Heb je weinig tijd, maar is een dessert wel zo lekker? Deze peer-caramel-chocolademousse is dan misschien een uitkomst voor jou. Het bevat maar twee ingrediënten en is gemakkelijk te doen voor iedereen. Handig voor kinderen, studenten en een druk gezin. Daarnaast krijg je een flinke hoeveelheid chocolademousse voor weinig geld.
Bij deze peer-caramel-chocolademousse wordt geen extra suiker toegevoegd, waardoor dit dessert heerlijk zacht en fris uitpakt. Dit recept bevat geen toegevoegde suiker, behalve dan wat er al in jouw keus aan peren en chocolade kunnen zitten. Ook bevat het geen vreemde ingrediënten. Het is een machtig dessert, serveer dus kleine beetjes of maak er een fantastisch grand dessert van!
Recept peer-caramel-chocolademousse
Afhankelijk van jouw keus chocolade bevat het recept meer of minder suiker. Ik koos voor caramel-chocoladedruppels, maar net als witte chocolade bevat caramel wat meer suiker dan pure chocola. Bepaal zelf waar je zit met je lowcarb of suikerarm dieet en kies de chocola die bij jou past.
Verse peren liggen in het najaar voor het oprapen. Neem een lekker sappig ras, zoals conference of doyenne du comice. De pectine in de verse peertjes zijn prima om de chocolademousse te doen opstijven. Vooraf koken tot perenmoes mag, maar is niet nodig.
De kokosolie in dit recept is optioneel, maar wel handig als je de mousse wat steviger wilt hebben. Gebruik geen vloeibare kokosolie maar vaste. Vaste kokosolie zal bij het afkoelen de mousse helpen opstijven.
Ingrediënten chocolademousse
Voor circa 6-8 porties
- Circa 500 gram peren (conference)
- Circa 250 gram caramel chocoladedruppels
- Evt circa 1 eetlepel vaste kokosolie
Bereiden chocolademousse
5 minuten en 2-3 uur wachttijd
Schil de peren en snijd in stukjes. Smelt de chocolade met de kokosolie op zacht vuur. Blijf roeren, zodat de chocolade niet aanbrandt. Gebruik je geen kokosolie? Smelt de chocolade dan au bain-marie, dus plaats het pannetje met chocola boven een pan met kokend water. Roer regelmatig om tot de chocola vloeibaar is.
Plaats de stukjes peer en de gesmolten chocolade in een keukenmachine en pureer fijn. Pulseer tot een schuimige massa, zodat de chocolademousse ook luchtig is.
Stort in een puddingvorm of een kom of 1-persoonsschaaltjes. Laat 2-3 uur opstijven in de diepvries of 5-8 uur in de koelkast. Bij het gebruik van witte chocolade of caramel-chocolade duurt opstijven langer dan bij pure chocolade.
Stort de opgesteven peer-caramel-chocolademousse op een groot bord en snijd in plakjes. Mocht de mousse niet naar je zin opstijven, dan kun je alsnog besluiten om met een lepel bolletjes mousse uit de schaal te scheppen. Maak er een grand dessert van en serveer met meer fruit, amandelkoekjes en/of een plakje cake. Geniet ze!
Meer blogs en de vrijwaringsclausule
Ben je op zoek naar recepten en tips gericht op een gezonde levensstijl? Werk jij ook graag met pure natuurproducten? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.
Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Kijk eens hier voor het fantasy boek De Gelijkgestemden. Meer over het lifestyle boek Op naar beter vind je hier.
Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Resultaten verschillen per persoon en per recept. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.
Vera’s Lifestyle Wereld doet niet aan betaalde promotie, tenzij expliciet wordt vermeld. Wel kan Vera’s Lifestyle Wereld voor sommige links een kleine commissie ontvangen. Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo help je mee met alle info online houden. Dank vast!
- Boeken van V.P. Ramman
- DIY projecten plus tips
- Een beter mens met hond
- Een beter mens outdoor en op reis
- Een betere leefstijl en een positieve mind
- Recepten binnen ketogeen of koolhydraatarm dieet
- Recepten binnen klein budget
- Recepten met minder suiker
- Recepten uit Suriname
- Recepten vegan of vegetarisch
- Recepten voor balansdagen
- Recepten voor barbecue, kamado en oven
- Recepten voor haren en huid