Wees zo moedig als een puppy – Dit kun jij ook!

Wees zo moedig als een puppy - Jij kunt dit ook!


Het is misschien wat vreemd om als mens vergeleken te worden met een hond. Maar een hond wordt vaak de beste vriend van de mens genoemd. Mens en hond trekken al duizenden jaren met elkaar op. Moedig gingen zij het gevaar te lijf. Samen zetten zij door en leerden zij op elkaar te vertrouwen.

Tegenwoordig wordt gezegd dat de hond je een spiegel voorhoudt. Want vaak spiegelt een hond gedrag richting de eigenaar. Dat kan op verschillende manieren. Soms is een baasje nerveus, waardoor de hond uitvalt. Soms schiet een baasje niet op met naar buiten gaan, waardoor de hond in een jas of broek gaat bijten. Of blaft de hond bij elke persoon aan de horizon.

Het gedrag van je eigen hond laat dus zien waar jij in mag groeien. Hierdoor kun je leren van je huisdier. Er worden hier cursussen in gegeven, mocht je interesse hebben. Sommige honden worden zelfs getraind tot therapiehond. Therapiehonden worden dan ook steeds meer ingezet om gedragingen en emoties van mensen onder controle te krijgen.

Wees zo moedig als een puppy

Leren van je hond kun je thuis zelf al door zijn groei te evalueren en te benoemen wat hij allemaal geleerd heeft. Want als je ziet hoe hard jouw pup groeit, kun je niet anders dan zelf doorgaan. Hoe zwaar je het ook hebt.

Een hond is een van de snelst groeiende zoogdieren. Daar mag je respect voor hebben. Van jong en onervaren naar volwassen en vol begrip kost hen vaak maar een jaar. Besteed dat jaar dus ook aan je puppy om er een lief en zorgzaam beest van te maken. Des te meer plezier heb je dan van je huisdier.

En als je dan ziet, in onderstaand video hoe het verloop kan gaan van een jonge hond, dan weet je dat je zelf ook door moet zetten. Ook al lukt iets nog niet, ook al moet je nog meer leren … door steeds weer te oefenen kom je er wel. Wees dus moedig. Wees dapper. Ga door. Vind jouw weg. Als een puppy kan uitgroeien tot een onverschrokken levend wezen, dan kun jij dat ook. Jij snapt het!

Odin, die bijzondere IJslandse hond

Onderstaand video laat een paar beelden van Odin, onze IJslandse hond zien. Een IJslandse hond is een slimme, actieve schapenherder. In de verte is het familie van de bordercollie en de Siberische husky. Maar de ontwikkeling ging verder in zo’n duizend jaar isolatie op IJsland.

IJslandse honden werden door de Noormannen namelijk in huis gehouden vanwege de bittere kou op het eiland. Daardoor ontstond een hond die haarfijn mensen aanvoelt en vriendelijk is voor kinderen. Ook is deze schapenhond een perfecte boerderijhond. Instinctief verjaagt dit dier werkelijk alle vogels van het land. Dit manusje-van-alles verjaagt ook muizen en katten en blaft bij eventueel dreigend gevaar.

Leer je de hond ook welk onkruid hij mag rooien – let wel op wat giftig kan zijn voor hem – dan helpt hij je ook nog eens in de moestuin. Onze Odin graaft aardappelen keurig op als ik dat vraag. Ook trekt hij naast mij het juiste onkruid eruit. Daarnaast wijst hij ongedierte aan.

Wees geduldig en moedig aan

Van 9 weken naar 9 maanden lijkt een lange periode, maar ging in een flits voorbij. Onze pup was letterlijk bang voor alles. Hij was heel schuchter en snel overprikkeld. Hij zocht steeds onze hulp, of vluchtte of liet iets maar.

Door geduld te hebben met hem en hem steeds aan te moedigen, kwam hij er wel. Odin is bij het schrijven van deze blog 19 maanden oud. Hij is veranderd in een alles begrijpend en onverschrokken dier. En hij vindt niet dat hij uitgeleerd is. Nog steeds vraagt hij om nieuwe oefeningen.

Als Odin niet steeds leerde meer te doen en te gaan voor die ‘stretch’ had hij nooit de bergen kunnen beklimmen die hij nou kan. Waarschijnlijk had hij het niet eens gekund, omdat zijn spieren daar te slap voor waren. Maar Odin bleef trainen en zijn spieren stretchen. Hij bleef proberen.

Ook jij kunt dit. Want blijven zitten waar je bent, kan ongemakkelijk zijn en je ongelukkig maken. En je mist al het moois. Maak van jouw tijd dan ook een betere tijd. Ga voor die stretch en train je spieren.

Deze YouTube-video staat op ons kanaal TweePlusDrieIsVijf. Je vindt daar meer positieve en motiverende video’s.

Wees zo moedig als een puppy!

Inspirerende boeken van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld vind je het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Of loop meteen naar de bestelsite van de drukker Pumbo en vind meer over het boek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Je kunt ook bij haar drukker Pumbo meer lezen door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book

Misschien vind jij deze blogs ook interessant?

Hoe kan ik mijn leven veranderen?

Hoe vind je meer rust in jezelf als jouw wereld zo luid is?

Hoe kies ik voor mezelf?

Hoe maak ik mij minder druk?

Doe meer van wat jou blij maakt

Leuk hersengymnastiek voor hond en kind

Beter weerbaar met affirmaties en oefeningen

Wees zo moedig als een puppy - Jij kunt dit ook!
Wees zo moedig als een puppy – Jij kunt dit ook!

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights