Halloween chocolade | Spookjes met groen slijm

recept Halloween chocolade | spookjes met groen slijm

Proef Halloween met deze sprankelende Halloween chocolade! De wat zure vulling past perfect bij zoete witte chocola en melkchocola. Zo hebben je smaakpapillen een heerlijke beleving te pakken.

Ik ben dol op Halloween. Die liefde stamt nog uit de tijd dat het griezelfeest helemaal geen hype was in Nederland. Ik vier het nu op een andere manier door voor mijn kinderen iets grappigs te maken. Dit keer had ik zin in groen slijm dat uit Halloween spookjes loopt als je er een hap uit neemt. En met deze Halloween chocolade lukte dat goed!

Recept Halloween chocolade | Spookjes met groen slijm

Dit recept zorgt voor een pure bonbon en is bovendien gemakkelijk te maken. Ik gebruikte speciale chocolademallen voor Halloween met een dikte van 2 centimeter. Maar je kunt de chocoladebonbons ook in siliconen mallen voor cupcakes storten.

Ik gebruik dit chocolade-recept al jaren voor verschillende soorten bonbons. Voor het groene slijm pakte ik kiwibessen, maar een groene kiwi volstaat ook. Je krijgt een heerlijk zuurtje dat goed samengaat met het zoete van witte chocola en melkchocola. Maar natuurlijk kun je ook een willekeurige pot vruchtenjam, marmelade of gelei pakken. Zo doet een lobbige aardbeienjam het ook goed als slijm dat naar buiten puilt. Dit recept is geschikt voor 400 gram chocolade. Afhankelijk van je keus kun je glutenvrij en lactosevrij aan de slag.

In de onderstaande YouTube-video kun je de bereidingswijze zien. Het recept volgt na het filmpje.

Ingrediënten Halloween chocolade

Chocolade coating

  • 200 gr witte chocolade
  • 2 eetl kokosolie
  • 200 gr melkchocolade
  • 2 eetl kokosolie

Vulling

  • 100 gr kiwi(bessen)
  • 2 volle eetl geleisuiker

Bereidingswijze Halloween chocolade

15 minuten en circa 60 minuten opstijven in de koelkast

Maak eerst de vulling door de kiwibessen af te spoelen en eventueel in stukjes te snijden. Breng in een pan op het vuur de besjes met de geleisuiker aan de kook. Blijf roeren terwijl fruit en suiker even borrelen. Drie minuten is voldoende voor zacht fruit. Doe de jam over in een pot en zet weg in de koelkast om af te koelen.

Breek in de tussentijd de chocola in stukken of gebruik chocoladedruppels. Zet een pannetje met witte chocoladestukjes met 2 eetlepels kokosolie op zacht vuur. Zet een tweede pannetje op met de melkchocolade en 2 eetlepels kokosolie op zacht vuur. Blijf roeren tot de chocola bijna gesmolten is en haal de pannetjes van het vuur. De chocola zal verder smelten zonder aan te branden.

Verdeel de helft van de chocolade over de mallen. Plaats de mallen in de koelkast of diepvries tot de chocolade hard is geworden. Afhankelijk van je keus is een paar minuten voldoende.

Controleer of de kiwibessen zijn opgesteven. Plaats een lepel vulling op de koude en uitgeharde chocola. Zorg ervoor dat de vulling iets van de randen af ligt. Zo kan de derde laag zich rond de vulling hechten.

Stort vervolgens de derde laag, dus de tweede laag chocola over de mallen. Tik even, zodat eventuele luchtbelletjes naar boven drijven of druk de chocola even aan met de bolle kant van een lepel.

Plaats de mal een laatste keer in de koelkast tot de chocoladebonbons opgesteven zijn. Je kunt de chocolade nog verder versieren naar je zin. Geniet ze!

Misschien vind je deze griezels ook leuk

recept Halloween chocolade | spookjes met groen slijm
recept Halloween chocolade | spookjes met groen slijm

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar recepten en tips gericht op een gezonde levensstijl? Werk jij ook graag met pure natuurproducten? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Kijk eens hier voor het fantasy boek De Gelijkgestemden. Meer over het lifestyle boek Op naar beter vind je hier. De boeken zijn bij alle (online) boekhandels te krijgen. Kijk ook eens hier bij Boekenbestellen.nl want drukkerij Pumbo publiceert tevens werken van schrijvers die niet in de bibliotheken en boekhandels verschijnen.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Resultaten verschillen per persoon en per recept. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Vera’s Lifestyle Wereld doet niet aan betaalde promotie, tenzij expliciet wordt vermeld. Wel kan Vera’s Lifestyle Wereld voor sommige links een kleine commissie ontvangen. Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo help je mee met alle info online houden. Dank vast!

Geverifieerd door MonsterInsights