Spread the love
Banoffee Pie -Banaan en toffee taart en toch minder suikers en simpel
Banoffee Pie -Banaan en toffee taart en toch minder suikers en simpel

De Engelse banoffee pie is in de vijftig jarig dat het bestaat, uitgegroeid tot een klassieker. Van de banoffee pie circuleren verschillende recepten. De een nog moeilijker dan de ander met vullingen en taartbodems die uren voorbereiding nodig hebben. Ik heb de meest simpele die ik kon vinden verder aangepast naar ongelooflijk simpel en minder calorierijk – zoals ik wel vaker doe met lekker eten en drinken. Let wel, ook dan is dit recept voor banaan-toffee taart niet geschikt voor jou, als jij je vetverbranding in moet. Er zitten gewoonweg teveel snelle suikers in.Snelle koolhydraten en vetverbranding

Waarom ik dan toch met deze kanttekeningen dit recept online zet? Af en toe mag je ook in een gezonde leefstijl wat snelle koolhydraten binnen krijgen. Sterker nog, verschillende studies rond keto geven keer op keer aan dat af en toe snelle suikers binnen krijgen noodzakelijk is voor een beter functioneren van je lichaam. Mocht je benieuwd zijn naar het ketogeen dieet, een vorm van een lage koolhydraten dieet met de focus op veel groenten en gezonde vetten, dan vind jij die informatie op mijn website. Kijk eens naar Start Jouw Keto Vandaag.

In het kort? Bij een lage koolhydraten dieet concentreren mensen zich meestal op het eten van 80% proteïnen en 20% koolhydraten. Dit houdt in, dat er veel groenten gegeten kunnen worden en daarnaast meer proteïnen kan worden gegeten, dan bij de doorsnee voeding. Bij elke maaltijd heb je in de praktijk een voor jou fijne hoeveelheid proteïne op je bord. Naast groenten, fruit of granen. Helemaal prima. Het werkt voor veel mensen goed.

Veel mensen kunnen bij deze wijze van eten echter niet afvallen of tot een gezond gewicht komen. Dat zit ingewikkeld in elkaar. En kan het geval zijn, als je de gezonde vetten bij je maaltijden vergeet. Dan is het handig om ook aandacht te besteden aan het ketogeen dieet. Bij dit principe denk je aan de macronutriënten op je bord: 70% gezonde vetten, 20% proteïne en 10% complexe koolhydraten. In de praktijk betekent dit vaak dat je een bord vol groenten, zaden en pitten pakt, aangemaakt met een lepel gezonde vetten, en wat proteïne. In ruil kun je een rustige hormoonhuishouding verwachten en daardoor afvallen, sterker en fitter worden. De moeite waard dus om ook dit principe mee te nemen met gezonder willen leven.

Bij mij krijg je bij aankopen in de webwinkel een aantal e-boekjes cadeau die jou verder kunnen helpen met zowel het lage koolhydraten dieet, het ketogeen dieet en balansdagen. Ze helpen je simpel op weg met het maken van je keus. Deze werkboekjes zijn alleen bij mij te krijgen. Opgesteld om jou beter tot dienst te kunnen zijn met het assortiment van It Works International/

Ambachtelijke taarten thuis bakken

Taarten mogen van mij de smaakpapillen tintelen, zoals mijn Recept voor Vegan Appel Kaneel Crumble laat zien. Zo’n appeltaart op basis van minder suikers mag je wel al snel in jouw ketofase. Kijk dus vooral eens naar dat recept.

Als jij je verdiept in de banoffee pie zie je de meest mooie, ambachtelijke recepten voorbij komen. De karamel mag uren pruttelen, de taartbodem mag uren rijpen. Een pudding mag erbij worden gemaakt. Karamel en bodem mogen samen vooraf worden gebakken.

Leuk voor de professionele bakkers en landelijke restaurants, maar de gemiddelde thuisbakker heeft buiten werk en gezin nog eens duizend andere dingen op een dag te doen. Geeft niet. Heerlijk om van zo’n punt taart te genieten als je uit eten bent.

Thuis wil je iets lekkers, maar meestal binnen de tijd die je hebt. En of het ook nog even een gezondere optie mag zijn. Want we krijgen toch al teveel suikers binnen. Dan is dit recept uitstekend voor een traktatie thuis. Zacht en zoet. Lijkend op de ambachtelijke banoffee pie. Maar wel snel klaar.

Een kleine, persoonlijke kanttekening: Zelfs met mijn aanpassingen vind ik de taart door de hoge hoeveelheid karamel en slagroom wel te zoet en te weeïg. De smaken hadden van mij er meer uit mogen springen. Maar pas als je iets hebt geprobeerd, weet je of het bij je past. En om nou radicaal aan een recept dat ik nooit eerder heb gemaakt te tornen, is wel wat cru.

Deze banaan-toffee-taart kwam bij mij op tafel door mijn echtgenoot en kinderen. Mijn gezin is dol op af en toe een zoet taartje. En alle ingrediënten lusten we thuis. Toch combineert het resultaat voor ons niet fijn. Mijn kinderen vonden de taart te … zoet. Kun jij je dat voorstellen?

De tijd in dit taartje is echter niet verloren. Ik deed ervaring op en kan voortaan een fijnere traktatie maken. Ikzelf denk aan een frisse framboffee pie in de toekomst, want frambozen bieden toffee een heerlijk tegenwicht.

Mocht je op zoek zijn naar echt frisse taarten, kijk dan eens naar mijn Recept voor Cranberry Taart met Speculaas. Misschien is dat een idee voor je. Bij dit recept springen de verschillende smaken er prachtig uit en heb je dan ook een toffe taart op tafel.  

Dit simpele banoffee taartje oogt echter zo prachtig, dat ik het filmpje met recept online moest zetten. Lees mee voor het recept en maak er met de tips een beter en toch lekker taartje van. En … vergeet vooral niet te genieten.

Banaan toffee taart. Kijk je mee?

Recept banaan-toffee taart

Een banoffee pie kan dus ingewikkeld en overdadig zijn. Met 500 ml slagroom stijfgeklopt met suiker. Met meer toffee. Meer chocolade. Extra puddinglaag. En dus meer snelle suikers. Wat je kunt doen om die koolhydraten in toom te houden voor jezelf of anderen?

Snelle koolhydraten beperken, maar hoe?

Dit basisrecept kun je ook rustig halveren, want zit jij echt te wachten op 10 grote punten mierzoete taart? Serveer kleine punten met een bolletje roomijs of vanillesaus als tegenwicht. Jouw keus uiteraard.  

Dit taartje kan beter voor je bloedsuikerspiegel zijn, als je minder toffee toevoegt. Je zou dan kunnen denken aan 200 ml gecondenseerde melk met 50 gram boter.

Ik beperk de snelle koolhydraten graag en raad je aan de hoeveelheid karamel in dit taartje te minderen naar de helft. Slanker kan en mag. De taart smaakt alsnog zoet. Hoger maken van de taart kun je door meer bananen te gebruiken.

Gebruik de andere helft van het blikje gecondenseerde melk voor een nette hoeveelheid chocolade fudge. Ook deze fudge is ongelooflijk eenvoudig te maken. Het recept vind jij op Luxe chocolade fudge in 5 minuten tijd . Gemakkelijk in te vriezen en wel zo efficiënt: de traktatie haal jij bij een verjaardag pas bij dat grand dessert of dat gezellige koffiemoment tevoorschijn.

Glutenvrije en vegan taart opties

Ook banoffee taart is eenvoudig glutenvrij te krijgen. Pak verkruimelbare glutenvrije koekjes. In recepten die niet tarwevrij zijn, worden digestives gebruikt of bastogne. Aangezien er voldoende soortgelijke glutenvrije koekjes bestaan, zul je vast slagen!

Mocht je veganist zijn met af en toe een uitstapje naar zuivel, dan kan dit taartje ook. Het is een vegetarisch recept zonder eieren. Zit je wel met zuivel? Pak zuivelvrije boter en zuivelvrije room. Pak een andere, vegan optie voor gecondenseerde melk. Of scroll door mijn recepten. Ik heb veel vegan varianten online staan. En natuurlijk is dit recept een pinda- en notenvrij recept.

Nodig voor banaan-toffee taart

  • 200 gram koekjes
  • 200 gram boter
  • Eventueel Himalaya zout
  • Blikje gecondenseerde melk 400 ml
  • 3 bananen
  • 250 ml slagroom
  • Eventueel pure cacaopoeder
  • Pure chocolade schilfers

Bereiden banaan-toffee taart

15 minuten bereiden, en 30 minuten opstijven

Verkruimel de koekjes met een deegroller of keukenmachine tot gruis. Verwarm 100 gram boter. Roer de boter door de koekjes. Druk aan in een schaal. Zet weg in de koelkast. Circa 10 minuten zijn voldoende.

Verwarm in de tussentijd de rest van de boter. Je hebt dus 100 gram gesmolten in een pan. Roer de melk door de gesmolten boter. Verwarm 5 minuten op hoog vuur onder voortdurend roeren. Je roert door tot de melk bubbelt, bruin is en ingedikt is tot een soort romige vanillevla. Het resultaat is een zachte karamel. Goed gedaan!

Laat de karamel niet verder indikken. Haal de pan van het vuur. Stort de karamel over de koekjeslaag in je vorm. Strooi eventueel wat zout over de karamel voor wat tegenwicht op het zoete. Zet de vorm opnieuw in de koelkast. 10 minuten zijn voldoende.

Klop de slagroom stijf. Verdeel of spuit de slagroom over de taart. Zoet eventueel wat bij door cacaopoeder te strooien over de slagroom. Schaaf met een kaasschaaf wat snippers van een chocoladereep. Of gebruik andere pure chocoladeversiering naar je zin. Klaar. Laat de taart verder op stijven in de koelkast. Of snijd aan.

In het filmpje snijd ik de taart na een uur aan en blijkt het nog wat zacht te zijn. Het kruimelt wat. Een paar uur verder in de koelkast of even in de diepvries en je krijgt wel vormvaste punten – afhankelijk van jouw geduld.  

Veel plezier met dit recept. Laat jij in de reacties weten welke aanpassingen voor jou werken? Of heb jij mijn recept volledig gevolgd?

Over Vera en It Works

Zoals je misschien al weet, ben ik pro gezonder leven en variëren. Je kunt jezelf en daarmee jouw lijf zo enorm goed ondersteunen door te letten op wat jij pakt. Op een simpele manier kun jij daarmee jouw functioneren naar een hoger niveau tillen. En dat maakt het leven zoveel leuker! Geniet dus waar het kan – door te variëren. Je vindt meer recepten en ideeën op mijn website. Google eens tussen de blogs. Ik heb er honderden staan inmiddels.  

Kijk in mijn webwinkel voor online voordeel!
Kijk in mijn webwinkel voor online voordeel!

Zoals je misschien ook al weet, werk ik samen met It Works International. Ik faciliteer daartoe een prachtig en uniek assortiment in de webwinkel op mijn website. De plantaardige, hoogwaardige ingrediënten zorgen voor een haast ongekende synergie, waardoor elk product snel aan kan slaan bij je.

Hierdoor kun je snel merken dat er verbeteringen optreden van je huid of jouw functioneren. Je hebt vaak maar twee of drie producten nodig om een goede start te maken met die ondersteuning. Bij afvallen. Een gezond dieet. Een betere huid. Een fijne uitstraling. Meer zelfvertrouwen. Passend dus bij jouw eigenzinnig gezonde leefstijl.

Kijk vooral naar onze supplementen, gezichtsverzorging en huidverzorging. Misschien zijn wij net wat je zoekt. Neem kennis van onze extra toelichting om beter te begrijpen wat wij voor jou kunnen betekenen. En kijk naar de productinformatie en het scherpe online voordeel op

De oplossing? Zet door. Vind wat goed voor jou is. De info staat in mijn gratis e-boek
De oplossing? De info staat in mijn gratis eboek.

Gratis online begeleiding bij Vera’s Lifestyle Wereld

Bij Vera kun je elk willekeurige combinatie aanschaffen in de webwinkel. Onze verzorgingsproducten vragen geen begeleiding. Bij sommige kun je de resultaten wel maximaliseren met extra informatie. Daartoe heb ik voor jou werkboekjes klaar liggen, waardoor jij in no time aan de slag kunt. Een extra online service, van mijn kant. Zo behaal jij maximale resultaten zonder dat je hoeft te betalen voor mijn begeleiding. Let wel, dat deze e-boekjes alleen bij mij te vinden zijn. En wil je wel extra begeleiding? Dan spreken wij daarvoor een bedrag af. Super toch? Wel zo helder.

Ben je stiekem benieuwd naar wat er kan bij mij? Download dan het gratis e-boek dat ik nu online heb staan voor je. En ja, die nieuwsbrief is interessant, met veel tips, maar kun je afzeggen. Heb het fijn! Start daartoe met jouw actie.  

Banoffee pie – Minder suikers, glutenvrij en simpel recept voor banaan-toffee-taart, Vera's Lifestyle Wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Download jouw GRATIS e-boekjes en ga gelijk op voor beter! Ook jij kunt voortaan fijnere dagen hebben.

Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten!
Gratis ebook Van Wens Naar Fit Planner - Bepaal jouw verbeterpunten met een handige checklist!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies!
Gratis e-boek Hoe worden supplementen fris & lekker? Met mocktails & smoothies recepten!

Recente berichten
In 14 dagen fitter met de 14 Easy Shape Up System!
In 14 dagen fitter met de 14 Easy Shape Up System!
Shape up like a pro! Op naar fitter met ondersteuning van de 14 Easy Shape Up Advanced System Ge[...]
Snack slim met de It Works Perform!
Snack slim met de It Works Perform!
Snack slim met de It Works Perform. Verkrijgbaar in de webwinkel van Vera's Lifestyle Wereld Waa[...]
Snack slim met de It Works Protein Power
Snack slim met de It Works Protein Power
Snack slim met de It Works Protein Power+ Vanilla Slim snacken doe je met de It Works Protein Po[...]
Motiverend en inspirerend 'Op naar beter' met V.P. Ramman !
Motiverend en inspirerend 'Op naar beter' met V.P. Ramman !
Op naar beter, een inspirerend en motiverend werkboek van V.P. Ramman Net uit en direct verkrijg[...]
Hoe kom je die burn out sneller uit?
Hoe kom je die burn out sneller uit?
Hoe kom je die burn out sneller uit? Al in 1 week merkbaar verschil kan. In 30 dagen kun je op naar[...]