Persmap: De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin

De Gelijkgestemden Een Nieuw Begin geschreven door V.P. Ramman


Het boek ‘De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin’ van V.P. Ramman is overal verkrijgbaar. Sta je dus bij de Bruna, de AKO, Paagman of jouw lokale boekhandel? Vraag ernaar! Shop je online bij Bol.com? Zoek dan het boek op.

Deze online persmap geeft meer informatie over dit spannende fantasy- en avonturenverhaal. Vraag ernaar bij jouw bibliotheek, zodat zij niet vergeten een exemplaar te bestellen. En zet jezelf als eerste op de leeslijst, want jij wilde het tenslotte lezen. Veel leesplezier toegewenst!

Op zoek naar het persbericht? Dat staat hier Persbericht De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin

INFORMATIE OP OMSLAG DE GELIJKGESTEMDEN – EEN NIEUW BEGIN

‘Een boek dat te spannend is om neer te leggen’

Met tegenzin verhuist Amber met haar moeder naar een verlaten streek. Gek genoeg stroomt het gebied vol met nieuwe inwoners. Spontaan blijkt de wereld meer te bevatten dan Amber ooit voor mogelijk hield.

Gaandeweg merkt Amber dat zij talenten heeft die anderen niet hebben. Zo voelt Amber dat zij mentaal verbonden is met twee ‘wolvenpups’. En zo kan zij intuïtief een andere dimensie vinden.

Amber hoort dat er meerdere dimensies bestaan, waarvan sommige uit balans raken. Ook wordt naar haar gezocht, want zij is de sleutel tot het openen van die werelden – en meteen is zij daarmee het probleem.

Amber zal tot het uiterste moeten gaan als zij niet dood wil. Gelukkig krijgt zij hulp van haar nieuwe klasgenoten: Tim en de tweeling, Jun en Shen. Elk heeft een ongewone afkomst, waardoor zij samen meer weten over wat haar te wachten staat.

Door hun bijzondere gaven te combineren, grijpt Amber de kans om te blijven leven. Terwijl de tijd dringt, bereiden de jongvolwassenen zich voor op de ontmoeting met een monster.

Onder alle druk ontwikkelen zij nieuwe krachten. Niets is meer wat het lijkt te zijn …

De Gelijkgestemden - Een Nieuw Begin, geschreven door V.P. Ramman

‘Een wereld die pijnlijk duidelijk maakt, dat wij te weinig op signalen letten – en meer op onze intuïtie zouden moeten vertrouwen’

In het boek De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin staat de interactie tussen mens en dier centraal. Gesitueerd in de ruige natuur ontvouwt een spannend en meeslepend verhaal.

Dit verzinsel is niet vreemd voor V.P. Ramman. Toen zij als kind leerde schrijven, ging zij verwonderen en … alles vastleggen. Echt alles.

Zij is niet meer gestopt en is geïnteresseerd in fantasy, avontuur en persoonlijke ontwikkeling. Vooral buitenzintuiglijke waarneming vindt zij fascinerend.

Als het even kan, brengt zij tijd door in rustige natuurgebieden – vaak in gezelschap van een wolfachtige. Nieuwe verhalen ontvouwen zich dan vanzelf.

Op haar website https://www.veraslifestylewereld.nl/ staan meer boeken, blogs en filmpjes. Haar motto is: Het leven mag fijner zijn waar mogelijk en dat start net met die tips!

‘Een verhaal over moed, angst, vriendschap en oorlog’

BOEKGEGEVENS DE GELIJKGESTEMDEN – EEN NIEUW BEGIN

Titel: De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin

Auteur: V.P Ramman

Uitgever: Vera’s Lifestyle Wereld

Drukker: Pumbo

Datum Publicatie: 07-07-2023

ISBN: 9789464812626

NUR: 285 (fictie 15+, young adults)

Bestellink: https://www.boekenbestellen.nl/boek/de-gelijkgestemden-een-nieuw-begin

INHOUD

4. Colofon

7. Inhoud boek

350. Nawoord

De 'wolvenpups' uit het fictie 15+ boek De Gelijkgestemden - Een Nieuw Begin van V.P. Ramman zijn gebaseerd op de echte Storm en Logan
De ‘wolvenpups’ uit het fictie 15+ boek De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin van V.P. Ramman zijn gebaseerd op de echte Storm en Logan

FRAGMENT DE GELIJKGESTEMDEN – EEN NIEUW BEGIN

Gedachteloos bestudeert Amber de rol, haar armen uitgespreid zoals op een van de tekeningen. Het is een nodeloos ingewikkeld figuur.

‘Dat snap ik,’ antwoordt Amber op Tims woorden, haar handen naar elkaar toe bewegend alsof zij zwemt. ‘Toch is het niet anders. We kunnen moeilijk zelf op zoek naar dat ding.’

Tim staart haar aan alsof hij water ziet branden. Zijn mond wagenwijd open van ongeloof. Verdwaasd mompelt hij: ‘Dat is het! Dat ik daar niet zelf op ben gekomen.’ Theatraal slaat hij zich voor het hoofd.

‘Wát?’ briest Amber nors. Verstoord stopt zij midden in haar oefening. Tims koortsachtige gedrag leidt haar te veel af. Zo kan zij zich toch niet concentreren? Zeker niet als Jun tussendoor aan haar armen en benen zit om de beweging verder te perfectioneren. Jun neemt het trainen erg serieus. Een geduldige docente is zij alleen niet. De berispingen komen en gaan.

‘Amber, opletten!’ sist Jun dan ook gelijk, terwijl zij vinnig Ambers handen corrigeert. Ze accepteert niet dat Amber meer bezig is met Tim dan met haar uitleg. Sinds de tirade van Ceder hebben zij niet meer voor een echte poort gestaan. Maar dat houdt Jun niet tegen. Ze laat Amber de posities uitvoeren. Keer op keer. Tot in perfectie.

Geïrriteerd door de terechtwijzing werpt Amber een terloopse blik opzij en zegt schamper: ‘Geef toe, Jun. Hoe komt iemand erop dit te verzinnen!’

In antwoord trekt Jun alleen harder aan Ambers vingers. Nors moppert Jun: ‘Het is wat het is. Doe gewoon wat er staat!’

Amber moet zich beheersen om Juns handen niet van zich af te slaan, ook al bedoelt Jun het goed. De afgelopen dagen heeft Amber de rol doorgenomen met Jun. Bij twijfel over de uitvoering van de figuren, overlegt Jun met Shen. Samen staan zij dan over de rol gebogen en proberen de tekeningen juist te interpreteren.

Het is gissen wat het moet zijn, omdat zij niet op een poort kunnen oefenen. Maar met Ambers hypnose-achtige reactie op portalen kunnen zij geen risico meer lopen. Eerst droog oefenen tot alle kennis in haar hoofd zit en dan pas weer een poort.

Naar Ambers mening zit alleen alles al in haar hoofd. Voor haar gevoel al een eeuwigheid … Jun is echter onvermoeibaar en blijft de oefeningen herhalen – tot Ambers grote verdriet.

Juns lessen blijven namelijk niet beperkt tot de villa, waar zij de voorbereidingen treffen. Jun grijpt elk moment samen aan. Op de gang. Bij de meisjestoiletten. In de fietsenstalling. Of onder het eten. Vast van plan de bewegingen te vervolmaken en de theorie in Ambers geheugen te stampen.

Na de nare ervaringen met de twee poorten mag er niets meer fout gaan. Door Juns gedrevenheid heeft Amber de grootste moeite haar nieuwe vriendin niet als een belaagster te beschouwen.

Alsof Juns gedrag niet vervelend genoeg is, hebben Tim en Shen zich ook uitgeroepen tot Ambers beschermengelen. De drie vrienden duiken te pas en te onpas op en volgen haar als een schaduw waar zij ook naartoe gaat. Het gaat heel vanzelfsprekend … Amber vermoedt een stilzwijgende afspraak tussen de drie.

Het natuurgebied waar het verhaal De Gelijkgestemden - Een Nieuw Begin van V.P. Ramman afspeelt
Het natuurgebied waar het verhaal De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin van V.P. Ramman afspeelt

VRAGEN OVER DE GELIJKGESTEMDEN

Is het verhaal De Gelijkgestemden gebaseerd op waargebeurde feiten?

Nee, hoor. Dit verhaal is compleet verzonnen. In het jaar 2023 was ik er al meer dan 15 jaar mee bezig. Het verhaal groeide en groeide – en niet alles redde het in één boek. Er komen dus meer delen aan.

Hebben de honden echt bestaan?

Jazeker! Storm en Logan zijn als pup bij mij begonnen – en ze werden ook oud bij mij. Zij maakten de wisseling naar het nieuwe millennium mee en leefden nog ver voorbij het jaar 2000. Toen waren zij wel een beetje op, want honden leven helaas niet lang genoeg. Mensen ook niet trouwens.

Waarom duurde het zo lang voordat het verhaal De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin uitgegeven werd?

Het werkt net als bij alles: de tijd kunnen vinden om het te doen. Voordat ik mijn boek kon schrijven, was ik druk aan het studeren en maakte ik lange dagen op kantoor. Daarna hadden mijn jonge kinderen mijn hulp nodig. Een gezin combineren met werk is eigenlijk gewoon een beetje druk. Gelukkig bleef het verhaal wel in mijn hoofd hangen. En groeide het tussendoor op papier.

Kunnen honden echt praten met mensen, zoals Storm en Logan?

Goede vraag! Het hangt, denk ik, af per mens en per hond. Hoe meer ik op mijn husky’s lette, hoe meer zij gingen aangeven met hun blik en hun gedrag. Ook kon ik vaak al raden wat zij wilden. Dan plopte dat idee gewoon op in mijn brein, zeker als wij oogcontact hadden. Ik denk wel dat zij met mij praatten. En dat wij een mentale klik hadden. Bij Amber gaat dat alleen een stapje verder. Maar zij heeft natuurlijk een bijzondere link met honden die geen honden zijn – of verklap ik nou teveel?

Is er na de husky’s nog een nieuwe wolfachtige bijgekomen?

Ja, gelukkig wel! Het duurde even, want ik kon die keus maar niet maken. Ook wilde ik dat mijn kinderen oud genoeg waren om serieus met de hond te kunnen oefenen. Wij hebben nu een IJslandse hond, en echt: onze Odin komt in de buurt van wat de Rajas kunnen. Hij geeft heel goed aan wat hij wil of kan. En hij antwoordt vaak op woorden die hij begrijpt, waardoor het lijkt alsof hij terugpraat. Voor ons is hij een soort husky 2.0 – een nieuwere versie, zeg maar, net als bij games.

Is het boek De Gelijkgestemden – Een Nieuw Begin alleen voor young adults, oftewel jeugd 15+?

Goede vraag! Elk mens heeft een geheel eigen verstandelijk vermogen. Afhankelijk van jouw interesses kan dit boek zeker bij je passen. Kinderen op de basisschool lezen dit boek ook, al is het voor hen een dikke pil. Het is namelijk goed te begrijpen voor hen – en spannend, maar niet ongepast of gruwelijk. Er wordt gefluisterd dat ouders ook genieten van deze roman …

Is het boek meer voor jongens of voor meisjes?

Interessante vraag! Het boek is voor jongens èn voor meisjes. Leuker nog: het perspectief wisselt door het boek heen. Zo worden de personages niet saai en leer je alle belangrijke inwoners van het natuurgebied kennen en hun motieven, inclusief de ‘wolvenpups’.

Voor welk type mens is deze roman dan?

Als je dus van fantasy houdt, van avonturen beleven en/of een goed in elkaar stekend verhaal dat leest als een film dan kan dit boek wel wat voor je zijn.

Is dit verhaal al een keer eerder uitgegeven?

Ja, dit verhaal is al een keer gepubliceerd bij een uitgever. Maar daar gebeurde te weinig met mijn boek. Daar ik bij het uitwerken van het vervolg vond dat er nog meer details in het eerste deel verwerkt konden worden, besloot ik het verhaal te herschrijven en tot herpublicatie over te gaan … in eigen beheer! Door te kiezen voor POD – print on demand – wordt het boek helaas ietsje duurder. Maar besluit het boek samen met iemand te kopen of vraag aan jouw schoolbibliotheek of zij het willen bestellen. Het mooie van POD is wel, dat het boek speciaal voor jou – en alleen jou – wordt gedrukt. Hoe uniek is dat?

Waarom vind jij het verhaal zelf zo leuk?

Ik ben dol op fantasy, al ben ik zo nuchter als ik weet niet wat. Als ik een boek lees of een film zie, wil ik ook echt in de personages kunnen duiken. Lekker meedenken en meeleven. Ik wil ook iedereen leren kennen en weten wat hun drijfveren zijn. Dat vind ik terug in dit boek. Het verhaal boeit en de personages al helemaal. Het boek wordt nergens saai.

Hoe Hollands ben je zelf?

Ik woon en werk in Nederland en heb het erg naar mijn zin. Maar ik sta ook met één been in Zweden. Ik reis al jaren en verwonder mij over wat ik zie en hoor en voel. Ik zie mijzelf overigens meer als een wereldburger, want de wereld heeft prachtige plekken! Zo wilde ik blijven in Canada, in de Verenigde Staten, in Nieuw-Zeeland, in Zuid-Afrika en in Schotland. Overal waar bergen en meren zijn, fascineert de wereld mij net een beetje meer. Dit zie je allemaal terug in het boek. Het verhaal is internationaal en de personages ook.

Is er meer te lezen van jou?

Jazeker. Mijn boek ‘Op naar beter’ is een zogeheten lifestyle boek. Het is een inspirerend en motiverend werkboek en bedoeld voor mensen die richting willen geven aan gedachten en wensen. Het boekje kan helpen om anders in je dagen te gaan staan met uitleg, tips, oefeningen en affirmaties. Stress blijvend minderen en zelf het geluk binnen in je vinden is zoveel belangrijker dan ik schrijven kan! De persmap van het boekje staat hier en het persbericht staat hier.

Vind jij alles ook zo eng na het lezen van een spannend boek? Vera wel, Kijk maar eens mee naar de YouTube-video van TweePlusDrieIsVijf.

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights