Zie jij overal enge dingen? Mijn hond ziet meer dan ik kan zien

Zie jij overal enge dingen? Lees het meeslepende boek De Gelijkgestemden - Een Nieuw Begin van V.P. Ramman eens


Zie jij overal enge dingen? Dingen die anderen niet kunnen zien? Odin heeft dat soms. Mijn hond ziet duidelijk meer dan ik zien kan. Aan de toon van zijn blaf kan ik horen of het ernstig is. Ik denk soms dat hij iets weg blaft wat ik niet kan waarnemen en hij wel. Die blaf klinkt dan streng en fel. In dat geval ben ik geen held en laat ik hem aanblaffen. Ik blijf liever even uit de buurt tot hij rustig is. Hij mag van mij de heldhaftige zijn. Kort erna speelt hij vaak weer vrolijk verder – en ik ook! Dank je wel, lieve Odin.

Ik weet dat hij veel zelf kan oplossen. Ik houd hem dus in de gaten en let op zijn energie. Als ik denk dat iets te pittig is voor Odin, want sommige dingen willen misschien niet verjaagd worden, roep ik hem terug en wandelen we een ander pad in – want waarom zou ik zoveel energie van hem vragen als er andere paden naar hetzelfde leiden? 

Mijn hond lost enge dingen wel op

Even ingaand op de enge dingen die Odin misschien ziet: Mijn IJslandse hond is bijna drie jaar. Ik weet intussen bij de toon van zijn blaf of het gaat om een meesje, een kraai, een reiger, een eend, een haas, een vos, een hert, een mens, en nog veel meer. In al die uren wandelen met hem, zie ik immers het bewijs vaak op mijn pad wegspringen.

Odin maakt het me gemakkelijk. Zijn blaf is altijd hetzelfde bij dezelfde diersoorten. Ook bij elk spelletje en elke opdracht gebruikt hij een andere toon. Odin heeft dus veel verschillende blafjes. Door dat verschil in geluid kan hij eigenlijk heel goed vertellen wat er is. En dan heb ik het niet eens over zijn lichaamstaal.

Meer tussen hemel en aarde

Van honden wordt gedacht dat ze meer kunnen zien tussen hemel en aarde. Ik wil dat graag geloven en vertrouw erop dat hij me veilig houdt. Dat lukt hem tot nu elke keer weer. Kijk eens mee naar het YouTube-kanaal van TweePlusDrieIsVijf. Eens kijken of jij ook wat bijzonders ziet in wat Odin laat zien.

Zie jij enge dingen? Kijk eens mee naar TweePlusDrieIsVijf

Misschien vind jij dit ook interessant?

Slimme IJslandse hond vindt het tijd voor rust

Zorg voor een beter mentaal welzijn met of zonder je hond

Vind jij overal enge dingen ? Lees het meeslepend verhaal De Gelijkgestemden - Een Nieuw Begin van V.P. Ramman eens
Zie jij overal enge dingen ? Lees het meeslepende boek De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin van V.P. Ramman eens

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld vind je meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Meer over het avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Dit werkelijk spannende en dikke boek vind je eveneens op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Er is geen sprake van betaalde blogs, tenzij anders aangegeven.

Loop ook eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website. Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Help jij mee en laat je advertenties toe? Dank je wel vast!

Geverifieerd door MonsterInsights