Wildplukken in Zweden – Huur een huis in Munkedal

Wildplukken in Zweden - Hoe en wat


Wildplukken in Zweden - Hoe en wat
Wildplukken in Zweden – Hoe en wat

Voor Zweden hoort plukken in de natuur van bessen en paddenstoelen er net zo bij als het zonnen op de rotsen. Wildplukken mag overal. Hier speelt wel fatsoen mee, want netjes is het natuurlijk niet om heel veel te plukken. Ook is het niet netjes om de oogst vlak voor bewoning weg te halen. Laat dus wat over voor dieren en mensen – en pluk niet in de buurt van huizen.

Een aanrader is ons eigen Zweeds Huisje ‘Dutch Treat’. Het ligt midden in het bos, ook al horen wij bij het grote dorp Munkedal. Buren zijn er wel, maar af en toe en honderden meters verder. Naast rust en privacy heb je dus alle faciliteiten vlakbij. Wij verhuren ons huis een deel van het jaar. Op ons stuk grond vind je afhankelijk van het seizoen bosbessen, bramen, frambozen, vossenbessen en paddenstoelen. Je kunt net zoveel plukken als je wilt.

Ook liggen er verschillende dennenappels en mooie takken en wortels in het natuurgebied. Die zijn leuk voor mooie kunstwerken. Als je interesse hebt in zelf thee maken, dan zijn berkenblaadjes en sparrennaalden een idee. Er is genoeg. Meer informatie over de verhuur vind jij verderop in dit blog.

Wildplukken in Zweden – Trechtercantharellen herkennen en bereiden

Wildpluk ter inspiratie

Ter inspiratie voor jouw wildpluk staan verschillende recepten en ideeën met filmpjes hieronder. Weet wel wat je raapt, want dat is geheel op eigen risico. Wij controleren onze wildpluk keer op keer, voordat wij het verder gebruiken.

Koken met sleedoorn 3x recepten

Trechtercantharellen herkennen en bereiden

Cantharellen herkennen en bereiden

Zelf wilde appel-bosbessensaus maken

Zelf rozenbottellimonade maken

Zelf wilde appel-lijsterbesgelei maken

Zelf heidesuiker maken

Zelf bessencompote maken

Wil je langer onthaasten in Zweden?

Wil jij langer onthaasten vlakbij de scherenkust? Bohuslän is een prachtige streek als je houdt van zee en rotsen en watervallen. Ook musea en winkelcentra zijn volop aanwezig. Kijk eens naar de verhuur van vakantiehuizen in de buurt van grote steden als Göteborg, Uddevalla en Trollhättan.

Wil je verblijven in ons grote, luxe loghuis in Zweden? Vlakbij Goteborg – en Kungshamn? Ons huis midden in het bos – en toch gelegen in een groot dorp – is een deel van het jaar in verhuur bij Novasol. Kijk eens op Wil jij stilte ervaren? Ervaar een verblijf in Zweden.

Op de hoogte blijven van meer filmpjes over Zweden, over outdoor verblijven en andere leuke feel good activiteiten? Word dan abonnee van het YouTube kanaal TweePlusDrieIsVijf! Natuurlijk is lid zijn gratis en vrijblijvend. Dank voor je support in elk geval – en geniet vooral van je tijd.

Reserveringen in het hoogseizoen gaan via Novasol. Je vindt ons huis met nummer S08078 op Beschrijving Novasol huis S08078

Voor beschikbaarheid in het laagseizoen kun je rechtstreeks mailen naar info@veraslifestylewereld.nl

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!