DIY eetbaar slijm voor Halloween – Moerasslijm, zombieslijm of bloederig slijm

Eetbaar slijm voor Halloween - Maak zelf heel voordelig moerasslijm, zombieslijm en bloederig slijm


Eetbaar slijm maken? Lekker griezelen bij een moerasslijm met Halloween? Of zin in een zombiekleurig dessert waar de insecten uitkruipen bij een griezelfeest? Nou denk je vast, waarom zou ik snot willen eten op een party? Nou … kijk eens naar de toetjes in een willekeurig supermarkt. Waar zijn ze van gemaakt? Juist! Zetmeel en water.

Maak dus zelf eens een lekker kleverige pudding met Halloween. Niet alleen heb je een overweldigend mooi, glanzend slijm; ook zijn de ingrediënten voor moerasslijm, zombieslijm of bloederig slijm spotgoedkoop. Bovendien kost dit dessert of start van een (alcoholvrije) cocktail amper tijd. Het recept is simpel en daarmee ideaal voor kinderen, tieners en studenten.

Ook te gebruiken als grime of schmink

Dit slijm is zo stevig en plakkerig en taai, dat ik het zelf heel goed zou kunnen gebruiken bij het schminken van kinderen tot enge monsters. Een paar slierten bij de neus als snot of als kwijl langs de mondrand – zijn ze meteen gevalletje dolle hond of monster. Of lekker door het haar laten druipen. Langs de oren. Ik wed dat niemand dan nog durft te zeggen dat ze ‘altijd zo lief zijn’.

Kijk voor het basisrecept eens op DIY recept eetbaar slijm voor Halloween. Daar vind je tips voor het maken van glitterslijm of hoe vreemd ook … lekker geurend slijm.

Recept eetbaar slijm voor Halloween

Geschikt voor veganisten, dus zuivelvrij. Daarnaast lekker glutenvrij en suiker valt te minderen naar smaak. Als het eetbaar slijm is afgekoeld, is het eetbaar. Feitelijk maak je een pudding, maar is het glanzend, doorzichtig en eetbaar slijm door het gebruik van aardappelzetmeel. Eventueel kun je zelfs passende snoepjes of griezelspeeltjes gebruiken voor jouw eetcreaties.

Het eetbaar slijm is een perfect begin voor (alcoholvrije) cocktails. Stort het slijm in glazen. Laat afkoelen en vul het glas aan met een drankje naar je zin. Laat een nepoogbal (lychee met een bosbes bijvoorbeeld) erin drijven of een eng griezeldropje en klaar.

Hoe werk je met kleuren

Kies je voor groen moerasslijm of zombieslijm? Maak de pudding dan extra onaantrekkelijk door er na het afkoelen eng griezelsnoep in te steken en nepdiertjes op de rand van de glazen te hangen.

Als je liever wilt griezelen met een bloederig kleur slijm, kun je rode limonade gebruiken en rode voedingskleurstof. Pak snoepjes in de vorm van gebitten. Wacht tot het slijm is afgekoeld en duw een gebitje in het (half) afgekoelde slijm. Laat het verder opstijven. En smullen maar! Of niet … het is tenslotte Halloween.

Over het werken met kleuren: Voor een moeraskleur kun je reeds groene limonade pakken, zoals reine claude. Maak de kleur eventueel dieper met een druppel groene kleurstof. Of pak een gele limonade en druppel er een druppel blauwe kleurstof door (geel plus blauw maakt groen). 

Ingrediënten voor eetbaar slijm

  • 50 ml limonadesiroop
  • 100 ml water
  • 1 of 2 druppels voedingskleurstof
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • griezelsnoepjes
Eetbaar zombieslijm maken voor Halloween?
Eetbaar zombieslijm maken voor Halloween? Geschikt voor veganisten, glutenvrij, melkvrij. Minder suikers. Volg het recept op Vera’s LifestyleWereld

Bereiden eetbaar slijm

Roer de siroop door het water plus een druppel of twee voedingskleurstof. Is de kleur naar je zin? Want dit zal ongeveer je eindresultaat zijn. Druppel eventueel meer voedingskleurstof door de limonade voor een intenser kleurtje nu het nog kan.

Roer het aardappelzetmeel door de limonadesiroop. Blijf roeren. Breng het mengsel aan de kook. Blijf roeren. Doe het vuur uit bij de eerste klontjes. Goed blijven roeren tot een gladde, doorzichtige substantie ontstaat.

Stort het moerasslijm in vormpjes of glazen. Laat het afkoelen en decoreer naar wens met snoepjes. Laat verder koud worden. Dien op met meer decoratie.

Eetbaar agar-agar gelei

Natuurlijk kun je voor een minder slijmerige, eetbare variatie ook een zakje agar-agar pakken. Een pudding van agar-agar (of gelatine) levert een griezelige drilpudding op. Het smaakt voornamelijk naar limonade en smelt in de mond. Een vreemde sensatie als je zo’n glibberig toetje nog niet gewend bent. En ideaal voor griezelfeestjes.

Een oriëntaalse supermarkt heeft zat kleurtjes op voorraad. Bij de agar-agar hoef je vaak alleen wat water en suiker (of limonade naar smaak) toe te voegen. Koken. Giet de vloeistof in vormpjes naar keus. Haal de toetjes eventueel uit de vorm. Of stort alles in een grote schaal en laat afkoelen en snijd in blokjes.

Normaal serveer je er fruit bij. Je zou kunnen overwegen om lychee uit blik te pakken en in elke lychee een rode druif of een bosbes in te duwen. Zo heb je oogballen. Leg er griezelsnoep tussen en je griezeltoetje staat klaar.

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Eetbaar slijm voor Halloween - Maak zelf heel voordelig moerasslijm, zombieslijm en bloederig slijm
Eetbaar slijm voor Halloween – Maak zelf heel voordelig moerasslijm, zombieslijm en bloederig slijm

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop dan eens hieronder door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights