Gebakken zuivelvrije yoghurttaart met kruidnoten

Recept gebakken zuivelvrije yoghurttaart met kruidnoten en minder suiker


Een gebakken zuivelvrije yoghurttaart met kruidnoten is een heerlijke en gemakkelijke traktatie – of je nu wel of niet een restje kruidnoten op wilt maken na Sinterklaas. Natuurlijk kun je deze cheesecake-achtige taart ook presenteren als het seizoen net begonnen is, de eerste pepernoten zijn immers al in september te krijgen. Voor- en nagenieten zouden meer mensen moeten doen.

Heb je geen kruidnoten bij de hand? Vervang dan dezelfde hoeveelheid in dit recept door bastognekoeken of gemberkoekjes – of haal pepparkakor bij de Ikea. De donkere smaak van al deze koekjes combineert fijn met de frisse yoghurt. Het leuke van deze taart is dat elk puntje anders kan zijn, omdat de koek gaat drijven in het beslag en ingesloten raakt in de taart.

Deze gebakken yoghurttaart met kruidnoten kost weinig, terwijl je een rijke smaak krijgt. Dit recept is een fijne en snelle afwisseling op dure taarten, cheesecakes en flans, waardoor het prima past in een studentenbudget of low budget huishouden. Leuk om uit te proberen voor kinderen en tieners, want je hebt niet eens een keukenmachine nodig. Roer alles lekker samen met een garde of pollepel, klaar!

Recept gebakken zuivelvrije yoghurttaart met kruidnoten

Dit recept bevat minder suiker, net als alle andere recepten op de website van Vera’s Lifestyle Wereld. Voeg gerust meer of minder suiker toe naar smaak. Dat geldt ook voor alle andere ingrediënten in dit recept. Je kunt hier uit de losse pols werken. Dit toetje behoort niet voor niets tot mijn favoriete, omdat het eigenlijk niet mis kan gaan.

Als je zin hebt in een zuivelvrije yoghurt, dan kan dat prima. Ik gebruikte dit keer toevallig kokosyoghurt, maar weet uit ervaring dat ook gewone yoghurt, vanilleyoghurt en sojayoghurt ook heerlijk smaken met dit recept. Ik gebruikte sinaasappelsap en abrikozenjam, maar dat kun je rustig weglaten. Deze taart heeft namelijk niet veel nodig om lekker te zijn.

Ingrediënten gebakken yoghurttaart met kruidnoten

(circa 10-12 grote punten)

  • 250 gram kruidnoten
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 800 gram kokosyoghurt
  • 50 ml sinaasappelsap (eventueel)
  • 50 gram custard of maïzena
  • 3 eetlepels abrikozenjam naar smaak (eventueel)

Bereiden gebakken yoghurttaart met kruidnoten

(5 minuten + 60 minuten oventijd + 3 uur opstijven (eventueel))

Verwarm de oven voor op 150-175C. Klop eieren en suiker kort los met een garde. Voeg de custard toe en meng. Voeg de yoghurt toe en het sap. Meng tot een samenhangend geheel.

Roer een deel van de kruidnoten door het beslag. Doe de rest van de kruidnoten in een grote ovenschaal. Stort het beslag voorzichtig op de nootjes. De kruidnoten zullen gaan drijven in het beslag en dat is helemaal prima. Dat komt goed bij het bakken. Verwarm eventueel de jam kort tot het vloeibaar is en druppel dit over het beslag.

Plaats de ovenschaal in het midden van een oven en bak circa 60 minuten tot de randen iets bruin zijn. Doe de oven uit en laat de taart in de oven verder garen en afkoelen. In principe is de taart al heerlijk zo uit de oven, maar zullen de punten niet vormvast zijn – een beetje puddingachtig en erg Engels.

Zet de lauwe taart daarna in de koelkast en laat het daar twee uur opstijven. Hierna zijn de punten wel vormvast, zoals cheesecake. Je kunt de punten eventueel aankleden met vers fruit en/of jam en meer kruidnootjes of andere koekjes. Geniet ze!

Misschien vind jij dit ook interessant?

Zoek jij prettige ondersteuning bij die betere levensstijl? Bij Vera’s Lifestyle Wereld staan motivaties, leefstijltips en recepten. De gerechten zijn gericht op het gebruik van minder suiker en betere ingrediënten. Het resultaat biedt daardoor vaak meer smaak. De hele website is gericht op een gezonder lijf en kalmer brein krijgen – zonder dat het veel gedoe is. Kijk eens mee naar:

Kids kiwi tiramisu met minder suiker

Recept Easy lazy no bake red velvet cake

Recept ketogeen gouden melk

Recept Surinaamse laddoo zonder koken en met maar 2 ingrediënten

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Recept gebakken zuivelvrije yoghurttaart met kruidnoten en minder suiker
Recept gebakken zuivelvrije yoghurttaart met kruidnoten en minder suiker

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights