Werken als een hond – Hoe went een puppy aan sneeuw?

Werken als een hond - Hoe went een puppy aan sneeuw


Werken als een hond. Odin, onze IJslandse hondenpup leert zijn weg te vinden in de sneeuw. En dat is niet gemakkelijk, want alles ruikt en voelt anders. Toch kan hij al snel sporen vinden en zijn ‘schaapjes’ hoeden – en ook het oriënteren gaat steeds beter. Dat lijkt allemaal simpel gezegd … maar … het start met de voorbereiding en het geduld van het baasje. Een paar tips en tops op een rijtje in deze blog.

Wat een hondse dag!

Wat een hondse dag! Odin, onze IJslandse hondenpup is hier 5 maanden oud en maakt voor het eerst sneeuw mee. Vreemd die witte, koude laag over alles. Aan de ene kant wil hij spelen en snuffelen, aan de andere kant niet. Gelukkig vindt hij al snel zijn weg. Ook stoere, onafhankelijke honden beginnen klein.

Geniet van je dag waar mogelijk en geniet vooral van jouw hond waar mogelijk! Dank voor het kijken en liken van dit filmpje van TweePlusDrieIsVijf (2+3=5). Dit filmpje is opgenomen in een bos in Zweden, vlakbij Göteborg.

Wat een hondse dag! Ook een IJslandse hond moet wennen aan sneeuw – Meer filmpjes op TweePlusDrieIsVijf

Hoe kun je een hond laten wennen aan de sneeuw?

Vraag jij je af hoe jij jouw hond het beste kunt laten wennen aan de sneeuw? Bedenk dan dat de wereld compleet anders is geworden voor je hond. Blijf geduldig, want je hond krijgt veel meer prikkels binnen dan anders. Wacht wat langer dan normaal. Net als jij, heeft ook jouw hond tijd nodig om alle indrukken te verwerken.

Hoe ontspannen jij bent, hoe ontspannen jouw hond zal zijn. Loop je gehaast door, dan zal je merken dat je jonge hond steeds drukker wordt in plaats van rustiger. Als de eerste prikkels niet kunnen landen, kan de rest immers ook niet. Dat eindigt in een rondje vinnig doen tegen je hond en steeds trekken aan de riem.

Geef je hond de tijd

In de sneeuw ruikt immers alles anders. De geluiden zijn anders. De wereld is wit en fluffy. Ook is de grond bedekt met een laag koud spul. Geef je hond dan ook de tijd om te wennen aan hoe de geuren nu ruiken. En hoe de sneeuw voelt aan zijn neus en poten en vacht.

Wordt niet ongeduldig, maar wacht wat langer dan anders. Laat hem snuffelen, proeven en ervaren. Blijft je hond druk? Lok hem dan mee. Stap lekker zelf in de opgehoopte sneeuw. En laat hem los waar het kan. Zo kan hij zelf bepalen waar en hoe hij loopt en zijn zintuigen kan laten werken.

Roep en fluit een paar keer. Stamp zelf een paar keer op de grond. Zo weet hij ook weer hoe jij klinkt in de sneeuw. Binnen de kortste keren gedraagt hij zich weer beter.

Working like a dog! Met dank aan het kanaal van TweePlusDrieIsVijf
Zweeds Huisje 'Dutch Treat' in de winter staat in Munkedal en vlakbij Uddevalla in Zweden
Zweeds Huisje ‘Dutch Treat’ in de winter staat in Munkedal en vlakbij Uddevalla in Zweden

Wil je langer onthaasten in Zweden?

Wil jij langer onthaasten vlakbij de scherenkust? Bohuslän is een prachtige streek als je houdt van zee en rotsen en watervallen. Ook musea en winkelcentra zijn volop aanwezig. Kijk eens naar de verhuur van vakantiehuizen in de buurt van grote steden als Göteborg, Uddevalla en Trollhättan.

Wil je verblijven in ons grote, luxe loghuis in Munkedal, Zweden? Vlakbij Goteborg – en Kungshamn? Ons huis midden in het bos – en toch gelegen in een groot dorp – is een deel van het jaar in verhuur bij Novasol. Kijk eens op Wil jij stilte ervaren? Ervaar een verblijf in Zweden.

Op de hoogte blijven van meer filmpjes over Zweden, over outdoor verblijven en andere leuke feel good activiteiten? Word dan abonnee van het YouTube kanaal TweePlusDrieIsVijf! Natuurlijk is lid zijn gratis en vrijblijvend. Dank voor je support in elk geval – en geniet vooral van je tijd.

Reserveringen in het hoogseizoen gaan via Novasol. Je vindt ons huis met nummer S08078 op Beschrijving Novasol huis S08078

Voor beschikbaarheid in het laagseizoen kun je rechtstreeks mailen naar info@veraslifestylewereld.nl

Een vrolijke puppy verwarmt je hart – Meer filmpjes over honden en Zweden staan op het YouTube-kanaal van TweePlusDrieIsVijf

Spelen met je hond leuker maken

Meer video’s staan op het kanaal van TweePlusDrieIsVijf (2+3=5). Wil je meer tips voor een blijere hond? Misschien heb je wat aan de volgende blogs met video’s.

Leuk hersengymnastiek voor de hond

Hondentaal – Wat vertelt een hond eigenlijk met zijn blaf?

Zo blij als een (IJslandse) hond

Recept pupcakes – een lekker zelfgemaakte hondentraktatie

Dagboek van een IJslandse hond

Inspirerende boeken van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld vind je het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Of loop meteen naar de bestelsite van de drukker Pumbo en vind meer over het boek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Je kunt ook bij haar drukker Pumbo meer lezen door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Werken als een hond - Hoe went een puppy aan sneeuw
Werken als een hond – Hoe went een puppy aan sneeuw

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights