Vegan rabarbercake met vanille | Echt comfort food

Recept rabarbercake met vanille | Echt comfort food

Als je denkt dat je bij een veganistische taart dat smeuïge en romige moet missen, heb je het mis. Deze vegan rabarbercake is onweerstaanbaar vol van smaak. Je zult niet merken dat er geen roomboter of melk of eieren in zit. Door gebruik te maken van pure, gemalen vanille en custard til je het geheel helemaal naar comfort food. Een echt luxe bourgondische taart.  

Heb je al eens rabarber gegeten? Doorgaans worden alleen de stengels gegeten en de zure smaak heeft wat weg van een zure appel. Het combineert erg goed met vanille, custard, vla en aardbeien. Daar rabarber maar een paar weken per jaar te oogsten en te eten valt, is het dus ergens mei opletten of de stengels in de winkel liggen. Profiteer er meteen van, want rabarber is lekker fris en bijzonder en goed voor de afwisseling.

Vegan rabarbercake met vanille | Echt comfort food

Deze cake pakt heerlijk zacht uit doordat er kokosolie en kokosmelk in zit. Om dezelfde binding te hebben als bij een vegetarische cake gebruik ik tarwemeel en quinoa-meel. Daarnaast is quinoa een geweldige vervanger van eieren. De cake krijgt net zo’n textuur als bij een normale cake – en eigenlijk is deze vegan rabarbercake lekkerder.

Rabarber kan afhankelijk van het rood in de stengels mooi rood kleuren bij het bakken. Kies dus als het even kan een zakje met rode rabarber uit. Schil de rabarber niet en trek de buitenste laag er niet af, want zo verwijder je de rode kleur en houd je het groene over. Ook prima natuurlijk.

Gebruik een zakje vanillesuiker als je geen pure, gemalen vanille in huis hebt. Geen problemen met eieren? Maak het vegetarisch en gebruik 3 eieren in plaats van quinoa-meel. De cake is gebakken in een ovale, glazen schaal, want je krijgt een grote hoeveelheid met de onderstaande hoeveelheid. En oogt de rabarbertaart niet prachtig? Wedden dat je trots bent op jezelf?

Alle stappen vind je in – en na – de YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld.

Ingrediënten rabarbercake met vanille

Beslag

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram quinoa-meel
  • 175 gram suiker
  • 1 theelepel vanille
  • ½ theelepel zout
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gram kokosolie

Vulling

  • 250 gram rabarber
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels custard

Bereiden rabarbercake met vanille

15 minuten en oventijd 60 minuten

Maak de rabarber schoon en snijd in dunne plakjes. Roer de schijfjes in een kom door met suiker en custard en zet apart. Smelt in een pannetje op zacht vuur de kokosolie iets tot het wat zachter of net aan vloeibaar is. Meng in een kom bakmeel, quinoa, suiker, zout en vanille. Roer met een garde of mixer de kokosmelk en kokosolie door tot alles opgenomen is. Je kunt in een minuutje klaar zijn met mengen! Hevel het beslag over naar een bakvorm. Maak een kuiltje in het midden en vul het op met de rabarber.

Bak in een voorverwarmde oven op 175C de rabarbercake in ongeveer 60 minuten gaar. Gaar is als de cakeranden mooi bruin zijn, de rabarber zacht is en rood is gekleurd en een satéprikker droog uitkomt. Als dat niet het geval is, laat je het nog eens 10 minuten doorgaren in een warme oven. Laat afkoelen, snijd aan en geniet ze! Extra lekker met wat vla of vanillesaus.

Wil je meer met rabarber?

De volgende recepten zijn ook erg de moeite waard!

Recept rabarbercake met vanille | Echt comfort food
Recept rabarbercake met vanille | Echt comfort food

Meer blogs en boeken

Nooit meer saai eten en lekker variëren met ingrediënten en dus ook voedingsstoffen. Dat is wat Vera’s Lifestyle Wereld biedt. Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Kijk eens hier voor het fantasy boek De Gelijkgestemden. Meer over het lifestyle boek Op naar beter vind je hier. De boeken zijn bij elke (web)boekhandel te krijgen, maar kijk ook eens hier bij Boekenbestellen.nl.

De vrijwaringsclausule

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Resultaten verschillen per persoon en per recept. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Vera’s Lifestyle Wereld doet niet aan betaalde promotie, tenzij expliciet wordt vermeld. Wel kan Vera’s Lifestyle Wereld voor sommige links een kleine commissie ontvangen. Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo help je mee met alle info online houden. Dank vast!

Geverifieerd door MonsterInsights