Spread the love

Meteen naar het assortiment? Klik op Webwinkel Vera’s Lifestyle Wereld

Perfectie start altijd met een paar fouten
Perfectie start altijd met een paar fouten

Een lunch klaarzetten? Prima. Een diner? Oké. Maar ik vind niets zo geestdodend als het ontbijt. ’s Ochtends heb ik bijna nooit trek. Vroeg in de ochtend uitgebreid eten voelt dan ook als een straf. Heb jij dat ook? Ben jij ook een slechte ontbijter? Dikke kans dat jij van nature eigenlijk al aan intermittent fasting doet. Net als ik. Veel mensen hebben dat. Maar ons is aangepraat, dat vroeg en stevig ontbijten ‘normaal’ zou zijn. Met als gevolg een flinke dip de rest van de dag – door dat ontbijt dat eigenlijk niet bij je past. Klinkt het herkenbaar voor jou? Mijn advies? Doe keto!

Perfectie start altijd met een paar fouten. Jouw beter passende leefstijl wacht vast nog op jou. Pak voortaan eens bewust dat ‘vasten’ op. Kijk eens naar een voor jou passende vorm van een keto leefstijl. Zeker als jij op zoek bent naar de vele gezondheidsvoordelen die komen kijken bij een ketogeen dieet. Bij dit wereldberoemde ‘dieet’ richt jij je op meer groenten in je dag. In combinatie met goede vetten en goede eiwitbronnen gaat jouw lijf prettiger functioneren. En dat kan al in jouw eerste week het geval zijn. Bovendien eet en drink jij waarschijnlijk lekkerder dan ooit! En dat vasten gedurende de nacht? Voor jouw vetverbranding? Is echt zo spannend niet. 

Hoe werkt ketogeen leven? Pak jouw basisinfo

Met ‘nachtvasten’ kun jij je lijf rust gunnen en de kans geven sommige verwerkingen te doen. Ja echt, je bent een soort computer. Allerlei processen worden afgerond of opgestart, als jij voldoende rust neemt. Sommige lichaamsprocessen gaan juist op ‘aan’ ’s nachts, zoals die vetverbranding.

Ketogeen leven kun jij op verschillende manieren doorlopen. Net als bij andere diëten, bestaan ook bij keto verschillende ideeën. De een nog strenger dan de ander. Wij houden niet van het strenge bij It Works, tenzij discipline moet op doktersvoorschrift. Wij vinden dat iets eenvoudig vol te houden moet zijn. Dan pas volgen successen.

Idealiter start jouw vastenperiode vanaf een uur of 19.00u in de avond tot 09.00u in de ochtend. Dikke kans dus dat jij voortaan ‘s ochtends een mooi excuus hebt om te zeggen ‘nu even niet, want ik zit nog in mijn intermittent fasting’. Pak een simpel ontbijtje op en lunch daarna uitgebreid. Of brunch uitgebreid rond 11.00u. Eet daarna naar behoefte de rest van de dag. Tot een uur of 19.00u. Drink voldoende vanaf opstaan tot naar bed gaan.

Wedden dat je ongelooflijk bruist van de energie zonder die suffe dip of dat hongergevoel de rest van de dag? En natuurlijk hoef jij niet elke dag strikt naar de keto regels te leven. Juist niet. Zodra jij jouw fitdoelen hebt behaald, hoor jij juist een dag in de week – of meer – juist wat meer koolhydraten te eten.

En dacht jij, dat jij als vrouw zijnde geen ketogeen leven kunt oppakken, omdat je het al een keer geprobeerd hebt, of omdat iemand jou verteld heeft dat keto niet te doen is? Keto is namelijk ook door vrouwen vol te houden. Zonder veel gedoe of doorzettingsvermogen zelfs. Hoe jij wel als vrouw aan een keto lifestyle kunt, heb ik voor je opgeschreven in mijn blog op Als vrouw snel slanker sterker en fitter met keto

Vind jouw maat in ketogeen leven – aan de hand van mijn werkboekjes. Anders verzand jij misschien in een verkeerde vorm van het lage koolhydraten dieet. En dat zou zonde zijn, omdat jij juist veel kunt winnen met de juiste keto leefstijl, bestaande uit veel groenten, gezonde vetten en wat proteïne.

Wil jij meer over onze inzichten weten? In mijn facebookgroep vind jij e-boekjes die jou op weg helpen. Net als een handige boodschappenlijst. Ook vind jij meer uitleg in mijn blog op Wat is intermittent fasting, sportvasten en ketogeen?

De resultaten verschillen per persoon. Maar is dat juist niet ongelooflijk gaaf? Slechts 4 maanden en je voelt je een ander mens.
De resultaten verschillen per persoon. Maar is dat juist niet ongelooflijk gaaf? Slechts 4 maanden en je voelt je een ander mens.

De werkboekjes vind jij in mijn facebookgroep door op de link Lekker in je Vel en Fit met Vera te klikken. Op mijn website en in mijn facebookgroep vind jij tips voor een betere start van jouw dagen. Waardoor jouw lichaamsprocessen op aan gaan en jij een ongekende scherpte kunt hebben. Als jij eenmaal het verschil merkt met simpele wijzigingen in jouw voedingsstoffen, wil jij niet meer terug naar je oude voedingspatroon!

Vraag jij je af wat simpele veranderingen kunnen zijn? Mijn blog over Slimme swaps en betere voedingsstoffen voor een gezonder lijf geeft jou meer uitleg.

Bestaat er wel natuurlijke huidverzorging die ook echt helpt verbeteren? Waar let je op? Tips!

11 gezonde starters voor niet-ontbijters

Terug naar ontbijten, terwijl je er eigenlijk niet aan toe bent. Juist als je slecht bent in ontbijten, is het extra belangrijk om je dag goed te beginnen. Ook als de ochtend te vroeg begint voor je. Meestal moet je werken of naar school. Voldoende energie moet je dus wel krijgen, zonder dat je inteert op jouw energie – en dit ten koste gaat van een goed functioneren. Dit kun je voorkomen door aan jouw (fyto)nutriënten te denken. Met de juiste voedingsstoffen geef jij jouw lichaamsprocessen een goede boost. Je zet jezelf aan. Waardoor spieren en zenuwen lekker werken en je brein niet mistig is. Begin de ochtend met water. Vaak krijg je dat wel naar binnen. Zeker als je weet dat je lichaam dorst heeft na een nachtrust. Pak daarna een starter naar wens. Pak een laat ontbijtje zodra je er aan toe bent. Of laad op met een brunch of lunch. Scherp en geconcentreerd blijven doe je dan het best. Denk eens aan:

1. Bullet proof Koffie

Als jij voldoende hebt aan een beker koffie, kun je er net zo goed voor zorgen dat de inhoud net even wat voedzamer is dan anders. En natuurlijk kun jij ook een bullet proof coffee pakken naast je ontbijt. Start jij met alleen een keto koffie in de ochtend, dan help jij je lijf op gang met voedingsstoffen die je scherper maken. Bovendien verleng jij je ketosis met een bullet proof koffie waardoor jouw vetverbranding beter op gang komt. Schenk koffie op een eetlepel grasboter en een eetlepel olie. Roer of mix alles goed door. Variaties op de doorsnee bullet proof koffie vind jij op 11 Warme, luxe keto koffie recepten 

2. Bullet proof thee

Pak normale, zwarte thee met theïne. Zet het liefst een sterke kop thee, tenzij jij dat liever niet drinkt. Pak dan wat jij lekker vindt. Klop met een melkklopper een eetlepel kokosolie en een eetlepel ghee (of grasboter) door de thee.

Wil je het gemakkelijker hebben? In mijn webwinkel op  heb ik ook Keto Creamer te koop. Die bevat alle voordelen van vetzuren zonder de cafeïne. Het smaakt een beetje naar licht gezouten boter. Misschien is dat net jouw oplossing! Je zult niet de eerste zijn die liever dit busje gebruikt dan alles los te moeten mengen.

3. Golden Milk

Al duizenden jaren een krachtige mix aan voedingsstoffen die jouw immuunsysteem kunnen ondersteunen. Je kunt golden milk of turmeric thee op verschillende manieren maken. Het recept dat ik graag zelf gebruik met kokosmelk, kurkuma, kaneel, gember, zwarte peper en cayennepeper, vind jij op Help je immuunsysteem met golden milk

Natuurlijk bestaat er meer aan slimme, ondersteunende dranken. Hoe jij voor voldoende en beter vocht kunt zorgen, lees jij in mijn gratis e-boekje ‘Drinken tot je een ons weegt’. Download die eens van mijn website. Het kan jouw ‘wens naar gezonder zijn’ verbeteren.

Hoe en wat Pecan-Chiapudding
Hoe en wat Pecan-Chiapudding

4. Chia pudding

Chia kan een fijne smaakmaker zijn ’s ochtends en een perfecte vervanger van havermout en andere granen. Zeker als je weet dat chia zaadjes barsten van de omega 3 vetzuren, eiwitten, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Een feestje voor je lijf dus! Chia pudding vult! Het houdt je stabiel zonder die dip. Maak eventueel eerst een testhoeveelheid, als jij geen grote eter bent.

Je brein krijg je dus voortaan ’s ochtends op aan, als je de avond daarvoor (als je brein er dus voortijds aan kan denken … ) om in een beker 30 gram chiazaad te mengen met 200 ml melk naar keus. Naar smaak voeg jij nog wat toe, zoals kaneel of vanille of cacao. Roer even om. Voeg gedroogd fruit toe naar wens, zoals cranberries, rozijnen of goji bessen.

Zet weg in de koelkast. Een aantal uur later heeft de chiazaad alle vocht geabsorbeerd. Top af met topping naar wens, zoals nootjes, zaadjes, pitten en/of fruit en room. Probeer de pudding te kauwen. Dat scheelt in opname van alle voedingsstoffen. Geniet van dat lekker fitte gevoel daarna!

Waarschijnlijk ben jij diezelfde dag wel fit genoeg om ’s avonds te denken aan een andere chiapudding. Zodat jij aan jouw eigen vicieuze cirkel kunt beginnen. Een goed herhalende … dat wel!

5. Overnight oats

Een bekende variatie op het bordje havermout. De nieuwe havermout? Dat zijn Protein Overnight Oats! Geweekte haver met ‘power food’ vol belangrijke voedingsstoffen – zo uit de koelkast mee te pakken naar je werk of de collegebanken, want door je haver móéten extra eiwitten, fruit, noten of zaden om jouw functioneren te ondersteunen. Je kunt wel 1001 keer variëren als je wilt. Voldoende tips in ieder geval op het basisrecept om tot 1001 te komen. Je vindt de basisrecepten op Vegan overnight oats als ontbijt 

6. Kiwi-Tofu smoothie

Weet jij dat silken tofu prima in een smoothie verwerkt kan worden? Zeker als je de tofu combineert met kiwi en noten merk jij dat aan jouw functioneren de rest van de dag. Meer info over soja en het basisrecept vind jij op Start jouw keto met een smoothie met tofu, kiwi en limoen

7. Groene Vegan Proteïne Smoothie

Ongemerkt maken we het onszelf best moeilijk door te weinig te variëren in nutriënten. Zeker als jij moeite hebt met het binnenkrijgen van voldoende groenten, fruit en eiwitten, kunnen shakes en smoothies een oplossing voor je zijn. In een shake kun je eenvoudig spinazie, boerenkool, bessen, noten, zaden en pitten verwerken. In ruil? Heel veel scherpte. Een klassiek basisrecept vind jij op Groene vegan proteïne smoothie

8. Zaden en pitten keto crackers

Als je iets wilt kauwen zijn deze keto crackers een goed idee. Je hebt al snel een bakplaat vol crackers in huis passend bij een gezonde keto leefstijl. Je zult merken, dat hoe vaker jij afstapt van het gewone en iets anders durft te proberen, jij je veel beter gaat voelen. Het recept vind jij op Zaden en pitten keto crackers

9. Eiwitpannenkoeken (vegan en niet vegan)

Bak jij al pannenkoeken die passen bij een lage koolhydratenleefstijl? Door jouw keus aan meel en eiwitten kun jij namelijk heel andere pannenkoeken krijgen dan de gewone. En daarmee kunnen ze bij jou beter vallen. Vaak lijken eiwitpannenkoeken op dikke, kleine American pancakes. Het kan net die variatie bieden in jouw gezonde leefstijl, waardoor jij gemakkelijker toegewijd blijft aan jouw fitdoelen! Lees verder op Basisrecept proteïne pancakes gluten- en lactosevrij

10. Eiwitrijke Granola

Heb je havermout in je kast, maar ben je uitgekeken op een bordje havermoutpap? Met een zelfgemaakte granola kijk je net weer even anders tegen je ontbijt aan, terwijl jij beter grip houdt op jouw koolhydraten. Verrijk de granola ook met extra eiwitten. Zo help jij jezelf naar een fitte start ’s ochtends. Dat is het grote voordeel van zelf roosteren. Enne … Verandering van spijs doet eten! Vindt de basis op Hoe maak je een eiwitrijke granola zelf

11. Salade-in-een-potje

Liever een stevig ontbijt of brunch met groenten, maar het is ’s ochtends zo’n gedoe? Zet dan ’s avonds al wat klaar. Stapel bijvoorbeeld je eten in een potje, waardoor alles lekker krokant blijft. En neem dat mee. Handig voor onderweg of op je werk. Kijk eens op 10 Salad in a jar recepten

Pak een beter functioneren nog slimmer aan

Wat speerpunten nodig voor het nieuwe jaar? Kijk eens naar deze nieuwsbrief Hoe scherp geef jij jouw leven vorm . In deze nieuwsbrief ga ik ook in op de verzorging van de oudere huid. Misschien brengt het jou weer een stukje verder. Plan die betere nieuwe gewoonten in. Start. En heb het fijn!

Het lijkt soms onmogelijk. Dat fitter worden. Zeker als je moet herstellen van een ziekte of operatie. Of steeds moet vechten tegen een oververmoeidheid. Pak het dan slim aan. Kies voor goede ondersteuning. In de vorm van de juiste voedingsstoffen. Die gemakkelijk in gebruik zijn. Lees eens mee op In 30 dagen fitter, ook als je moet herstellen van een burn out of oververmoeidheid

Onze 90-dagen klantenprogramma geeft kortingen tot 70% en vrije keus aan combinaties. Waar wil jij zijn binnen 3 maanden?
Onze 90-dagen klantenprogramma geeft kortingen tot 70% en vrije keus aan combinaties. Waar wil jij zijn binnen 3 maanden?

Misschien is mijn assortiment net wat je zoekt. Als je nog beter en scherper en fijner in je vel wilt zitten. Door jezelf te ondersteunen met een basis belangrijke voedingsstoffen. Zoals de Super Greens, de Super Red en de Keto Coffee. Deze supplementen komen in handige losse zakjes, zodat jij altijd een paar in je tas kunt stoppen. Zo grijp jij niet mis. Een kwestie van even oplossen in water en je verrijkt jezelf met een mooie blend. In ruil bruis je!  Klik voor aanbiedingen en bestsellers op de link Wat moet je gezien hebben bij Vera’s Lifestyle Wereld . Toch niks voor jou? Geen probleem!

Groenten en fruit ... het zijn keuzes die jij maakt. Ook als jij niet kiest. Start jouw keto vandaag met Vera!
Groenten en fruit … het zijn keuzes die jij maakt. Ook als jij niet kiest. Start jouw keto vandaag met Vera!
Slechte ontbijters doen al keto!, Vera's Lifestyle Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download jouw GRATIS e-boekjes en ga gelijk op voor beter! Ook jij kunt voortaan fijnere dagen hebben.

Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten!
Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten met een handige checklist!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies recepten!

Recente berichten
No thumbnail available
Vertrouw op jezelf en jouw intuïtie
Het leven kan een uitdaging zijn met al die obstakels onderweg. Vertrouw op jezelf. Jouw intuït[...]
No thumbnail available
Wie je vandaag bent, hoef jij morgen niet te zijn
Wie je vandaag bent, hoef jij morgen niet te zijn. Wie jij vandaag bent, zegt niets over wie ji[...]
Kids kiwi tiramisu - Minder suiker no bake cake
Kids kiwi tiramisu - Minder suiker no bake cake
Kids kiwi tiramisu - No bake cake recept met minder suiker Deze kiwi tiramisu is een frisse no b[...]
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept Wispelturig, beschadigd en stug haar heeft soms iets [...]
Recept gebakken zuivelvrije minder suiker yoghurttaart – Gemakkelijke variatie op cheesecake
Recept gebakken zuivelvrije minder suiker yoghurttaart – Gemakkelijke variatie op cheesecake
Recept gebakken zuivelvrije yoghurttaart met minder suiker - Gemakkelijk alternatief voor cheesecak[...]