Granita van maracuja en groene thee

Recept granita van maracuja en groene thee


Heb jij al eens granita gemaakt – of slush puppy of schaafijs? Dit recept van granita van maracuja en groene thee is onweerstaanbaar lekker en gemakkelijk zelf te maken. Een keukenmachine is niet eens nodig. Granita is een vorm van sorbetijs, maar is iets minder bevroren. Je kunt dit verfrissende ijs maken van fruit of limonade. Gebruik het als basis voor een cocktail of een grand dessert. Serveer de granita van maracuja en groene thee eens bij een kamado of barbecue. Succes verzekerd!

In de loop der tijd ontstonden in verschillende landen verschillende vormen van zelfgemaakt ijs. In Suriname wordt bijvoorbeeld met een rasp kleine kristallen van een blok ijs geschaafd. Het schaafijs wordt daarop overgoten met limonade. Slush puppy is een andere variant, waarbij limonadesiroop in een machine wordt geroerd tot het schaafijs is. In Sicilië wordt limonade of fruitpuree half ingevroren. Door het mengsel van tijd tot tijd door te roeren wordt het ijs korrelig van structuur. Dit heet in Italië granita en het kan variëren van haast vloeibaar tot stevig schaafijs.

Recept granita van maracuja en groene thee

Dit recept past in een kleiner budget en een betere leefstijl – en al helemaal als je in Nederland de maracuja in de aanbieding treft. Er bestaan verschillende soorten passievruchten. Pak vers passiefruit naar jouw zin. Maracuja, oftewel passievruchten of markoesa of granadilla, hebben een verleidelijke geur en smaak en lenen zich goed voor een limonade – en dus een granita.

Je kunt de limonadesiroop met water maken, maar groene thee maakt het ijs net even lekkerder. Het bittere van de thee past wonderwel goed bij de friszure smaak van maracuja. Pak een groene thee naar je zin. Ik koos voor groene thee met jasmijn.

Ingrediënten granita van maracuja en groene thee

  • 4 passievruchten
  • 250 ml (sterke) groene thee
  • 100 gram suiker

Bereiden granita van maracuja en groene thee

(5 minuten en 2-3 uur invriezen)

Zet thee met 1 of 2 zakjes groene thee. Snijd de passievruchten doormidden. Lepel het fruit uit in een pan. Voeg thee en suiker toe. Breng het mengsel aan de kook. Laat het even borrelen, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Laat de limonade iets afkoelen.

Plaats de limonade in een bakje in de vriezer. Roer na een uur door. Roer en prak vervolgens elke 15-30 minuten de granita door tot de ijskristallen naar je zin groot genoeg zijn. Serveer de granita in een leuk glaasje bij een lekker gebakje of pannenkoeken.

Wil je sneller klaar zijn? Ik kookte mijn limonade eerst, omdat ik de smaken dan beter vind intrekken. Maar je kunt alles doorroeren zonder koken. Mix het eventueel in een keukenmachine glad alvorens het in te vriezen.

Recept granita van maracuja en groene thee
Recept granita van maracuja en groene thee

Misschien vind je dit ook interessant

Recept Easy lazy no bake red velvet cake

Recept ketogeen gouden melk

Recept Surinaamse laddoo zonder koken en met maar 2 ingrediënten

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Dit werkelijk spannende en dikke boek vind je ook op de bestelsite van drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights