Recept Rijke Kids Rocky Road Chocolade Fudge

Recept rocky road chocolade fudge - Een berg fudge in weinig tijd en geschikt voor beginners


Recept rocky road chocolade fudge - Een berg fudge in weinig tijd en geschikt voor beginners
Een berg rocky road chocolade fudge in weinig tijd en geschikt voor beginners

Als je dol bent op chocolade zou je deze rijke, smeuïge rocky road chocolade fudge eens moeten proberen. Dit recept is simpel, levert een berg snoeperij op en kan eigenlijk niet mislukken. Hiermee is deze chocolade fudge meteen een leuk recept voor beginners.

Zet dit recept eens in op een kinderfeest. Gebruik een muffinbakplaat en muffinvormpjes. Laat kinderen zelf hun fudge vullen met snoep van hun keus. In een paar minuten staat het in de koelkast op te stijven en twee uur later kan elk kind ervan genieten op een kinderfeest.En natuurlijk is deze traktatie ook geschikt voor studenten met een kleine keuken. Je hebt bijna geen keukenspulletjes nodig. Ook is de chocolade snel gesmolten. Met een blikje gecondenseerde melk en wat overgebleven snoepgoed heb je een berg fudge. Lekker als extra snack in het studentenhuis of bij een studie.

Normaal zit een Amerikaanse rocky road chocolade fudge vol marshmallows, snoep, noten en pinda’s. Maar in mijn gezin is sprake van een pinda- en notenallergie.  Daarom maak ik de fudge liever zelf.  Dit recept voor chocolade fudge is aan te passen naar jouw smaak. Handig met voedingsallergieën of voedselintoleranties.

Kijk eens mee naar dit recept voor een voordelige rocky road chocolade fudge

Recept Kids Rocky road chocolade fudge

Bij dit fudge recept wordt een blikje gecondenseerde melk gebruikt. Hierdoor valt pure chocola zacht uit en smaakt het meer naar melkchocolade. Kies voor chocoladedruppels of repen. Hoe beter de chocolade, hoe beter de fudge. Kijk naar je budget en ga aan de slag.

Denk aan een vulling van ongeveer 250 gram als je een rijk gevulde fudge wilt. Qua snoep wordt vaak  marshmallows, gummies en/of mint candy canes gebruikt. Maar de Hollandse gummibeertjes, winegums, zuurtjes en spekjes volstaan prima. Knip of snijd ze eventueel in kleinere stukken.

Liever minder zoete rocky road chocolade fudge?

Houd rekening met jouw gevoel van zoet. Deze fudge valt met alle snoepgoed erg zoet uit. Wil je een minder zoete fudge, kies dan voor pure chocolade met boven de 70% cacao. En kies in plaats van snoep voor ongezoet en gedroogd fruit, zoals bosbessen of rozijnen.

Het recept bevat hoe dan ook veel koolhydraten. Het past echter binnen een balansdag. Maar wil je iets dat beter bij jouw gezondere leefstijl past? Kies dan voor Recept Keto Chocolade met Macadamia.

Ingrediënten chocoladefudge

  • Fudge:
  • 350 gram stukjes pure chocolade
  • 397 ml gecondenseerde melk
  • 30 ml ghee
  • ½ theelepel zout
  • Vulling:
  • 80 gram snoep (gummies, zuurtjes, etc.)
  • 70 gram koekjes digestives
  • 50 gram cranberries
  • 50 gram marshmallows

Bereiden chocoladefudge

(5 minuten en 120 minuten opstijven in koelkast)

Bereid de fudge: Laat chocolade, gecondenseerde melk, ghee en zout op zacht vuur smelten. Roer regelmatig om.

Bereid de vulling: Knip in de tussentijd marshmallows in stukjes. Breek koekjes in stukjes. Rangschik de vulling over een vorm. Houd wat achter voor decoratie.

Stort de fudge over de vulling. Druk goed aan met een lepel. Decoreer de fudge naar wens. Laat opstijven in koelkast of vriezer. 

Haal de fudge uit de vorm. Als het goed is, heb je een prachtige, onregelmatige vorm. Snijd in brokken. Lekker bij koffie of thee.

Andere methode: Je kunt de vulling door de fudge roeren en dan de massa uitstorten in de vorm.

Misschien vind jij dit ook interessant?

Zoek jij prettige ondersteuning bij die betere levensstijl? Bij Vera’s Lifestyle Wereld staan motivaties, leefstijltips en recepten. De gerechten zijn gericht op het gebruik van minder suiker en betere ingrediënten. Het resultaat biedt daardoor vaak meer smaak. Eigenlijk is de hele website gericht op een gezonder lijf en kalmer brein krijgen – zonder dat het veel gedoe is. Kijk eens mee naar:

Recept Easy lazy no bake red velvet cake

Recept Kids Kiwi Tiramisu

Recept Cantharellen en Courgette Soep

Recept Smoothie met Abrikozen en Nectarine

Motiverend en inspirerend op naar beter met V.P. Ramman

Gemotiveerd op naar beter!

Kijk ook eens naar het werk en inspiratieboek Op naar beter van V.P. Ramman. In dit lifestyle boek staan meer oefeningen en affirmaties om krachtiger in het leven staan. Soms heb je namelijk net die uitleg nodig.

Dit werkboek is meer dan een notitieboek en meer dan een quote-boek. Het is bovendien gemakkelijk te lezen met herkenbare materie. Elk mens kan wel wat inspiratie en motivatie gebruiken. Dat maakt ‘Op naar beter’ een leuk cadeau voor je vriendin, oma, moeder, zus of collega.

‘Op naar beter’ wordt geleverd door de drukker Pumbo.nl. en is te bestellen tegen € 16,95 bij alle (online) boekhandels, zoals de Bruna, Ako en Bol.com met ISBN/EAN 978-94-6443-212-1. Bekijk het boekje eens meteen met onderstaande link.

Op Naar Beter

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!