Tiramisu met fruit – Zonder ei of alcohol of koffie

Snel tiramisu recept zonder ei of alcohol met fruit


Dit recept voor tiramisu is een snelle variant van het beroemde Italiaanse dessert en bevat geen alcohol, geen rauwe eieren en geen koffie. Daarnaast bevat dit toetje minder suiker dan normaal.

Wat heb je dan wel? Het bevat dikke, lobbige room en veel smaak door al het fruit. En het biedt een mooi alternatief op een rijk dessert die veel mensen niet kunnen hebben, vanwege eventuele dieetrestricties. Je zet een luxe dessert op tafel die je weinig gedoe kost. In 10 minuten staat de schaal op te stijven en kun je verder met je dag.

Toch smaakt het eindresultaat rijk en kun je de smaak verder aanpassen. Zo komen mensen die gek zijn op likeur of koffie toch aan hun trekken. Dikke kans dat dit nagerecht jouw feestje compleet maakt. Zeker omdat wat gemak fijn is bij uitgebreide diners, zoals met kerst en oud & nieuw. Kijk eens mee naar de variatietips en de YouTube-video in deze blog en schat zelf in of dit dessert iets voor jou is.

Kidsproof, dus zonder alcohol

Mijn kinderen krijgen steeds meer interesse in gerechten, vooral de bekende. Of zij ook tiramisu een keer mochten proberen? De klassieke tiramisu bevat echter likeur, koffie en veel suiker. Dat leek mij niet geslaagd.

Zoekend naar recepten vond ik voor hen rauwe eieren ook niet geschikt. Restte mij alleen zelf aan de slag te gaan en hun meest perfecte tiramisu te verzinnen. En eigenlijk … is dit nagerecht voor kinderen veel lekkerder en in minder tijd klaar!

Mijn kindertiramisu bevat minder snelle koolhydraten, dan de oorspronkelijk Italiaanse tiramisu. Het bevat ook minder suiker dan andere kinderrecepten die ik voorbij heb zien komen. Wil je liever een zoetere tiramisu? Voeg dan wat suiker toe aan de slagroom en/of kies voor zoete jam. Mijn bramenjam heb ik zelf gemaakt en bevat de helft van de suikers dan een gewoon potje confiture.

Ook volwassenen vinden deze versie lekker. Voor de ouderen onder ons kun je er eventueel een glaasje koffielikeur of amandellikeur of vruchtenlikeur bij serveren. Of serveer de tiramisu op een scheutje afgekoelde espresso in de schaal. Zo heeft men toch wat pit.

Recept snelle kidsproof tiramisu zonder ei of alcohol en met fruit

Houd rekening met je leefstijl en je fitdoelen. Pas de calorieën aan naar jouw zin. Met het recept als basis kun je het nagerecht aanpassen naar compleet vegan. De winkels bevatten tegenwoordig voldoende plantaardige zuivelvarianten en veganistische biscuits.

Wij hebben al verschillende soorten tiramisu geproefd die helemaal kidsproof zijn. Mijn mening is dan ook intussen, dat het niet uitmaakt welk melk je pakt of welk sap of welk fruit. Als de smaken maar bij elkaar passen.

Qua melk kun je denken aan (pure) chocolademelk of melk met aardbeien of perziken. Wil je geen melk, dan doen sappen het ook prima. Overweeg wat dikker sap, zoals dubbeldrank, sinaasappelsap met vruchtvlees of pak een smoothie.

Je kunt kiezen voor vers fruit als bramen, frambozen of perziken. Je kunt ook kiezen voor een potje jam of confituur. Confiture van kersen of zwarte bessenjam steken qua smaak heerlijk af bij alle room.

Wij worden extra vrolijk van fruit. Maar laat de vruchten weg als je de klassieke tiramisu wilt, en voeg eventueel pure chocola toe voor extra smaak. Wat espressokoffie kan natuurlijk ook, als je kind daaraan toe is. Deze tiramisu staat ook erg chique, als je het meteen klaarmaakt in glaasjes. Leuk voor de feestdagen!

Ingrediënten tiramisu

Voor een schaal vol, ca 10 personen

  • 175 gram lange vingers
  • 250 gram slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 300 gram (potje) bramenjam
  • Glas 150 ml aardbeienmelk (Fristi)
  • 1 theelepel pure cacaopoeder

Bereiden tiramisu

Roer de mascarpone los, eventueel met een lepel melk of water. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom luchtig door de mascarpone.

Haal de helft van de lange vingers één voor één door de aardbeienmelk en spreid ze uit in een schaal. Verdeel eerst de helft van de jam over de lange vingers, zodat de smaak in de biscuits kan trekken. Verdeel de helft van het mascarpone-slagroommengsel over de jam. Strijk glad.

Herhaal dezelfde stappen voor de tweede helft, dus de rest van de biscuits door de melk halen en verspreiden. Dan de jam en de rest van het mengsel erover verdelen. Strijk glad.

Strooi wat cacaopoeder over de schaal. Maak een patroon met een vork, als je dat wilt. Laat de schaal met de tiramisu 1 tot 2 uur opstijven de koelkast. De biscuits zuigen verder vocht op en worden zo zacht als cake. Snijd aan en serveer met extra vers fruit en voor degenen die dat willen een glaasje likeur en koffie erbij. Geniet ze!

(Kinder)Tiramisu zonder rauwe ei of koffie en alcoholvrij. Kijk mee naar de YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld.

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Ben je op zoek naar een leuk cadeau? Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Snel tiramisu recept zonder ei of alcohol met fruit
Snel tiramisu recept zonder ei of alcohol met fruit

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Lekker genieten van het leven met alle voeding erin? Mik op recepten die minder suikers bevatten en kies voor natuurlijke ingrediënten. In de onderstaande blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld staan meer ideeën – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights