DIY Henna-haarverf met druivensap – Gemakkelijk recept voor het zelf kleuren van haren

DIY Recept Henna-haarverf met druivensap


Ben je een beginner in het verven van je haren met een plantaardige haarverf? Dan kan dit DIY henna-haarverf met druivensap je oplossing zijn. Zeker als je zoekt naar een simpel doe-het-zelf-recept voor het verven van je haren met henna. Je hebt maar twee ingrediënten nodig: henna en druivensap.

Door druivensap toe te voegen aan het hennapoeder, oftewel mehndi, kan blond tot hazelnootbruin haar geverfd worden naar een bruinrode haartint. Donkerder haar krijgt een mooie gloed in het daglicht. Ook kunnen witte haren een goudbruine haarkleur krijgen. Grijsdekking kan zelfs prima uitpakken, daar het druivensap die typisch oranje tint kan afvlakken. Wit of grijs haar kleurt dan niet peen-oranje, zoals dat wel met een gewone hennahaarverf kan gebeuren  – persoonlijke situaties daargelaten.

Grijsdekking met henna-haarverf

In donkerder haar valt deze grijsdekking wel op. Maar als je juist highlights in zwart haar wilt, is dit DIY-project natuurlijk een prima uitprobeersel. Wil je liever witte en grijze haren donkerder verven dan je met dit recept kunt? Verderop in deze blog staan andere recepten voor henna-haarverf.

Zo geeft het recept met henna-haarverf met amla en zwarte thee een grijsdekking voor donkerbruin tot zwart haar. Ook het recept met hennahaarverf met koffie en salie geeft een donkerder resultaat. Of heb geduld en probeer ze allemaal eens in de loop der tijd. Start met deze milde kleur of pak het recept voor een hennahaarverf met rooibosthee.

Recept DIY henna-haarverf met druivensap

Dit recept bevat maar twee ingrediënten en is gemakkelijk te maken. Daarnaast is dit henna-haarmasker voordelig ten opzichte van ander haarverf. Ook is het volkomen natuurlijk en voedt het je haren en hoofdhuid zelfs.

Zorg voor puur hennapoeder. Ik gebruik het merk Jacob Hooy en haal dat potje bij Holland & Barrett.  Voor kort haar tot ongeveer je schouders heb je aan 4 volle theelepels henna genoeg. Natuurlijk is meer altijd prima, omdat je dan een dikkere haarpakking kunt aanbrengen. Heb je langer haar? Voeg dan naar inzicht meer toe.

Pak een zo puur mogelijk rood druivensap van een merk naar je zin. Mocht je liever cranberrysap of rode wijn willen gebruiken, dan kan dat ook. Het gaat om de werking van het zuur en de rode kleur op de mehndi. Ze zwakken de oranje kleur af en helpen de kleurdeeltjes vrij te komen.   

Ingrediënten DIY henna-haarverf met druivensap

  • 4 volle theelepels hennapoeder
  • 100 ml heet rood druivensap
  • Eventueel 2 theelepels aloë vera gel of een andere conditioner

Bereiden DIY henna-haarverf met druivensap

Plaats de mehndi in een glas. Verwarm het druivensap tot de damp ervan afkomt. Het sap hoeft dus alleen verwarmd te worden en niet te koken. Voeg een scheutje sap toe aan de henna en roer met een houten lepel. Voeg opnieuw een wat sap toe en roer opnieuw. Herhaal de stappen tot de mehndi een dunne, gladde, groene pap lijkt.

Dek het glas af en laat de henna haarverf 1 tot 2 uur rusten. De kleurdeeltjes komen vrij en de pap verandert van groen naar bruin. Wrijf een beetje henna haarverf tussen de vingers. Als de vingers wat verkleuren, is de henna klaar.

Voeg eventueel een eigen haarconditioner toe of 2 theelepels aloë vera gel naar wens. Breng de mehndi aan in het haar. Laat de henna zo mogelijk minimaal 2 uur in het haar.  

DIY recept henna haarverf met druivensap om het oranje in de mehndi af te vlakken

Zelf starten met het gebruik van mehndi

Henna, oftewel mehndi, wordt verkregen van hennastruiken en wordt in Azië al duizenden jaren gebruikt voor het verzorgen van haren en het versieren van handen en voeten. Deze tijdelijke verf bevat naast kleurende deeltjes ook belangrijke voedingsstoffen voor haar en hoofdhuid. Ook kan het helpen huid en haar te ontgiften. Wil je meer weten over je haren kleuren met henna? Kijk dan vooral ook naar de blogs onderaan deze blog.

Met natuurlijke, plantaardige haarmaskers blijft het uitproberen en opnieuw beginnen. Maar voor degenen die niet kieskeurig zijn en een gezondere optie voor de hoofdhuid zoeken, is mehndi zeker een aanrader. Henna blijft ongeveer 10 wasbeurten in het haar zitten.

Als je niet zelf durft te starten, maar wel geïnteresseerd bent in de resultaten met mehndi: er zijn steeds meer bio kappers die verschillende kleuren hennahaarverf aanbieden. Ga daar eens langs. Overleg sowieso met een haarspecialist als je eerder haarverf hebt gebruikt en over wilt stappen naar plantaardige alternatieven.

Misschien vind je dit ook interessant?

Inspirerende boeken van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld vind je het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Of loop meteen naar de bestelsite van de drukker Pumbo en vind meer over het boek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Je kunt ook bij haar drukker Pumbo meer lezen door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

DIY Recept Henna-haarverf met druivensap
DIY Recept Henna-haarverf met druivensap

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Deze blog bevat geen betaalde promoties. Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. De inhoud is gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Houd daarom rekening met onze disclaimer en weet wat het beste voor jou is. Resultaten kunnen per persoon verschillen (zoals altijd bij gebruik van natuurlijke producten en zelfgemaakte recepten).

Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights