No bake red velvet cake met chocola en bosbessen

Easy lazy no bake red velvet cake


Deze no bake red velvet cake heb je snel in de koelkast staan. Er komt geen bakken aan te pas. Deze traktatie ziet er kunstig uit, alsof je heel hard je best hebt gedaan. Ook smaakt deze koelkasttaart heerlijk fris en fruitig en heeft het een luxe uitstraling – en dat met een klein budget.

Misschien wel het leukste? Deze tiramisu-achtige, trifle-achtige taart is voor iedereen te doen en kan eigenlijk niet mislukken. Handig voor de ouder die het druk heeft. En leuk voor kinderen die zelf wat willen maken voor hun kinderfeest, of een student met corvee in een studentenhuis.

Recept easy lazy no bake cake met chocola en bosbessen

Dit recept bevat minder suiker dan je normaal bij een trifle of tiramisu zult zien. En dat is wel zo fijn, want deze red velvet cake kun je daardoor verder naar je smaak aanpassen. Ook kun je het verder veranderen met koffiepoeder in plaats van cacao. Denk ook aan fruit als perziken in plaats van bosbessen. Je kunt ook extra likeur, suiker, siroop, etc. toevoegen. Het is jouw feestje.

Denk aan een felgekleurd sapje als je dezelfde rode kleuren in de biscuits wilt. Ik pakte een sapje op basis van framboos en rode bieten – dat smaakt totaal niet naar groenten overigens.  Maar cranberry sap of een aardbeiensmoothie kunnen ook een mooie red velvet kleur geven.  

Ingrediënten red velvet cake

Voor een schaal vol, ca 10 personen

 • 175 gram lange vingers
 • 250 gram slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 1 theelepel gemalen vanille
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 250 gram verse bosbessen (of ander fruit)
 • 150 ml bessensap of smoothie
 • 1 theelepel pure cacaopoeder

Bereiden red velvet cake

 • Roer de mascarpone los met de cacao en vanille. Voeg eventueel een lepel melk of water toe.
 • Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom luchtig door de mascarpone.
 • Gebruik eventueel een smal en hoog glas voor het sap. Haal de helft van de lange vingers één voor één door het sapje, en spreid ze uit in een schaal.
 • Verdeel de helft van het mascarpone-slagroommengsel over de biscuits. Strijk glad en duw wat aan, als je stevige punten wilt serveren.
 • Verdeel de helft van het fruit over de room. 
 • Herhaal dezelfde stappen voor de tweede helft, dus de rest van de biscuits dopen in het sap en verspreiden. Dan de rest van het mengsel erover verdelen. Duw aan en strijk glad.
 • Maak een leuk patroon, bestrooi met extra cacao.
 • Plaats het resterende fruit in het midden of maak een leuk patroon. Laat de lazy no bake cake minimaal een uur opstijven in de koelkast. Als je dit dessert een volle dag de kans geeft, wordt het zelfs een stevige slagroomtaart. Geniet van je creatie!

Kijk eens mee voor jouw stappen. Meer filmpjes staan op het YouTube-kanaal van Vera’s Lifestyle Wereld. Word gratis abonnee en blijf op de hoogte.

Deze easy lazy no bake cake met chocola en bosbessen hoeft alleen op te stijven, kijk mee voor jouw stappen in de YouTube-video van Vera’s Lifestyle Wereld

Inspirerende boeken van Vera’s Lifestyle Wereld

Heb jij al gezien dat Vera ook boeken schrijft? Op de webpagina Lifestyle van Vera’s Lifestyle Wereld vind je het inspirerend lifestyle boek ‘Op naar beter’. Of loop meteen naar de bestelsite van de drukker Pumbo en vind meer over het boek door te klikken op ‘Op naar beter’ van V.P. Ramman.

Vera is naast nuchter ook een fantast. Meer over haar avonturen- en fantasyverhaal ‘De Gelijkgestemden- Een nieuw begin’ vind je op de webpagina Fantasy. Je kunt ook bij haar drukker Pumbo meer lezen door te klikken op ‘De Gelijkgestemden – Een nieuw begin’ van V.P. Ramman.

Natuurlijk zijn beide boeken ook bij alle boekhandels en online winkels als Bol.com, Paagman en Bruna te krijgen. Kun je niet wachten? Download dan meteen het gratis e-boek dat Vera voor je klaar heeft staan. Dat doe je via de nieuwsbrief – die eigenlijk verder bijna niet verstuurd wordt. Je leest meer over dit cadeau op de webpagina Gratis e-book.

Meer populaire desserts bij Vera’s Lifestyle Wereld

Een leuke twist op de bekende ‘kladdkaka’, maar dan met witte chocolade en minder suiker Zweedse witte chocolade lavataart

De klassieke ‘banaan toffee taart’ is eigenlijk lekkerder met minder, zoals deze Banoffee pie

Easy lazy no bake red velvet cake
Easy lazy no bake cake met chocola en bosbessen – een taart zonder bakken heb je zo klaar staan

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!

Geverifieerd door MonsterInsights