Students Lime Cheesecake – Grote taart binnen klein budget

Recept 'students' lime cheesecake - grote taart passend in klein budget


Ben jij dol op cheesecake? Maar vind jij die New York cheesecake te bewerkelijk? Of heb jij liever een grote taart tegen een kleine prijs? Geef dit recept voor een voordelige, betaalbare ‘easy low budget cheesecake’ dan eens een kans! Deze cheesecake biedt met gemak 12-16 stukken taart.

Daarnaast is dit recept gemakkelijk te maken door tieners en studenten. En natuurlijk ook handig in een vakantiehuisje. Je hebt geen keukenmachine nodig. Je hoeft alleen te roeren of te kloppen tot een egale massa. En binnen een paar minuten staat de taart in de oven. Extra fijn dus als je iemand wilt verrassen of corvee hebt!

Recept Easy Low Budget Cheesecake

Dit recept kan eigenlijk niet mislukken, want je kunt de hoeveelheden aanpassen zonder dat de taart vreemd uitpakt. Kijk dus naar je budget en de pakjes die jouw supermarkt aanbiedt. Zit je er 50 gram naast, dan is dat geen probleem.

Dit dessert is ook lekker als je geen zuivel wilt. Pak bijvoorbeeld kokoskwark of sojayoghurt en kies voor een andere room. Heb je geen custardpoeder in huis? Ook met 50 gram maïzena of een ander meel kun je de taart bakken. Voeg dan wel vanille(suiker) toe.

In dit recept wordt zelfgemaakte bosbessenjam gebruikt, maar je kunt rustig elke andere jam of marmelade naar wens pakken. Bij een cheesecake wordt vaak voor frambozen gekozen. Ook werkt het volgende prima: pureer vers fruit met een schep suiker tot moes en druppel dit over de taart voordat het de oven in gaat. Ook fruit uit blik werkt prima. Of laat het fruit helemaal weg en dien de gebakken cheesecake op met een bol ijs.

Waarom dit recept goedkoper is dan de gewone cheesecake? Wel, normaal word 600 gram mon chou gebruikt en 2x zoveel suiker voor ongeveer 8 punten – en daar bespaar je op. Met 12-16 punten zit je met deze grote taart dus prima in een klein budget. Daarnaast ben je sneller klaar met deze gebakken kwarktaart en dat scheelt tijd – en dus geld.

Ingrediënten cheesecake

  • 150 gram (Digestives) koekjes
  • 500 gram kwark
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 50 gram custardpoeder
  • Sap van 1 limoen (of citroen)
  • eventueel 50 ml kokosolie of boter
  • 3 eetlepels jam

Bereiden cheesecake

( 5 minuten, 60 minuten in de oven, 2-4 uur opstijven in de koelkast)

Verwarm de oven voor op 150C-175C. Klop de eieren los met suiker. Voeg om beurten slagroom, kwark, olie en sap toe. Roer elke keer tot alles opgenomen is. Voeg de custardpoeder toe tot het beslag glad is.

De koekjes hoeven niet verkruimeld. Verdeel de koekjes over de bodem van de ovenschaal. Stort het beslag er voorzichtig op, zodat de koekjes op de bodem blijven. Mochten ze gaan drijven, dan is dat geen ramp. Duw ze wat omlaag met een lepel.

Verwarm de jam naar keus tot vloeibaar. Een paar tellen in de magnetron of op de kookplaat is voldoende. Druppel de jam over het beslag. Maak eventueel een patroon.

Plaats de taart in het midden van de oven. Bak in circa 60 minuten gaar. Het midden van de cheesecake mag wat wiebelen. De randen horen ietsje bruin te zijn.

Zet de oven uit. Laat de taart in de oven afkoelen. Plaats het daarna in de koelkast.

De cheesecake is stevig na 2 tot 4 uur koelen. Snijd in punten en serveer met vers fruit, ijs en/of extra room of vla. Heerlijk als toetje bij een barbecue. Geniet ze!

Smaakvolle ‘studenten’ cheesecake – Gemakkelijk en low budget. Kijk mee naar de stappen in de YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld.

Misschien vind jij dit ook interessant?

Zoek jij prettige ondersteuning bij die betere levensstijl? Bij Vera’s Lifestyle Wereld staan motivaties, leefstijltips en recepten. De gerechten zijn gericht op het gebruik van minder suiker en betere ingrediënten. Het resultaat biedt daardoor vaak meer smaak.

De hele website is gericht op een gezonder lijf en kalmer brein krijgen – zonder dat het veel gedoe is. Kijk eens mee naar:

Recept Easy lazy no bake red velvet cake

Recept Smoothie met Abrikozen en Nectarine

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Recept 'students' lime cheesecake - Voordelig en passend binnen klein budget.
Recept ‘students’ lime cheesecake – grote taart passend in klein budget

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights