachten tot ik de vervolgen op ‘De Gelijkgestemden’ heb uitgeschreven. Het leven kan zo kort zijn. Je tijd goed leren benutten lijkt mij dan ook een beter plan! In die twintig jaar dat ik bij verschillende ondernemingen allerlei procesverbeteringen voorbij zag komen, viel het mij op dat mensen vaak wel veranderingen willen maar niet weten waar zij moeten beginnen. Het gevolg is, dat zij blijven hangen op een niveau dat hen niet dient. En dan hebben wij het over werkzaamheden op kantoor. Laat staan, hoe vertwijfelt je kunt zijn als je privé iets nieuws aan moet leren. Mensen willen fijner leven. Mensen willen minder gedoe. Maar een simpel stappenplan ontbreekt vaak. Pragmatische werkboeken over ‘selfcare’ zijn hard nodig. Dat biedt de uitgeverswereld eigenlijk niet voldoende. Men richt zich of op populaire quotes of te ingewikkelde materie. Iets tussenin is er niet,’ antwoordt zij.
Na de komst van haar kinderen bouwde Vera haar freelancewerkzaamheden af. Nu richt zij zich op haar auteurschap en online ondernemerschap. Haar boeken, blogs en video’s motiveren mensen om gezonder en bewuster te gaan leven. Haar werk is deels gebaseerd op eigen ervaringen. Vera is een gevalletje work-a-holic en heeft een hoog verantwoordelijkheidsgevoel dat buitenproporties raakt als zij niet uitkijkt. Meerdere keren kwam bij haar stress-gerelateerde oververmoeidheid voorbij – door die altijd hoge drive tot presteren. Burn-outverschijnselen zijn haar dan ook niet vreemd.
‘En dan blijk je bij die coach wel een goed luisterend oor te treffen en handvatten te krijgen, maar je zit er maar een paar minuten en moet dan zelf al die dagen gaan veranderen zonder dat je voldoende informatie hebt. Vaak doe je maar wat. Soms verander je niets. Dat kan dan gepaard gaan met een vreselijk moedeloos gevoel. Jouw situatie verandert te weinig en te traag. Je blijft moe en ontroostbaar.
Natuurlijk mag je uitrusten en de boel de boel laten. Maar soms kun je te veel tijd verspillen. Zeker als jouw situatie echt moet veranderen, omdat het te stressvol en te zwaar is. Het is dan extra belangrijk om door te lopen naar het volgende niveau. Ook al is dat misschien een pittige klim. Vergroot jouw kans op succes door alles zo simpel mogelijk te houden.
Mijn boeken, blogs en recepten laten zien dat je een betere optie kunt inplannen, hoe moe je ook bent. Kleine stapjes de goede kant op brengen jou ook waar je moet zijn. Veel kun je zelf. Veel moet je ook zelf, omdat jij ‘in charge’ bent van jouw leven en jouw tijd. Die omslag ligt in jouw handen. Niet in die van een ander.
Mijn boek ‘Op naar beter’ helpt je op een simpele manier keuzes maken. Als je helder weet hoe het staat met je sociale contacten, het ervaren van drukte en stress en jouw balans daarin, kun je immers beter aan de slag. ‘Op naar beter’ is dan ook een werkboek met korte reminders geworden. Alles is los te lezen van elkaar. Pragmatische, inspirerende en motiverende oefeningen helpen je wat doen aan je dagen, zodat je frisser op kunt naar beter. Geen gek gedoe, maar geruststelling. Geen gezeur, maar lekker positief. Dat is zelf hoe ik in het leven sta, en zou willen dat anderen dat ook doen. De wereld kan een mooiere plek zijn, maar het start wel met doen!’
Contact en meer informatie
Stel je vragen per email met emailadres info@veraslifestylewereld.nl . Vera stelt veel online informatie beschikbaar op haar website Vera’s Lifestyle Wereld. Kijk eens op
‘Het is belangrijk door te lopen naar het volgende niveau. Ook al is dat misschien een pittige klim.’
Veelgestelde vragen aan V.P. Ramman
Wanneer schreef jij jouw eerste verhaal?
Ik denk dat ik een jaar of zeven was. Het verhaal mocht over van alles gaan, dus beschreef ik een opgaande zon in het bos met verschillende dieren, waaronder een skunk. Het was een lang opstel. Van een jong kind. Mijn lerares zette echter een dikke streep door het woord ‘skunk’. Volgens haar bestond het dier niet, ook al zei ik dat het een ander woord was voor ‘stinkdier’. Ik was in alle staten! Het lef om mijn creatieve uitspatting te bezoedelen met een rode pen en dan ook nog eens te beweren dat ik een woord fout had … Het was typisch voor die tijd: We maken een opstel braaf in het Nederlands en we zorgen ervoor dat het toegankelijke woorden zijn. Ik heb aardig wat verhalen neergepend die dat braaf niet waren trouwens. Binnen gebaande paden denken, vond ik maar suf.
Heb jij al eerder werk gepubliceerd?
Jazeker! In verschillende bladen verschenen korte stukjes, opinies en gedichten. Ik was ook jaren redactielid van een hondenclubblad. Mijn debuutroman ‘De Gelijkgestemden- een nieuw begin’ verscheen in 2013. Ik heb de levering bij de oude uitgeverij stopgezet vanaf 2022. Dat boek verschijnt eerdaags fris en fruitiger geschreven opnieuw bij mijn eigen uitgeverij. Ik verwacht de andere delen dan ook eindelijk te kunnen publiceren.
Wanneer ben jij gelukkig?
Als ik stilte om mij heen vind. Met een pen en notitieboek in de hand – en een kop koffie. Heerlijk mijn gedachten de vrije loop laten en schrijven.
Denk jij dat jij blijft schrijven?
Zodra ik letters kon samenstellen, schreef ik woorden op. Ja, ik blijf op zeker schrijven – en fantaseren. Fantaseren en schrijven horen bij mij. Net als ademhalen!
Heeft schrijven superkrachten?
Schrijven wordt nog weleens onderschat. Maar echt, als er ergens superkracht zit, is het wel bij het schrijven. Je kunt ideeën vangen in een woord. Je kunt je gedachten verfijnen. Je kunt je wensen uiten. Je kunt je mening kwijt. Woorden kunnen je maken en breken. Niets scherpers dan een pen, toch?
Worden de vervolgen op De Gelijkgestemden spannender?
Absoluut! De wereld zal steeds grimmiger rond de tieners worden. Best lastig voor mij, eigenlijk. Sommige delen van het debuut waren voor mij zo eng, dat ik echt met schrik heb zitten schrijven en er soms niet van kon slapen. Ik herbeleefde mijn schrijfsels ’s nachts. Best bizar om mijzelf bang te maken met mijn eigen werk.
Hoe gaan de vervolgen op ‘Op naar beter’ uitzien?
Ik denk dat ik ze geschikter maak voor een jonger publiek, zodat ook mijn jongste zoon er meer aan heeft. Hij heeft een ongelooflijke interesse in menselijke gedragingen. Daarin lijkt hij wel wat op zijn moeder. Bovendien hebben tieners echt te weinig handige zelfreflectie-boeken voor handen.
Heb jij nog meer kinderen?
Ja, en een partner! Mijn man en ik zijn al meer dan dertig jaar samen. Dat is echt rijkdom, dat samen groeien. Rijkdom is voor ons ook kinderen hebben en een tweede huis in Zweden. We hebben samen drie jongens – en een hond, alhoewel ze allemaal zeggen dat de hond meer mijn hond is als ik vraag wie de hond wil uitlaten.
Waar komt Zweden vandaan?
Wel, Zweden was er al. We zijn op allerlei mooie plekken geweest in landen als Canada en Nieuw-Zeeland. Maar Zweden is per auto gemakkelijker te bereiken vanuit Nederland. Wij ontdekten Zweden zo’n vijftien jaar geleden en voelen ons fijn thuis in dat land. De natuur, de rust, de mensen, de mentaliteit, het eten en drinken … alles sluit goed op elkaar aan. Het past bij mij en wat ik nodig heb. Die harmonie helpt mij rust vinden in mijzelf. Het helpt mij opladen. Het maakt mij helder, waardoor de inspiratie komt. Een mooi creatief proces.
Zou jij opnieuw aan een studie hbo accountancy beginnen?
Goede vraag! Dertig jaar terug werd nog niet veel gepromoot binnen het onderwijs. Veel info over vervolgonderwijs was er ook niet online. Voor die tijdsgeest en mijn manier van doen was een studie accountancy destijds een goede keus na mijn vwo. Al vond ik commerciële economie, journalistiek of psychologie toen ook al gaaf. Ik denk dat ik te weinig van die studies afwist om goed te kunnen kiezen. Niet elke vrouw vindt in één keer haar passie. Daar is vaak groei voor nodig. Tegenwoordig kijkt men naast cijfers ook naar talenten. Ik denk dat een leraar nou wel tegen iemand als ik zou zeggen: ‘Zeg, jij zou echt wat meer met jouw fantasie en kijk op zaken moeten gaan doen. Word schrijver!’
Waar kun je ‘Op naar beter’ vinden?
Korte teksten, opdrachten, affirmaties en vragen helpen jou inspireren en motiveren. Geen quote-boek, geen dagboek, maar een doe-het-zelf-boek met handvaten. ‘Op naar beter’ is te bestellen bij alle (online) boekhandels, zoals de Bruna, Ako en Bol.com . Ook vind je dit werkboek terug op de Boeken Bestellen site met link https://www.boekenbestellen.nl/boek/op-naar-beter/49262 . Dit boek is gemakkelijk te lezen met herkenbare materie. Jezelf motiveren wordt wel heel eenvoudig zo. Op naar een beter ‘zijn’!
Misschien vind jij dit ook interessant?
Wil jij meer weten over het doe-het-zelf-boekje ‘Op naar beter’? Kijk eens mee naar:
Motiverend en inspirerend op naar beter met V.P. Ramman
Persbericht Op Naar Beter van V.P. Ramman
Persmap Op Naar Beter van V.P. Ramman
Hoe kan ik mijn leven veranderen?
Wees zo moedig als een puppy – Groeien en leren kun jij ook
Doe meer van wat jou blij maakt
Leuk hersengymnastiek voor hond en kind
Beter weerbaar met affirmaties en oefeningen
Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem ook kennis van onze vrijwaringsclausule.
De resultaten van een onderzoek van het CBS
Uit een onderzoek van het CBS, gepubliceerd in maart 2022 en deels te lezen op https://nos.nl/artikel/2421105-psychische-klachten-nog-steeds-meestvoorkomende-oorzaak-van-arbeidsongeschiktheid , wordt 40% van de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen uitgekeerd vanwege psychische stoornissen als depressiviteit, posttraumatische stress, borderline en schizofrenie. In totaal gaat het om meer dan 300.000 mensen in het jaar 2020. Bot- en spierziekten (19% van de 758.000 uitkeringen) komen daarna. Op nummer 3 staat ziekte van de zenuwen, oor en oog (10%). De resultaten van long COVID (zware vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid) zijn nog niet verwerkt in de statistieken.
Mijn tip? Laat je goed begeleiden. Overleg met jouw specialist. Werk aan jezelf. Ga op naar beter. Als jij weer terug in balans komt, zal jij zien dat de wereld ook fijne kanten kan hebben – want dat wat goed voor jou is, weet jij beter te vinden.
Meer blogs en de vrijwaringsclausule
Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.
Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.
Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!
- Boeken van V.P. Ramman
- DIY projecten plus tips
- Een beter mens met hond
- Een beter mens outdoor en op reis
- Een betere leefstijl en een positieve mind
- Recepten binnen ketogeen of koolhydraatarm dieet
- Recepten binnen klein budget
- Recepten met minder suiker
- Recepten vegan of vegetarisch
- Recepten voor balansdagen
- Recepten voor barbecue, kamado en oven
- Recepten voor haren en huid