Luxe matcha perzik tiramisu | No bake cake | Koelkasttaart

Recept no bake cake voor een matcha perzik tiramisu met een luxe uitstraling. Lekkere koelkasttaart zonder bakken. Met bereidingswijze in YouTube-video.
Recept matcha perzik tiramisu | No bake cake | Koelkasttaart

Voor degenen die dol zijn op slagroomtaarten, maar huiverig zijn om te bakken: deze luxe matcha perzik tiramisu is een koelkasttaart. Je hoeft de taart dus alleen maar samen te stellen en op te laten stijven. Handig dus!

Extra handig is dat deze no bake cake geen koffie bevat en ook geen rauwe eieren. De hoeveelheid matcha pas je naar je zin aan. Matcha en perzik is de combinatie die je nodig hebt zonder dat je dat wist. Deze luxe matcha perzik tiramisu is mooi van kleur, zacht van smaak, spannend en uitdagend tegelijk.

Recept Luxe Matcha perzik tiramisu | No bake cake | Koelkasttaart

Ik gebruikte 2 volle theelepels matcha, waardoor je de room en vanille nog proeft. Wil je liever een groenere kleur en de matcha echt proeven? Voeg dan 4 volle theelepels toe.

Ik gebruikte platte perziken, ook bekend als wilde perziken (Let op dat ze niet van je aanrecht vluchten of naar je grommen. Sorry, dit is een grapje dat ik altijd maak als ik dit fruit in handen heb). Deze vruchten zijn zacht en zoet. Gewone perziken of nectarines zijn ook een prima alternatief.  

Voor meer kleur- en smaakbeleving strooide ik nog twee theelepels gevriesdroogde rode bessen crunch over de taart. Bij webwinkels als Notenshop kun je gevriesdroogde vruchten vinden. De kleur, de bite en de smaak kunnen je desserts en de presentatie net even leuker maken.

Maar je kunt ook voor andere decoratie kiezen. Denk aan toefjes slagroom, meer matcha poeder of cacao.  Let op: teveel matcha maakt de taart bitter, het is immers groene thee!

Hoe maak je tiramisu zonder koffie en zonder alcohol?

Het maakt niet uit hoe je dit gebakje noemt. Een koelkasttaart met perzik. Slagroomtaart met fruit. Een no bake cake. Matcha tiramisu. Tiramisu zonder koffie. Tiramisu zonder alcohol. Tiramisu zonder rauwe ei. En toch een heerlijke vegetarische tiramisu door de room, matcha en perzik. Want het kan wel! De bereidingswijze staat in – en na – de onderstaande YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld.

Ingrediënten matcha perzik tiramisu

  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2-4 theelepels matcha
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram lange vingers
  • 4 perziken
  • 250 ml sinaasappelsap
  • Evt 2 theelepels stukjes gevriesdroogde rode bessen of meer matcha

Bereidingswijze matcha perzik tiramisu

(15 minuten bereidingstijd; minimaal 1 uur opstijven)

Klop in een kom room, mascarpone, suiker, poedersuiker en matcha tot een glad en romig mengsel. Vaak is 1-2 minuten voldoende, afhankelijk van je slagroomklopper.

Gebruik een ovenschaal of bakvorm voor de tiramisu. Kijk of de bodem bestand is tegen krassen. Leg er anders wat bakpapier op. Puzzel even uit hoeveel lagen lange vingers je nodig zult hebben en hoe hoog. Ik koos voor een twee lagen tiramisu met een randje. Maar één laag (alle room en perziken in een keer) of drie lagen (room en fruit verdeeld in drieën) zijn ook prima.

Doe het sap in een schaal waar de lange vingers inpassen. Haal de helft van de lange vingers door het sap en leg ze naast elkaar in de schaal. Verdeel de helft van het roommengsel over de lange vingers en druk meteen even aan. Snijd twee perziken in plakken en verdeel dit over de lange vingers.

Haal voor de tweede laag de rest van de lange vingers door het sap en verdeel ze over de ovenschaal. Verdeel de rest van het roommengsel over de tweede laag lange vingers en druk meteen goed aan. Snijd twee perziken in plakjes en verdeel dit over de lange vingers. Druk iets aan. Strooi eventueel wat bessen-crunch over de taart of wat matcha.

Laat de matcha perzik tiramisu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast, zeker als je er taartpunten van snijden wilt. Deze traktatie kan rustig een dag eerder gemaakt worden. De lange vingers zullen door de vloeistof een cake-achtige laag worden, waardoor je een soort slagroomtaart met vruchten krijgt. Snijd aan en geniet ze!

Extra baktip: meng een scheut limoncello door de sinaasappelsap, mocht je geen problemen hebben met likeur. Het maakt de tiramisu net even wat pittiger.  

Meer no bake cake recepten?

Hoe handig als je niet naar die oven om hoeft te kijken en zekerder kunt zijn van jouw eindresultaat. Kijk eens mee naar de volgende desserts en traktaties. Die hoeven alleen maar in de koelkast te wachten tot het opstijven gelukt is.

Recept matcha perzik tiramisu | No bake cake | Koelkasttaart
Recept matcha perzik tiramisu | No bake cake | Koelkasttaart

Meer blogs en boeken

Nooit meer saai eten en lekker variëren met ingrediënten en dus ook voedingsstoffen. Dat is wat Vera’s Lifestyle Wereld biedt. Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Kijk eens hier voor het fantasy boek De Gelijkgestemden. Meer over het lifestyle boek Op naar beter vind je hier. De boeken zijn bij elke (web)boekhandel te krijgen, maar kijk ook eens hier bij Boekenbestellen.nl.

De vrijwaringsclausule

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Resultaten verschillen per persoon en per recept. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Vera’s Lifestyle Wereld doet niet aan betaalde promotie, tenzij expliciet wordt vermeld. Wel kan Vera’s Lifestyle Wereld voor sommige links een kleine commissie ontvangen. Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo help je mee met alle info online houden. Dank vast!

Geverifieerd door MonsterInsights