DIY Hoe maak je zelf een stoere betonnen tafellamp?

Hoe maak je zelf een stoere betonnen tafellamp


Leuk die betonnen tafellampen. Maar soms is het niet precies je smaak of is het gewoon te duur. Maar weet je dat je het ook zelf kunt maken? En maar een paar euro kwijt bent? Handig als je een klein budget hebt, maar wel iets nieuws wilt. Hoe je zo’n stoere tafellamp zelf maakt? Lees mee.

Ik was de oude lampen in ons loghuis in Zweden zat. Bij zo’n robuust huis horen stoere tafellampen, maar geschikte vond ik niet. Het was allemaal net te groot of net te smal voor op de slaapkamers. Gelukkig bood mijn echtgenoot aan ze zelf te maken. Leuk ook voor onze jongens, want dan konden ze zelf iets naar hun zin maken voor hun nachtkastjes. Wel zo persoonlijk.

DIY project betonnen tafellamp

Erg moeilijk is het maken van zo’n betonnen lamp niet. Maar denk er aan dat je voldoende over elektriceit afweet. Of roep hulp in. In de onderstaande YouTube-video van TweePlusDrieIsVijf staan alle stappen overzichtelijk op een rij. Zo weet je al snel of dit DIY-project iets voor jou is.

Als je het leuk vindt, kun je het cement verder versieren met steentjes of knikkers of ander glas. Ook mozaïeksteentjes zijn geschikt. Maar feitelijk is de basic tafellamp zonder poespas al enorm stoer. Soms is less gewoon more.

Wat heb je nodig voor de tafellamp

 • lampfitting
 • kartonnen beker
 • cement
 • eventueel extra decoratieHoe maak je de tafellamp

 • Haal een lampfitting bij een doe-het-zelf-zaak.
 • Kies een mal naar wens, zoals wij deden met een beker van 500 ml inhoud.
 • Maak een gaatje in de beker en leid het draadje van de lampfitting door de beker.
 • Monteer de fitting verder zoals op de verpakking staat. Vraag hulp als je weinig over elektriciteit afweet.
 • Maak cement volgens de gebruiksaanwijzing, kies in het geval van 500 ml voor het maken van 400 ml cement.
 • Stort het cement in de mal. Tik tegen de mal zodat luchtbellen verdwijnen en druk het cement aan.
 • Druk de lampfitting goed in het cement. De bovenkant moet op het cement drijven.
 • Plaats een gewichtje op de fitting, zodat het recht blijft staan.
 • Laat een dag of twee drogen.
 • Verwijder de verpakking. Snijd eventueel het karton weg met een stanley mes.
 • Loop het cement na en schuur eventueel druppels weg met een schuurpapiertje.
 • Maak de fitting schoon en droog met een doekje.
 • Plaats een lampje in de fitting. Doe aan. Boekje erbij. Geniet ze!

Boekentips

Nu we het toch over lezen en bedlampjes hebben: Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer informatie over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar het boek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Hoe maak je zelf een stoere betonnen tafellamp? Kijk mee naar de YouTube-video van TweePlusDrieIsVijf

Misschien vind jij deze blogs ook interessant?

Wildplukken in Zweden – Huur een huis in Munkedal

Hoe spot je elanden het best in Zweden? Ga mee op game drive

Ontdek Kungshamn, een stukje scherenkust in Zweden

Ontdek Garvik in Zweden, strand en rotstekeningen

Scandinavisch recept wilde appel-lijsterbessen-gelei

Hoe maak je zelf een stoere betonnen tafellamp
Hoe maak je zelf een stoere betonnen tafellamp

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop dan eens hieronder door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo help je de site op een geweldige manier verder. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights