Hoe frituur je Chinese yam? De andere patat frites

Hoe maak je patat frites van Chinese yam


Hoe maak je patat frites van Chinese yam
Hoe maak je patat frites van Chinese yam

Een fijne afwisseling op aardappelen en bataten is Chinese yam. Deze knol smaakt net even anders en zacht. Het is net zo voedzaam als zoete aardappelen, maar is iets minder zoet. Zet Chinese yam dus eens op de boodschappenlijst. Zeker als je eens iets bijzonders wilt serveren in plaats van de gewone friet.

Misschien vind je gefrituurde Chinese yam wel lekkerder dan patat frites of gebakken cassave. Qua tijd in de keuken valt schillen, koken en frituren erg mee. Afhankelijk van je ketofase en behoeften kan Chinese yam een prima aanvulling zijn bij een lage koolhydraten leefstijl als het ketogeen dieet.  

Kijk eens mee naar de YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld. Zo kun je zelf bepalen of het iets is voor jou.

Hoe frituur je Chinese yam?

Recept gefrituurde Chinese yam

Van een recept is eigenlijk weinig sprake. Je bent zo klaar! Over de Chinese yam kun je dezelfde kruiden sprenkelen, als je voor frites of zoete aardappelen zou doen. Ook verschillende sauzen, zoals fritessaus of chilisaus, passen er prima bij.

Ingrediënten

  • Chinese yam
  • Olie om te frituren
  • Evt. zout en/of kruiden

Bereiden Chinese yam

Snijd de yam in stukken van 10 cm. Schil de yam. Zorg ervoor dat het paarse deel onder de schil weggeschild is. Je houdt dus alleen het wit van de knol over. Halveer dikke stukken, zoals je met aardappelen zou doen, als je mini-frites wilt.  

Spoel de yam schoon. Kook de stukken max. 10 minuten in water. Kook het niet tot stuk tot stamppot. Als de yam van glazig naar wit oogt en een vork er gemakkelijk inglijdt, is de yam gaar.

Frituur de gekookte yam in een paar minuten rondom in wat olie. Besprenkel eventueel met zout. Serveer bij de maaltijd meer groenten en proteïne naar wens.

Misschien vind jij dit ook interessant?

Zoek jij prettige ondersteuning bij die betere levensstijl? Bij Vera’s Lifestyle Wereld staan motivaties, leefstijltips en recepten. De gerechten zijn gericht op het gebruik van minder suiker en betere ingrediënten. Het resultaat biedt daardoor vaak meer smaak. De hele website is gericht op een gezonder lijf en kalmer brein krijgen – zonder dat het veel gedoe is. Kijk eens mee naar:

Recept Surinaamse kousenkand (kowsbanti)

Recept Surinaams gekruide pompoen (khora)

Recept ketogeen gouden melk

11 Warme keto koffie (bullet proof coffee) recepten

Slechte ontbijters doen al keto

Motiverend en inspirerend op naar beter met V.P. Ramman

Recept keto chocolade met macadamia

Hoe kom je die burn out sneller uit?

Gemotiveerd op naar beter!

‘Op naar beter’ van V.P. Ramman is een inspirerend en motiverend werkboek voor het blijvend minderen van stress en een betere invulling van tijd. Met oefeningen, affirmaties en tips kun jij zelf aan de slag met bewuster in je dagen staan. Zo wordt het mogelijk jouw leven te veranderen. Pak die houvast.

Dit doe-het-zelf-boek is meer dan een journal, en meer dan een quote-boek. Het is te bestellen tegen € 16,95 bij alle (online) boekhandels, zoals de Bruna, Ako en Bol.com met ISBN/EAN 978-94-6443-212-1,

Dit boek is gemakkelijk te lezen met herkenbare materie. Jezelf motiveren wordt eenvoudig gemaakt. Op naar een beter ‘zijn’! Bij de drukker Pumbo.nl vind jij het boek op https://www.boekenbestellen.nl/ .

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!