Hoe frituur je Chinese yam? De andere patat frites

Hoe maak je patat frites van Chinese yam


Een fijne afwisseling op aardappelen en bataten is Chinese yam. Deze knol smaakt net even anders en zacht. Het is net zo voedzaam als zoete aardappelen, maar is iets minder zoet. Zet Chinese yam dus eens op de boodschappenlijst. Zeker als je eens iets bijzonders wilt serveren in plaats van de gewone friet.

Misschien vind je gefrituurde Chinese yam wel lekkerder dan patat frites of gebakken cassave. Qua tijd in de keuken valt schillen, koken en frituren erg mee. Afhankelijk van je ketofase en behoeften kan Chinese yam een prima aanvulling zijn bij een lage koolhydraten leefstijl als het ketogeen dieet.  

Recept gefrituurde Chinese yam

Van een recept is eigenlijk weinig sprake. Je bent zo klaar! Over de Chinese yam kun je dezelfde kruiden sprenkelen, als je voor frites of zoete aardappelen zou doen. Ook verschillende sauzen, zoals fritessaus of chilisaus, passen er prima bij.

Ingrediënten

  • Chinese yam
  • Olie om te frituren
  • Evt. zout en/of kruiden

Bereiden Chinese yam

Snijd de yam in stukken van 10 cm. Schil de yam. Zorg ervoor dat het paarse deel onder de schil weggeschild is. Je houdt dus alleen het wit van de knol over. Halveer dikke stukken, zoals je met aardappelen zou doen, als je mini-frites wilt.  

Spoel de yam schoon. Kook de stukken max. 10 minuten in water. Kook het niet tot stuk tot stamppot. Als de yam van glazig naar wit oogt en een vork er gemakkelijk inglijdt, is de yam gaar.

Frituur de gekookte yam in een paar minuten rondom in wat olie. Besprenkel eventueel met zout. Serveer bij de maaltijd meer groenten en proteïne naar wens.

Kijk eens mee naar de YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld. Zo kun je zelf bepalen of het iets is voor jou.

Hoe frituur je Chinese yam? Kijk mee naar de YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld

Misschien vind jij dit ook interessant?

Regenboog congee – Chinese rijstepap met zoete aardappelen

Klassieke Chinese kippensoep

Inspirerende boeken van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld vind je het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Of loop meteen naar de bestelsite van de drukker Pumbo en vind meer over het boek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Je kunt ook bij haar drukker Pumbo meer lezen door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Hoe maak je patat frites van Chinese yam
Hoe maak je patat frites van Chinese yam

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights