No bake kids kruidnoten trifle recept

No bake kids kruidnoten trifle


Een no bake kids kruidnoten trifle is een gemakkelijk dessert met de drukke dagen rond Sinterklaas en kerst. Dit toetje staat in vijf minuten op tafel en is zo simpel dat kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Maak dit dessert nog simpeler en goedkoper door vanillesaus of vla te pakken in plaats van mascarpone en room.

Als je geen kruidnoten hebt, kun je ook koeken als bastogne of digestives verkruimelen. Deze kids kruidnoten trifle is een no bake gerecht. Je hoeft het dus niet te bakken of te verhitten. Ideaal voor studentenkamers dus en zeker ook passend binnen een klein budget te maken.

Verdeel de ingrediënten over mooie glazen voor een feestelijk effect. Of maak dit nagerecht in een grote schaal en laat het een paar uur opstijven, zodat je mooie punten of blokjes kunt snijden. Je zult zien dat de kruidnoten de smaken opnemen en net als lange vingers bij een tiramisu een zachte, soppige cake-laag vormen.

Recept no bake kids kruidnoten trifle

Deze trifle, oftewel tiramisu, kun je aanpassen naar wens. Wel zo handig met de feestdagen in december. Ik gebruikte verse, zelfgemaakte  bosbessenjam. Laat fruit weg, voeg verse vruchten toe, gebruik vanille in plaats van kaneel, schenk een scheutje siroop of likeur over het dessert. Het is jouw feest.   

Deze kids kruidnoten trifle krijgt een luxere uitstraling met vers fruit en als onderdeel bij een grand dessert. Maak bijvoorbeeld een bordje met de kids rocky road en laddoo. Die recepten staan verderop in deze blog.

Ingrediënten no bake kids kruidnoten trifle

  • 175 gram Kruidnoten
  • 250 gram ongeklopte slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 250 gram bosbessenjam en/of verse bosbessen of aardbeien

Bereiden no bake kids kruidnoten trifle

Klop met een mixer mascarpone, slagroom, poedersuiker en kaneel samen tot alles is opgenomen. Je kunt ook doorkloppen tot je een dikke, luchtige massa krijgt. Dat is met een elektrische mixer ongeveer een minuut.

Verdeel de helft van de kruidnoten over de glazen. Verdeel de helft van de jam over de kruidnoten. Verdeel de helft van het roommengsel over de jam. Druk lichtjes aan en strijk glad.

Doe hetzelfde met de rest van de kruidnoten, jam en room. Bestrooi met extra kaneel en maak af met extra kruidnootjes en/of fruit.

Binnen een klein budget en lekker simpel een heerlijk toetje maken kan! Kijk eens mee naar de YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld

Misschien vind jij dit ook interessant?

Zoek jij prettige ondersteuning bij die betere levensstijl? Bij Vera’s Lifestyle Wereld staan motivaties, leefstijltips en recepten. De gerechten zijn gericht op het gebruik van minder suiker en betere ingrediënten. Het resultaat biedt daardoor vaak meer smaak. De hele website is gericht op een gezonder lijf en kalmer brein krijgen – zonder dat het veel gedoe is. Kijk eens mee naar:

Recept Easy lazy no bake red velvet cake

Recept ketogeen gouden melk

Recept Surinaamse laddoo zonder koken en met maar 2 ingrediënten

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

No bake kids kruidnoten trifle
No bake kids kruidnoten trifle

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights