Durf druk te minderen voor jezelf en je hond

Durf druk te minderen - V.P. Ramman


Druk, druk, druk … We zijn vaak zo druk met druk zijn, dat wij niet zien dat rusten ook belangrijk is. Brein en lijf moeten namelijk de tijd krijgen om te herstellen van al dat ‘doen’. Sommige lichaamsprocessen gaan namelijk pas aan of uit bij een lange nachtrust. Krijgt het lichaam niet de tijd om te herstellen, dan kun je onder meer moe worden, overprikkeld raken en dikker worden.

Merk jij, dat je het voor je gevoel te druk hebt? Dat je niet meer kunt genieten van een leuk samen zijn? Dat je brein weinig meer kan bevatten? Heb jij voldoende rust? Ervaar jij jouw leven als te druk? Dan is het waarschijnlijk tijd om op te laden. Onderken wat bij jou het geval is. Herstart. Werk aan een betere uitkomst. 

Weg met stress

Een te volle agenda kan uitputten, ook al is het gevuld met veel leuks. Durf te minderen in bezigheden, als je merkt dat jij meer rust nodig hebt. Durf te minderen in sociale contacten, als jij merkt dat je liever alleen wilt zijn. Durf lekker op energie te komen. Durf te vragen om die time out. Minder waar mogelijk. Weg met alle stress. Stress is nergens goed voor en vaak ook niet eens nodig. Wil jij echt als stresskip door het leven?

Schrap hier en daar in jouw kalender. Ook jij mag op jouw beurt op adem komen. Ook jij mag herstellen. Ook jij mag hetzelfde dat jij een ander gunt. Ook jouw beker mag op jouw beurt gevuld. Ook jij mag jouw stilte wanneer jij dat nodig hebt.

Stilte kan goed zijn. Jouw lijf mag ontprikkelen, zodat jij straks weer kunt bruisen – en weer onderdeel kunt uitmaken van dat geheel. Durf erop te vertrouwen dat een tijdje minderen jou uiteindelijk meer brengt. Kijk naar jouw huidige situatie. Bepaal jouw huidige wensen.

Treuzelt jouw hond ook zo als je haast hebt?

Druk, druk, druk, maar je hond voelt jouw haast niet (of juist wel). Honden spiegelen vaak. Als jij in je haast zit, willen ze juist dat je onthaast. Dus gaan ze vaak lekker treuzelen. Mopperen of boos worden heeft weinig zin, want je hond heeft eigenlijk gelijk. Probeer dan zelf je rust te vinden. Doe wat aan je stress. Is die haast echt nodig? Door naar honden te kijken, leer je meer over mensen en jezelf. Op naar beter.

Treuzelt jouw hond ook zo als je haast hebt? Kijk eens mee naar de YouTube-video van TweePlusDrieIsVijf
Durf druk te minderen - V.P. Ramman
Durf druk te minderen – V.P. Ramman

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Misschien vind jij dit ook interessant?

Hoe kan ik mijn leven veranderen?

Hoe vind je meer rust in jezelf als jouw wereld zo luid is?

Hoe kies ik voor mezelf?

Hoe maak ik mij minder druk?

Wees zo moedig als een puppy – Groeien en leren kun jij ook

Doe meer van wat jou blij maakt

Leuk hersengymnastiek voor hond en kind

Beter weerbaar met affirmaties en oefeningen

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights