Zorg voor een beter mentaal welzijn met of zonder je hond

Deze activity trainer is een no brainer - Blijf nieuwe dingen leren


Ben jij bang voor nieuwe dingen? Of denk jij dat je al uitgeleerd bent? Probeer toch maar iets nieuws te leren – binnen jouw interesse. Verschillende onderzoeken zeggen namelijk dat die blijvende stretch goed voor je is. Blijvend nieuwe dingen leren maakt zelfs gelukkig, waardoor je een beter mentaal welzijn krijgt.

Steeds een nieuwe uitdaging oppakken, zorgt er namelijk voor dat je brein en lijf blijft werken. Je blijft daardoor veerkrachtig en je systeem leert dat iets nieuws niet altijd eng hoeft te zijn. En hoe vaker je strekt, hoe sneller je daarna opnieuw iets nieuws op kunt pakken. Je hebt jezelf immers geleerd dat twijfelen niet nodig is. En dat het onbekende goed kan zijn.

Waarom iets nieuws leren juist zo goed voor je is

Stel dat je steeds nieuwe dingen leert en dat je gewend raakt aan nieuwe dingen aanleren. Alles wat dan jou maakt, leert verandering goed te vinden. Hierdoor ervaar jij minder weerstand als jij opnieuw iets nieuws ‘moet’ ervaren.

Vervolgens is het resultaat dat je zelfvertrouwen groeit en je een zelfvoldaan gevoel hebt over jouw kunnen. Je voelt je letterlijk gelukkiger omdat je meer kunt. Daardoor sta je krachtiger in het leven en is jouw mentale welzijn beter. Het is dus goed dat jij leert rekken en strekken – jouw kleine leefruimte uit. Het is prima dat jij out of the box denkt.

En wees gerust: iets nieuws leren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het kan iets simpels zijn als een recept dat je nog niet eerder hebt uitgeprobeerd met ingrediënten die je misschien niet kent. Of kijk eens rond in je supermarkt. Je vindt vast een voor jou onbekende groente of vrucht. Lees je daar eens in – en hop: je bent weer kennis rijker. Of ga eens rustig zitten buiten en observeer mensen en dieren. Ook dat kan leerzaam zijn.

Een beter mentaal welzijn door leren kijken naar honden

Voor alles is een eerste keer en onze IJslandse hond Odin is dol op werken. Zeker als hij iets nieuws mag proberen. Het ervaren gaat alleen anders naarmate Odin ouder wordt. Hij is nu bijna 3 jaar en kan uit eerder opgedane ervaring putten. We merken dan ook dat Odin iets nieuws sneller leert als hij iets soortgelijks al gezien heeft. Geldt dat ook voor jou?

In de onderstaande YouTube-video probeert Odin een spelletje uit. Deze activity trainer was voor hem nieuw. Het bleek al gauw een no brainer. Binnen een tel kan hij schuifjes bedienen en palletjes overhalen. De dopjes kosten iets meer moeite, omdat ze met de bek opgetild moeten worden. Maar weet je … dat heeft hij vast ook eerdaags door. En dan is het op naar een nieuw spelletje – en jij leert mee. Hoeveel je wel niet leert als je leert kijken naar honden!

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Misschien vind jij dit ook interessant?

Hoe kan ik mijn leven veranderen?

Hoe vind je meer rust in jezelf als jouw wereld zo luid is?

Hoe kies ik voor mezelf?

Hoe maak ik mij minder druk?

Wees zo moedig als een puppy – Groeien en leren kun jij ook

Doe meer van wat jou blij maakt

Leuk hersengymnastiek voor hond en kind

Beter weerbaar met affirmaties en oefeningen

Deze activity trainer is een no brainer - Blijf nieuwe dingen leren
Deze activity trainer is een no brainer – Blijf nieuwe dingen leren

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Bronvermelding

https://www.docentenplein.nl/2022/3/10/goede-redenen-om-te-blijven-leren

https://www.hrpraktijk.nl/case/mensen-die-zich-blijven-ontwikkelen-zijn-gelukkiger

Geverifieerd door MonsterInsights