Spread the love
Recept gebakken zuivelvrije yoghurttaart met minder suiker - Gemakkelijk alternatief voor cheesecake
Recept gebakken zuivelvrije yoghurttaart met minder suiker – Gemakkelijk alternatief voor cheesecake

Een gebakken yoghurttaart is een fris alternatief op een gebakken cheesecake. Bovendien is het minder bewerkelijk en staat het gauw in de oven. Handig als je weinig middelen hebt, haast hebt, of gewoon meer vrije tijd wilt hebben.

De taart is gemakkelijk te maken voor kinderen – zonder veel rommel in de keuken. Je hebt genoeg aan een simpele handgarde en hoeft niets te verkruimelen. Het is een kwestie van samenbrengen van de ingrediënten. De yoghurttaart kan in vijf minuten in de oven staan. Handig voor de student die corvee heeft dus! Bovendien is dit recept budgetvriendelijk. Reken het verschil met roomkaas, slagroom, fruitvulling en twee keer zoveel suiker maar eens uit.

Minder suiker en extra vriendelijk

Dit recept levert een zachte, smeuïge vriendelijke taart op. Het smaakt heerlijk fris en wisselt goed af met het donkere zoetje van de kandij. Weet jij dat het minimaal de helft minder suiker bevat dan een gewone yoghurttaart? De taart blijft lekker, en is eigenlijk lekkerder omdat de suiker niet overheerst. Zo blijft de bloedsuikerspiegel ook stabiel.

De brosse kandijkoekjes zorgen voor een leuk patroon, omdat je de koek alleen op de bodem legt zonder te verkruimelen en te binden met olie. Hierdoor gaat de koek drijven en zuigt de koek een deel van het vocht op, waardoor de cake steviger uitvalt dan een doorsnee yoghurttaart. Dat scheelt opstijven in de koelkast.    

Recept Zuivelvrije Gebakken Yoghurttaart

De taart wordt speels door de kandijkoek die gaat drijven in de yoghurt. Laat het gebeuren en kijk aan wat het patroon wordt. Heb je liever een nette cheesecake-achtige taart? Verkruimel de koek dan vooraf en meng er 70 ml vloeibare kokosolie door. Druk de kruimels op de bodem aan en laat het ca. 10 minuten opstijven in de koelkast alvorens de vulling te storten.

Wil je de taart glutenvrij hebben? Pak dan een glutenvrije koek naar jouw zin – of laat het weg, want het scheelt snelle koolhydraten in jouw koolhydraatarme dieet. De kandijsmaak krijg je wat terug met donkerbruine basterdsuiker. Voeg de suiker naar smaak toe.

Havermeel is prachtig in gebruik door de hoge kleefkracht. Het is glutenvrij en er is weinig van nodig om de vulling te binden. Natuurlijk staat het vrij een ander glutenvrij meel te gebruiken.  

In deze taart zit kokosyoghurt, die nog meer smaak geeft. Hoef je niet perse een zuivelvrije taart? Of mag het goedkoper? Pak dan yoghurt naar je zin.

Ingrediënten yoghurttaart  

  • 250 gram kandijkoek
  • 75 ml kokosolie
  • 4 eieren
  • 500 ml zuivelvrije (kokos)yoghurt
  • 100 gram havermeel
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel gemalen vanille
  • Sap van 1 sinaasappel

Bereiden

(5 minuten en 60 minuten oventijd op 180C)

Verwarm de oven op 180C. Verspreid de kandijkoekjes over een ovenschaal. Roer in een kom de eieren en suiker los. Voeg yoghurt en meel toe en roer glad. Voeg sap en olie toe en klop tot alles goed opgenomen is.

Stort de vulling op de kandijkoekjes. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven op 180C. Als de cake aan alle kanten lichtbruin is en mooi opbolt, is de taart klaar. Controleer je taart dus vanaf circa 45 minuten tot 60 minuten. Doe de oven uit. De taart mag verder garen in de oven. Af laten koelen en aansnijden. Serveer met vers fruit. Geniet ze!

Misschien vind jij dit ook interessant?

Zoek jij prettige ondersteuning bij die betere levensstijl? Bij Vera’s Lifestyle Wereld staan motivaties, leefstijltips en recepten. De gerechten zijn gericht op het gebruik van minder suiker en betere ingrediënten. Het resultaat biedt daardoor vaak meer smaak. De hele website is gericht op een gezonder lijf en kalmer brein krijgen – zonder dat het veel gedoe is. Kijk eens mee naar:

Recept Easy lazy nog bake red velvet cake

Recept Surinaamse kousenkand (kowsbanti)

Recept Surinaams gekruide pompoen (khora)

Recept ketogeen gouden melk

11 Warme keto koffie (bullet proof coffee) recepten

Slechte ontbijters doen al keto

Motiverend en inspirerend op naar beter met V.P. Ramman

Recept keto chocolade met macadamia

Hoe kom je die burn out sneller uit?

Gemotiveerd op naar beter!

Kijk ook eens naar het werk en inspiratieboek Op naar beter van V.P. Ramman. In dit lifestyle boek staan meer oefeningen en affirmaties om krachtiger in het leven staan. Soms heb je namelijk net die uitleg nodig.

Dit werkboek is meer dan een notitieboek en meer dan een quote-boek. Het is bovendien gemakkelijk te lezen met herkenbare materie. Elk mens kan wel wat inspiratie en motivatie gebruiken. Dat maakt ‘Op naar beter’ een leuk cadeau voor je vriendin, oma, moeder, zus of collega.

‘Op naar beter’ is te bestellen tegen € 16,95 bij alle (online) boekhandels, zoals de Bruna, Ako en Bol.com met ISBN/EAN 978-94-6443-212-1 en bij de drukker Pumbo.nl.

Ook vind jij het boek op https://www.boekenbestellen.nl/ . Klik hiertoe op de winkelwagen-button bij deze blog. Op naar een beter ‘zijn’!

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem ook kennis van onze vrijwaringsclausule.

Recept gebakken zuivelvrije minder suiker yoghurttaart – Gemakkelijke variatie op cheesecake, Vera's Lifestyle Wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download jouw GRATIS e-boekjes en ga gelijk op voor beter! Ook jij kunt voortaan fijnere dagen hebben.

Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten!
Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten met een handige checklist!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies recepten!

Recente berichten
No thumbnail available
Vertrouw op jezelf en jouw intuïtie
Het leven kan een uitdaging zijn met al die obstakels onderweg. Vertrouw op jezelf. Jouw intuït[...]
No thumbnail available
Wie je vandaag bent, hoef jij morgen niet te zijn
Wie je vandaag bent, hoef jij morgen niet te zijn. Wie jij vandaag bent, zegt niets over wie ji[...]
Kids kiwi tiramisu - Minder suiker no bake cake
Kids kiwi tiramisu - Minder suiker no bake cake
Kids kiwi tiramisu - No bake cake recept met minder suiker Deze kiwi tiramisu is een frisse no b[...]
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept
Hoe maak je zelf haarolie? Incl DIY recept Wispelturig, beschadigd en stug haar heeft soms iets [...]
Weet wat jij zoekt - Wet van de aantrekkingskracht
Weet wat jij zoekt - Wet van de aantrekkingskracht
Weet wat jij zoekt - de wet van de aantrekkingskracht Heb jij weleens gehoord van de wet van de [...]