Hoe raak jij geïnspireerd tot het schrijven van een fantasy boek?

Ken jij jouw hond ook zo goed? In het fantasy boek De Gelijkgestemden - Een Nieuw Begin is die observatie erg belangrijk


Schrijf jij ook zo graag? Maar weet jij niet zo goed hoe je moet fantaseren? Zou jij een fantasy boek willen schrijven? Kijk eens mee naar hoe ik geïnspireerd raak tot het schrijven van mijn eigen boeken.

Ik heb De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin geschreven. Nu ben ik druk bezig met het uitwerken van het vervolg. Voor het tweede deel kijk ik veel rond. Ik kijk naar mensen en hun manier van doen. Ik kijk naar wat honden doen. En ik kijk naar hoe een bos eruit ziet. En ik let op wat ik hoor en ruik en voel. Het draait dus om goed observeren.

Daarbij bedenk ik ook hoe mijn verhaal zou moeten lopen. Ik bedenk wat mijn personages zouden kunnen doen. Ik bedenk wat ze zouden kunnen zeggen. En ik vraag me af wat zij spannend zouden vinden en wat hen bang zou maken. En dan ga ik schrijven. Zo maar. Uit de losse pols. En dan werk ik het verhaal verder uit tot een hoofdstuk. Zo werkt dat het best voor mij. Maar dat verschilt per persoon! Laat eens via mijn emailadres info@veraslifestylewereld.nl weten hoe jij verhalen uitwerkt. Leuk om te weten.

Ken jij jouw hond ook zo goed?

Ken jij jouw hond ook zo goed? Weet jij intussen ook precies wat hij ruikt en zoekt? Ik zie aan de manier van snuffelen bijvoorbeeld al of Odin, mijn IJslandse hond, de sporen van een muis of een vogel vindt. Vaak zie ik dat dier dat hij ruikt ook verderop wegschieten, waardoor ik zijn manier van bewegen heb leren kennen per diersoort.

En soms denk ik dat hij terugpraat. Hij vindt het dus helemaal niet zo bijzonder wat Amber opvangt van Storm en Logan. Ik wel. Het fantasyboek en het e-book van De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin is nu ook te leen via de bibliotheken. Laat jij weten wat jij van dit verhaal vindt? Dank je wel vast!

In de onderstaande video die ik op mijn YouTube-kanaal TweePlusDrieIsVijf heb geplaatst, kun je zien hoe levendig Odin geniet van zijn wandelingen. Elk spoortje wordt onderzocht en gekeurd – en zeker met het voorjaar in de lucht. Mijn honden, Storm en Logan, waren de basis rond het ontstaan van het verhaal De Gelijkgestemden. Mijn IJslandse hond Odin zorgt ervoor dat ik geïnspireerd blijf. Hoe raak jij geïnspireerd?

Ken jij jouw hond ook zo goed? Kijk eens mee naar de YouTube-video van TweePlusDrieIsVijf

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Slimme IJslandse hond vindt het tijd voor rust

Zorg voor een beter mentaal welzijn met of zonder je hond

Ken jij jouw hond ook zo goed? In het fantasy boek De Gelijkgestemden - Een Nieuw Begin is die observatie erg belangrijk
Ken jij jouw hond ook zo goed? In het fantasy boek De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin is die observatie erg belangrijk

Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld staat meer informatie over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Dit motiverend doe-het-zelf-boek staat bij de drukker Pumbo op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Meer over het avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Dit werkelijk spannende en dikke boek vind je eveneens op de bestelsite van drukker Pumbo door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman. Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen.

Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Er is geen sprake van betaalde blogs, tenzij anders aangegeven. Loop ook eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld.

Geverifieerd door MonsterInsights