Een rijke, volle, romige chocoladesmaak. Dat is wat deze chocoladeroomtaart met peren biedt. Zonder bakken, want dit dessert is een no bake cake. Deze koelkasttaart is handig voor beginners of voor degenen die niet beschikken over een oven. Als je nog niet wist dat chocolade perfect samengaat met peren, is dit nu je kans want het zou niet misstaan op een lijst met comfort food.
Chocoladeroomtaart met peren | No bake cake recept | Koelkasttaart
Je stapelt de lagen van deze chocoladeroomtaart op elkaar en laat het vervolgens opstijven in de koelkast. In plaats van kandijkoeken kun je ook kiezen voor speculaaskoeken of gemberkoeken (gingersnaps). Ook die nemen vocht op en worden zacht als een laagje cake en zorgen voor vastigheid.
Dit recept vraagt amper om suiker. Door het zoet van de peer en de koeken gedoopt in chocolademelk komt de intense smaak van de chocoladeroom beter naar voren. Elke chocolademelk is geschikt, evenals elke cacao. Mocht je peren niet lekker vinden, dan kun je ze weglaten of vervangen door bananen.
Kijk mee naar de instructievideo op het YouTube-kanaal van Vera’s Lifestyle Wereld. Dat filmpje geeft een indruk van de bereidingswijze. Het recept vind je in deze blog na de video, dus scroll verder naar beneden.
Ingrediënten chocoladeroomtaart met peren
- 250 gram kandijkoek
- 500 gram rijpe peren
- 250 gram mascarpone
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 2 eetl cacaopoeder
- 2 eetl poedersuiker
- 200 ml chocolademelk
Topping eventueel
- Extra cacao om te bestuiven
- Chocoladekrullen
- Slagroom
- Fruit
Bereidingswijze chocoladeroomtaart met peren
(10 minuten bereiden; minimaal 1 uur, liefst 4 uur opstijven)
Doe cacao, suiker, mascarpone en slagroom in een kom. Roer even door om te voorkomen dat suiker en cacao gaan stuiven en klop kort met een mixer tot een gladde massa. Klop niet te lang, anders kan de mascarponeroom gaan schiften.
Schil de peren en snijd in stukjes. Doop een kandijkoekje in een schaal met chocolademelk. Leg dat koekje in een bakvorm of springvorm. Vervolg die stappen tot de vorm bekleed is met een eerste laag koek. Leg de koekjes strak tegen elkaar. Breek de koek eventueel in stukken voor een betere opvulling van gaten.
Stort de helft van de peren over de bodem. Spreid de helft van de chocoladeroom over de peren. Gebruik de room om de gaten tussen de peren op te vullen en strijk glad.
Herhaal de stappen voor de tweede laag. Doop dus de koekjes in chocolademelk en spreid uit over de room. Verdeel de rest van de peren over de laag koek. Verdeel het laatste restje chocoladeroom erover. Klaar. Bestuif vervolgens met cacaopoeder.
Laat de chocoladeroomtaart met peren verder opstijven in de koelkast. De taart moet minimaal 1 uur opstijven, maar een dag van tevoren maken zorgt ervoor dat de kandijkoeken zich vol kunnen zuigen met vocht en een zachte cakelaag gaan vormen.
Versier de taart verder met een topping naar keus. Je kunt slagroomtoefjes erop spuiten. Chocoladekrullen erop leggen en meer fruit erbij serveren. Snijd de taart in punten en geniet ze!
Tip! Durf je een grote vorm niet aan, omdat je bang bent dat de taart uit elkaar valt bij het serveren? Pak dan glazen of ramekins en verdeel de koekjes, room en peren over die eenpersoonsschaaltjes. Toefje room of een chocolaatje erop voor het serveren en de lof stroomt binnen voor dit nagerecht – en dat is welverdiend. Deze mooie ramekins van Le Crueset helpen mee.
Geniet ook eens van deze recepten
Deze luxe matcha perzik tiramisu lijkt qua bereiden op de chocoladeroomtaart met peren. De smaakbeleving is echter totaal anders: fruitig, licht en zomers.
Dol op chocolade? Probeer deze Zweedse kladdkaka eens. Het is erg gemakkelijk te maken en heerlijk verzadigend voor elke zoetekauw.

Meer blogs en boeken
Nooit meer saai eten en lekker variëren met ingrediënten en dus ook voedingsstoffen. Dat is wat Vera’s Lifestyle Wereld biedt. Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.
Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Kijk eens hier voor het fantasy boek De Gelijkgestemden. Meer over het lifestyle boek Op naar beter vind je hier. De boeken zijn bij elke (web)boekhandel te krijgen, maar kijk ook eens hier bij Boekenbestellen.nl.
De vrijwaringsclausule
Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Resultaten verschillen per persoon en per recept. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.
Vera’s Lifestyle Wereld doet niet aan betaalde promotie, tenzij expliciet wordt vermeld. Wel kan Vera’s Lifestyle Wereld voor sommige links een kleine commissie ontvangen. Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo help je mee met alle info online houden. Dank vast!
- Boeken van V.P. Ramman
- DIY projecten plus tips
- Een beter mens met hond
- Een beter mens outdoor en op reis
- Een betere leefstijl en een positieve mind
- Recepten | Balansdagen en gezondere optie
- Recepten | Barbecue, kamado, grill of oven
- Recepten | Glutenvrij of tarwe-allergie of intolerantie
- Recepten | Haren en huid
- Recepten | Hollandse en andere Europese gerechten
- Recepten | Ketogeen of koolhydraatarm dieet
- Recepten | Klein budget of voordelig
- Recepten | No bake of koelkast zonder bakken
- Recepten | Suikerarm of minder suiker
- Recepten | Suriname of Hindoestaans
- Recepten | Vegan of vegetarisch
- Uncategorized