Easy lazy no bake red velvet cake recept met chocola en bosbessen

Easy lazy no bake red velvet cake


Deze no bake cake heb je snel in je koelkast staan. Er komt geen bakken aan te pas. Het vergt alleen wat boodschappen doen. Deze traktatie ziet er kunstig uit, alsof je heel hard je best hebt gedaan. Ook smaakt deze koelkasttaart heerlijk fris en fruitig en heeft het een luxe uitstraling – en dat met een klein budget.

Misschien wel het leukste? Deze tiramisu-achtige taart is voor iedereen te doen en kan eigenlijk niet mislukken. Handig voor de ouder die het al druk genoeg heeft. En leuk voor kinderen die zelf wat willen maken voor hun kinderfeest, of een student die corvee heeft in zijn studentenhuis.

Kijk eens mee voor jouw stappen. Meer filmpjes staan op het YouTube-kanaal van Vera’s Lifestyle Wereld. Word gratis abonnee en blijf op de hoogte.

Een taart zonder bakken – Deze easy lazy no bake cake met chocola en bosbessen heb je zo klaar staan

Recept easy lazy no bake cake met chocola en bosbessen

Dit recept bevat minder suiker dan je normaal bij een trifle of tiramisu zult zien. En dat is wel zo fijn, want dit recept kun je daardoor verder naar je smaak aanpassen. Denk aan koffiepoeder in plaats van cacao, denk aan fruit als perziken, denk aan het toevoegen van likeur, extra suiker, siroop, etc. Het is jouw feestje.

Denk aan een felgekleurd sapje als je dezelfde rode kleuren rond de biscuits wilt. Ik pakte een sapje op basis van framboos en rode bieten – dat smaakt totaal niet naar groenten overigens.  Maar cranberry sap of aardbeiensap kunnen ook een mooie red velvet kleur geven.  

Ingrediënten

Voor een schaal vol, ca 10 personen

 • 175 gram lange vingers
 • 250 gram slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 1 theelepel gemalen vanille
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 250 gram verse bosbessen (of ander fruit)
 • 150 ml bessensap of smoothie
 • 1 theelepel pure cacaopoeder

Bereiden easy lazy no bake cake

 • Roer de mascarpone los met de cacao en vanille. Voeg eventueel een lepel melk of water.
 • Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom luchtig door de mascarpone.
 • Gebruik eventueel een smal en hoog glas voor het sap. Haal de helft van de lange vingers één voor één door het sapje, en spreid ze uit in een schaal.
 • Verdeel de helft van het mascarpone-slagroommengsel over de biscuits. Strijk glad en duw wat aan, als je stevige punten wilt serveren.
 • Verdeel de helft van het fruit over de room. 
 • Herhaal dezelfde stappen voor de tweede helft, dus de rest van de biscuits dopen in het sap en verspreiden. Dan de rest van het mengsel erover verdelen. Strijk glad.
 • Maak een leuk patroon, bestrooi met extra cacao.
 • Plaats het resterende fruit in het midden of maak een leuk patroon. Laat de lazy no bake cake minimaal een uur opstijven. Geef je dit dessert een volle dag de kans, dan is het zelfs een stevige slagroomtaart geworden. Geniet van je creatie!
Easy lazy no bake red velvet cake
Easy lazy no bake cake met chocola en bosbessen – een taart zonder bakken heb je zo klaar staan

Gemotiveerd op naar beter!

Kijk ook eens naar het werk en inspiratieboek Op naar beter van V.P. Ramman. In dit lifestyle boek staan meer oefeningen en affirmaties om krachtiger in het leven staan. Soms heb je namelijk net die uitleg nodig.

Dit werkboek is meer dan een notitieboek en meer dan een quote-boek. Het is bovendien gemakkelijk te lezen met herkenbare materie. Elk mens kan wel wat inspiratie en motivatie gebruiken. Dat maakt ‘Op naar beter’ een leuk cadeau voor je vriendin, oma, moeder, zus of collega.

‘Op naar beter’ is te bestellen bij alle (online) boekhandels, zoals de Bruna, Ako en Bol.com met ISBN/EAN 978-94-6443-212-1. Bij de drukker Pumbo.nl vind jij het boek op https://www.boekenbestellen.nl/ . Op naar een beter ‘zijn’!

Meer blogs en de vrijwaringsclausule

Ben je op zoek naar relevante blogs? Ben je op zoek naar boeken van V.P. Ramman? Loop eens door de blogcategorieën van Vera’s Lifestyle Wereld – of gebruik de zoekoptie voor zoeken binnen de website.

Alle informatie op de pagina’s van Vera’s Lifestyle Wereld is naar beste weten opgesteld. Neem kennis van de vrijwaringsclausule op de website. Op die contactpagina staat ook het emailadres van Vera mocht je in contact willen komen. Natuurlijk zijn complimenten en verbeterpunten ook welkom.

Deze website kan blijven bestaan door Google Ads. Zou je daarom alsjeblieft ‘advertenties weergeven’ op ‘ja’ willen zetten? Zo kan de content met alle informatieve blogs, tips, affirmaties, motivaties en handige recepten beschikbaar blijven. Dank voor het meedenken!