Kids rocky road chocolade fudge – Voordelige snoeperij

Recept rocky road chocolade fudge - Een berg fudge in weinig tijd en geschikt voor beginners


Als je dol bent op chocolade zou je deze rijke, smeuïge rocky road chocolade fudge eens moeten proberen. Dit recept is simpel, levert een berg snoeperij op en kan eigenlijk niet mislukken. Hiermee is deze chocolade fudge meteen een leuk recept voor beginners.

Zet dit recept eens in op een kinderfeest. Gebruik een muffinbakplaat en muffinvormpjes. Laat kinderen zelf hun fudge vullen met snoep van hun keus. In een paar minuten staat het in de koelkast op te stijven en twee uur later kan elk kind ervan genieten op een kinderfeest.En natuurlijk is deze traktatie ook geschikt voor studenten met een kleine keuken. Je hebt bijna geen keukenspulletjes nodig. Ook is de chocolade snel gesmolten. Met een blikje gecondenseerde melk en wat overgebleven snoepgoed heb je een berg fudge. Hierdoor ben je voordelig uit en blijf je binnen je budget. Dat maakt studeren extra leuk.

Normaal zit een Amerikaanse rocky road chocolade fudge vol marshmallows, snoep, noten en pinda’s. Maar in mijn gezin is sprake van een pinda- en notenallergie.  Daarom maak ik de fudge liever zelf.  Dit recept voor chocolade fudge is aan te passen naar jouw smaak. Handig met voedingsallergieën of voedselintoleranties.

Recept Kids Rocky road chocolade fudge

Bij dit fudge recept wordt een blikje gecondenseerde melk gebruikt. Hierdoor valt pure chocola zacht uit en smaakt het meer naar melkchocolade. Kies voor chocoladedruppels of repen. Hoe beter de chocolade, hoe beter de fudge. Kijk naar je budget en ga aan de slag.

Denk aan een vulling van ongeveer 250 gram als je een rijk gevulde fudge wilt. Qua snoep wordt vaak  marshmallows, gummies en/of mint candy canes gebruikt. Maar de Hollandse gummibeertjes, winegums, zuurtjes en spekjes volstaan prima. Knip of snijd ze eventueel in kleinere stukken.

Ingrediënten chocoladefudge

  • Fudge:
  • 350 gram stukjes pure chocolade
  • 397 ml gecondenseerde melk
  • 30 ml ghee
  • ½ theelepel zout
  • Vulling:
  • 80 gram snoep (gummies, zuurtjes, etc.)
  • 70 gram koekjes digestives
  • 50 gram cranberries
  • 50 gram marshmallows

Bereiden chocoladefudge

(5 minuten en 120 minuten opstijven in koelkast)

Bereid de fudge: Laat chocolade, gecondenseerde melk, ghee en zout op zacht vuur smelten. Roer regelmatig om.

Bereid de vulling: Knip in de tussentijd marshmallows in stukjes. Breek koekjes in stukjes. Rangschik de vulling over een vorm. Houd wat achter voor decoratie.

Stort de fudge over de vulling. Druk goed aan met een lepel. Decoreer de fudge naar wens. Laat opstijven in koelkast of vriezer. 

Haal de fudge uit de vorm. Als het goed is, heb je een prachtige, onregelmatige vorm. Snijd in brokken. Lekker bij koffie of thee.

Andere methode: Je kunt de vulling door de fudge roeren en dan de massa uitstorten in de vorm.

Liever minder zoete rocky road chocolade fudge?

Houd rekening met jouw gevoel van zoet. Deze fudge valt met alle snoepgoed erg zoet uit. Wil je een minder zoete fudge, kies dan voor pure chocolade met boven de 70% cacao. En kies in plaats van snoep voor ongezoet en gedroogd fruit, zoals bosbessen of rozijnen.

Het recept bevat hoe dan ook veel koolhydraten. Het past echter binnen een balansdag. Maar wil je iets dat beter bij jouw gezondere leefstijl past? Houd jij je bijvoorbeeld aan een ketogeen dieet of een lage koolhydratenleefstijl? Kies dan voor Recept Keto Chocolade met Macadamia.

Erg lekker – zonder die suiker kick – is dit Recept Chocolade brownie met kersen. De brownie bevat pure chocola, minder suiker en is glutenvrij. Ook dit recept is gemakkelijk te doen.

Kijk eens mee naar dit recept in de YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld voor een voordelige rocky road chocolade fudge

Meer van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Zo vind je op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld meer over het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Meer over dit motiverend doe-het-zelf-boek vind je ook op de bestelsite van de drukker Pumbo. Loop meteen naar dit werkboek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Meer over dit werkelijk spannende en dikke boek vind je op de bestelsite van dezelfde drukker Pumbo. Loop meteen naar de roman door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Recept rocky road chocolade fudge - Een berg fudge in weinig tijd en geschikt voor beginners
Een berg rocky road chocolade fudge in weinig tijd en geschikt voor beginners

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Bronvermelding

Dit heerlijke recept is gebaseerd op de Chocolate Pistachio Fudge van Nigella Lawson. Haar inmiddels beroemde recept staat hier.

Geverifieerd door MonsterInsights