Weet wat jij zoekt – Wet van de aantrekkingskracht

Weet wat jij zoekt - de wet van de aantrekkingskracht


Heb jij weleens gehoord van de wet van de aantrekkingskracht? Deze wet stelt, dat je aan kunt trekken wat jij wilt. Richt jij je op positieve zaken, dan trek jij positiviteit aan. Richt jij je op negatieve dingen, dan trek jij die negativiteit ook aan. Deze focus kan dus veel goeds brengen, maar ook nare dingen – en dat brengt stress mee. Weet dus wat je zoekt.

Gelet op die wet van de aantrekkingskracht is goed leren loslaten van ongezonde fascinaties belangrijk. Ook is het belangrijk te weten wat je wel wilt hebben in jouw dag en in jouw leven. Leer je dan ook te richten op wat beter is voor jou. Leer te weten wat jij zoekt. Leer te bedenken wat jij wilt. Met gedachtenkracht kun je die omslag maken naar een beter positieve mind.

Wet van de aantrekkingskracht beter oefenen

Richt je liever op positieve zaken, ook al kun je slecht nieuws niet voorkomen. Jezelf weer in een betere stemming krijgen, kan door bewust gebruik te maken van de term ‘gedachtenkracht’. Een oefening kan als volgt gaan:

  • Heb begrip voor een ander. Maar laat gericht negatief nieuws los. Dat negatieve blijft niet kleven. Het mag doorwaaien. Weg van jou. Want dat negatieve is ook niet van jou.
  • Houd de focus op het gezond houden van jouw lijf. Bedenk wat gezond zijn voor jou inhoudt. Hoe kostbaar jouw lichaam en geest zijn.
  • Sta in jouw kracht en accepteer niet minder. Wees blij en dankbaar voor jouw lichaam. Jouw ‘zijn’. Met alles dat jij bent. Voel in gedachten hoe fijn jij aanvoelt, omdat jij gezond bent.
  • Breng in gedachten liefdevol een cocon om je heen aan. Voel hoe behaaglijk die zit. Het is goed zo.
Weet wat jij zoekt - de wet van de aantrekkingskracht
Weet wat jij zoekt – de wet van de aantrekkingskracht

Snapt mijn IJslandse hondenpup wel wat hij moet zoeken?

Odin, onze IJslandse hond is heel klein begonnen. Het was een dingetje om deze schuchtere pup uit zijn holletje te krijgen. Al die nieuwe dingen kunnen heel spannend zijn. Hij leerde vertrouwen op ons en probeert steeds meer. Door zijn nieuwsgierige aard en het feit dat hij graag van alles samen wil doen, kunnen we hem veel leren. Dat maakt het leven stukken leuker voor hem – en voor ons ook.

Honden vinden het heerlijk om hun zintuigen te gebruiken. Snuffelen naar iets geeft veel werk voor lijf en brein. Je pup zal al gauw voldaan in slaap vallen. Odin, hier 10 weken oud, wel in elk geval!

Wat zoek jij eigenlijk?

Een leuke activiteit voor je puppy is het leren zoeken naar spulletjes. In het begin snapte Odin er niets van. Hij rook iets, maar het was niet zichtbaar. En soms is het iets nieuw, waardoor alles extra spannend is. Tegenwoordig kent hij de meeste geuren wel en weet hij hoe hij iets het gemakkelijkst kan vinden. Waar hij begon met ‘wat zoek ik eigenlijk’, weet hij nu wat hij zoekt.

Het gemakkelijkst is om te beginnen met een paar puppybrokken ergens in te verstoppen. Dat kan een lapje zijn, maar dat kan ook speciaal hondenspeelgoed zijn, zoals de dino in dit filmpje.

Kijk eens mee naar deze slimme IJslandse hond. Meer eye openers staan op het YouTube-kanaal van TweePlusDrieIsVijf en het kanaal van Vera’s Lifestyle Wereld.

Weet wat jij zoekt - Wet van de aantrekkingskracht
Weet wat jij zoekt – Wet van de aantrekkingskracht

Doe-het-zelf-boek ‘Op naar beter’

Een deel van dit blog komt uit het lifestyle boek ‘Op naar beter’ van Vera. Vera schrijft fantasy/avonturenverhalen en inspirerende boeken onder haar meisjesnaam V.P. Ramman. De website Vera’s Lifestyle Wereld brengt al haar ideeën samen. Heb je behoefte aan meer inspiratie? Wil je meer motivatie of een houvast?

Misschien is het doe-het-zelf boek, genaamd ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman wat voor jou. Je kunt het bestellen bij alle (online) boekhandels met ISBN/EAN 978-94-6443-212-1. Bij de drukker Pumbo.nl vind jij het boek op https://www.boekenbestellen.nl/ . Klik hiertoe op de winkelwagen-button bij deze blog. Op naar een beter ‘zijn’!

De eerste keer! Snapt mijn pup wel wat hij moet zoeken? TweePlusDrieIsVijf

Misschien vind jij dit ook interessant?

Wat zoek jij eigenlijk? Wil jij meer weten over het doe-het-zelf-boekje ‘Op naar beter’? Kijk eens mee naar:

Motiverend en inspirerend op naar beter met V.P. Ramman

Persbericht Op Naar Beter van V.P. Ramman

Persmap Op Naar Beter van V.P. Ramman

Hoe kan ik mijn leven veranderen?

Hoe kies ik voor mezelf?

Hoe maak ik mij minder druk?

Wees zo moedig als een puppy – Groeien en leren kun jij ook

Doe meer van wat jou blij maakt

Leuk hersengymnastiek voor hond en kind

Beter weerbaar met affirmaties en oefeningen

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!